Ferrero Rocher dessert

Gepost: 18 september 2015 Laatst bewerkt: 15 oktober 2023

ferrero rocher dessert 1a

Ik vind dat je soms mag uitpakken met een lekker dessert. Vandaag ben ik jarig (25 lentes jong alweer!) en dat vind ik de perfecte gelegenheid voor een heerlijk toetje! Op je verjaardag mag het allemaal wel net even wat feestelijker nietwaar? Geïnspireerd door de Nutella mousse die ik laatst maakte, ging ik aan de slag met een variatie. Ik ben gek op Ferrero Rocher en laat daar nu net Nutella in zitten, dus ik bedacht dat ik de Nutella mousse dan ook wel kon omtoveren tot een overheerlijk Ferrero Rocher dessert. En dat lukte, blijer kun je mij bijna niet maken!

ferrero rocher dessert 2a

FERRERO ROCHER DESSERT maken

Opslaan
Recept afdrukken

4.67 van 6 stemmen

Ferrero Rocher dessert

Dit Ferrero Rocher dessert is verrukkelijk! De combinatie van Nutella mousse, hazelnoten en een knapperig wafeltje is hemels! En niet moeilijk om te maken.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 portie Nutella mousse (recept)
  • 8 galette wafeltjes
  • 4 Ferrero Rocher ballen
  • grofgehakte hazelnoten
  • chocolate chips

Instructies

  • Maak de Nutella mousse volgens recept. Snij 4 wafeltjes tot een waaier met een scherp mes, hou de waaiers apart. De afgesneden stukjes koek verkruimel je samen met de 4 andere wafeltjes en verdeel je over de 4 schaaltjes.
  • Giet de Nutella mousse in de bakjes, verdeel hier de hazelnoten en chocolate chips over. Zet de mousse nu een paar uur in de koelkast.
  • Vlak voor serveren steek je in elk bakje een galette waaiertje, plaats ook een uitgepakte Ferrero Rocher bal op de Nutella mousse.
  • Enige wat je nu nog hoeft te doen is genieten! Lepel het lekker langzaam naar binnen en geniet van elke hap ?
Bewaren

3-4 dagen te bewaren in de koelkast.

ferrero rocher dessert 3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

30 reacties

  1. Sheila schreef:

    Gefeliciteerd met je verjaardag maak er een super leuke dag van

  2. Paulien schreef:

    Van harte gefeliciteerd Laura!

  3. Michelle schreef:

    Gefeliciteerd met je verjaardag! Dat toetje ziet er lekker uit.

  4. Iris schreef:

    Gefeliciteerd, Laura!

  5. Anita schreef:

    Laura, bij deze van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Een fijne en gezellige dag toegewenst ????
    Als cadeautje krijg je van mij de tekst: LAURASBAKERY.NL VERKOZEN TOT BESTE SITE 2015 ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een prachtig cadeau, dankjewel 😀

  6. Yolanda schreef:

    Gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet ervan, zoals ik elke dag geniet van jouw blog.

  7. Margot schreef:

    Gefeliciteerd en geniet van je dag! En dit dessert ziet er heelrijk en prachtig uit!

  8. Inge schreef:

    Hoi Laura,

    Van harte gefeliciteerd en dat er nog maar veel lekker recepten mogen volgen.
    Een hele fijne dag toegewenst.

  9. Kübra schreef:

    Van harte! Ziet er weer heerlijk uit *watertanden*

  10. Audrey schreef:

    Van harte gefeliciteerd met je 25e verjaardag Laura.
    Je dessert ziet er weer heerlijk uit.
    Dikke knuf,
    Audrey

  11. Vera schreef:

    Gefeliciteerd!!!!! Het recept ziet er super lekker uit, toevallig hebben wij die chocolade bolletjes net in huis… Ga het zeker maken! Xxx Vera

  12. Trudy schreef:

    Gefeliciteerd!

  13. Joyce schreef:

    Mmm, dit dessertje is echt iets voor mij! Gelukkige verjaardag! 🙂

  14. Cindy schreef:

    Van harte gefeliciteerd!!!
    En ziet er super lekker uit dit dessert, alleen niet helemaal diabetes prove….
    Hoop dat je er heerlijk van genoten hebt!

  15. Sandra schreef:

    Wowwww ziet er zo goed uit! Gefeliciteerd nog!

  16. Sandra schreef:

    hoi Laura, worden de koekkruimels niet zacht?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er waren een paar die een heel klein beetje zachter werden, maar de rest was gewoon nog lekker knapperig 🙂

  17. Laura's Bakery schreef:

    Bedankt voor alle felicitaties 😀

  18. Nog gefeliciteerd! Het water loopt me in de mond bij het zien van deze foto’s!!

  19. Naomi schreef:

    Ik wil dit graag als dessert maken voor 1e kerstdag! Kan je het ook van tevoren maken, een dag ofzo? En is dit als dessert een goed idee denk je, voor kerst?
    Het lijkt mij in ieder geval heerlijk! Ik ben gek op NUTELLA en ferrero rocher?

    1. Laura schreef:

      Hartstikke leuk idee! En je kunt het inderdaad al een dag van tevoren maken.

      1. Naomi schreef:

        Leuk! Super bedankt voor je reactie!?

        1. Naomi schreef:

          Ik heb trouwens ook klopfix gekocht om het wat stijver te maken.. Gaat dat lukken denk je..? En moet ik er maar 1 zakje in doen? En verandert het de smaak niet?

          1. Laura schreef:

            Klopfix kan zeker helpen. Ik zou even op het zakje kijken hoeveel je moet gebruiken per aantal ml slagroom. Het verandert de smaak dan niet 🙂

      2. Naomi schreef:

        Thanks! Hoop dat het lukt hihi.. Ik laat nog wel weten hoe het heeft gesmaakt?

  20. Mandy schreef:

    Ik wil het als dessert maken voor kerst.
    Alleen moet ik het dan meenemen naar mn schoonouders.
    Nu was mijn idee om het in een ovenschaal oid te maken zodat de kans dat het heel aankomt wat groter is.
    Denk je dat dat geschik is?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, hou er wel rekening mee dat het dan meer tijd nodig heeft om op te stijven.

  21. Mariella schreef:

    Kun je de nutella mouse ook mengen een aantal fijngehakte ferrero rochers of wordt het dan niet stevig?

    1. Laura Kieft schreef:

      Moet lukken, klinkt heerlijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept