Laura’s Bakery bakproducten: extra recepten

Op deze pagina vind je extra recepten die horen bij de Laura’s Bakery bakproducten collectie. Deze recepten zijn een aanvulling op recepten die op de verpakking van de bakproducten te vinden zijn. Bewaar deze dus ook goed!

Momenteel vind je hier deze recepten:

  • Voorjaar collectie 2024: aardbeien tartelettes (set van 12)
  • Voorjaar collectie 2024: mini appeltaart recept (springvorm 12 cm)
  • Najaar collectie 2023: vanillecakejes uit de wolken bakvorm (set van 2)
  • Najaar collectie 2023: chocolade donuts uit de donut bakvorm

Tartelettes bakken

Heb jij de tartelette bakvormpjes uit de Laura’s Bakery bakproductencollectie 2024 bij Trekpleister in huis gehaald? Dat belooft veel goeds, want met het bakken van tartelettes heb je eindeloos veel mogelijkheden en met de 12 bakvormpjes bak je direct een bakplaat vol. De mogelijkheden voor vullingen en toppings zijn oneindig, dus je kunt een eigen smaakcombinatie bedenken óf kiezen voor de echte klassieker. Voor die klassieker staat het recept hieronder al voor je klaar, heerlijke aardbeien tartelettes met banketbakkersroom!

Aardbeien tartelettes

Aardbeien tartelettes

 

Aardbeien tartelettes recept

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Aardbeien tartelettes recept

Een echte klassieker en tegelijkertijd één van de lekkerste tartelettes recepten. Ik bedoel natuurlijk aardbeien tartelettes met banketbakkersroom!
Porties: 12 tartelette bodempjes
Gekartelde tartelette bakvormpjes 7 x 2 cm

Ingrediënten

Tartelettedeeg

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 80 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram losgeklopt ei (ongeveer twee derde van een ei)

Vulling

Instructies

  • Doe bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot een kruimelig deeg.
  • Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het in folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
  • Terwijl het deeg rust, kun je ondertussen de banketbakkersroom volgens het recept voorbereiden. Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Neem een uitsteker die een paar maten groter is dan je tartelette bakvormpjes. Steek een lapje deeg uit en bekleed je bakvormpje hiermee. Snij de overtollige randjes deeg weg en plaats bakvormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de bodem.
  • Bak de tartelettes in 12-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte). Laat volledig afkoelen voor je verder gaat.
  • Als de banketbakkersroom afgekoeld en opgesteven is, doe je deze in een spuitzak met een gladde spuitmond (of knip de punt er recht vanaf als je die spuitmond niet hebt).
  • Spuit met de spuitzak een mooie toef room in elke tartelette bodem en verdeel de banketbakkersroom op deze manier over alle bodems. Halveer de aardbeien en decoreer de tartelettes ermee.

Tips

  • Geen amandelmeel in huis en geen zin om voor die 30 gram naar de winkel te gaan? Je kunt het ook gewoon vervangen door bloem.
  • Overtollig deeg kun je gemakkelijk (luchtdicht verpakt) invriezen. Op deze manier is het tot drie maanden houdbaar.
  • Ongevuld zijn de gebakken tartelette bodems zeker een week houdbaar in een goed afgesloten trommel.
Bewaren

Na een nachtje in de koelkast waren de bodems bij mij nog heerlijk bros. Wil je ze hier langer bewaren, dan zou ik een laagje gesmolten chocola op de bodem smeren (en laten uitharden) voordat je de room erin spuit. De taartjes bewaar je in de koelkast en hier blijven ze ongeveer 3 dagen goed.

Mini appeltaart bakken

Met de mini springvorm Ø12 cm kun je allerlei leuke kleine taartjes maken. Je rekent gemakkelijk het recept van een grote, ronde springvorm (Ø24 cm) om door 1/4e deel van alle ingrediënten te gebruiken. Oftewel deel alle ingrediënten van het recept voor de grote springvorm (Ø24 cm) door vieren, en verkort de baktijd naar eigen inzicht. Nog makkelijker is om de ‘recept omrekenen’-knop te gebruiken die je in elk recept van Laura’s Bakery terugvindt, dan rekent de tool het voor je om naar een kleiner formaat bakvorm. Om jullie een handje te helpen heb ik alvast het recept voor een mini appeltaart uitgewerkt, die vindt je onderstaand.

 

APPELTAART VOOR 4 PERSONEN

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Mini appeltaart (12 cm)

Deel jij deze mini appeltaart met iemand, of bak je 'm lekker voor jezelf met dit makkelijke recept?
Porties: 1 mini taart
VOOR EEN 12 CM VORM, 2-3 PERSONEN

Ingrediënten

Deeg

  • 55 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • enkele druppels vanille-extract
  • 2 tl melk
  • Klein snufje zout

Vulling

  • 350 gram zoetzure appels (ongeschild)
  • 15 gram fijne kristalsuiker
  • 0,5 tl kaneel
  • 1,5 tl custardpoeder

Extra

  • 2 tl melk Voor het afsmeren.

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een stevig deeg.
  • Vet een springvorm van 12 cm in en bestuif deze met bloem. Verdeel het deeg in drie delen. Rol het eerste deel uit en bekleed de bodem ermee. Met het tweede deel bekleed je op dezelfde manier de zijkanten. Waar stukjes deeg elkaar raken laat je het iets overlappen en druk je het stevig aan.
  • Dan schil je de appels, verwijder je de klokhuizen en snijd je ze in schijfjes. Doe alle schijfjes appel in een grote kom en meng de suiker, kaneel en custardpoeder erdoor. Dit zal het vocht uit de appels opnemen zodat het deeg niet zompig wordt.
  • Verdeel de appelvulling over de bodem van de taart. Belangrijk is dat de schijfjes appel er zo compact mogelijk in zitten. Eenmaal in de oven worden ze zachter en zakt de taart wat in, je wilt dus dat er zo min mogelijk gaten zitten tussen de stukjes appel. Druk de vulling daarom stevig aan en verschuif eventueel hier en daar wat appeltjes.
  • Rol het laatste stukje deeg uit en snijd er stroken van. Leg deze kruislings bovenop de taart. Met een laatste strook deeg maak je de taart rondom af. Smeer de bovenkant van de taart af met de tweede eetlepel melk, zodat de taart mooier bruin bakt.
  • Bak de mini appeltaartjes in 40-45 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte). Laat de taartjes na de baktijd afkoelen in de vorm zodat ze steviger worden.
Tips

Nog een klein beetje warm en met een toef slagroom deze mini appeltaart geweldig lekker. Een dag later en koud trouwens ook, dan komen de smaken nog beter tot hun recht.
Bewaren

Afgedekt buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.

Wolkencakejes bakken

Heb jij de mini wolken bakvormpjes uit de Laura’s Bakery bakproductencollectie van december 2023 in huis gehaald? Dat vind ik heel leuk! En daarom geef ik je daarbij niet één, maar twee recepten cadeau.

Je kunt kiezen tussen een recept voor alle chocoladeliefhebbers en een variatie op mijn vanille cake, waar je hieronder het recept van vindt. Dat laat direct zien dat deze cakejes heel geschikt zijn om simpel met poedersuiker te decoreren of met een gezellige (kleine) toef van mijn luchtige vanille botercrème. Als je het ook leuk vindt om jouw cakejes te decoreren met een toef, dan kun je lekker variëren met deze recepten:

Chocoladecakejes

Vanille cakejes

 

Vanillecakejes

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Kleine vanillecakejes

Heerlijke kleine vanillecakejes in de vorm wolkjes. Bestuif ze met wat poedersuiker of decoreer met een heerlijke toef botercrème of frosting!
Porties: 4 cakejes
4x mini wolken bakvormpjes

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren M
  • 0,5 tl vanille-extract
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Decoratie (optioneel)

Instructies

  • Meng in een kom de boter en suiker, mix dit tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe tot ze zijn opgenomen, hierna ook het vanille-extract en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
  • Vet de bakvormpjes grondig in met boter en bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Bak de cakejes in 25 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Controleer vlak voor het einde van de baktijd of de cakejes gaar zijn met een satéprikker of caketester. Als de prikker schoon uit de cakejes komt dan zijn ze gaar.
  • Na het bakken laat je de cakejes 5 minuten in de vorm afkoelen. Hierna stort je ze op een rooster om volledig af te koelen.
  • Maak ondertussen de botercrème volgens het recept. Let op: je hebt maar weinig nodig voor vier van deze cakejes.
  • Als de cakejes volledig zijn afgekoeld vul je een spuitzak met de botercrème en spuit je op elk cakeje een mooie toef. Steek een halve aardbei in de toef en je vanillecakejes zijn klaar om te serveren.

Tips

  • Komen de cakejes niet direct los? Tik dan enkele keren met de bakvorm op je aanrecht en probeer ze daarna opnieuw op het rooster te storten.
  • Met dit beslag kun je ook 6 cupcakes bakken. Deze bak je in 20 minuten gaar.
Bewaren

Goed verpakt en buiten de koelkast blijft de vanillecakejes 4-5 dagen goed. In de vriezer tot wel 3 maanden. Alles over het bewaren van cake lees je hier!

Chocoladecake donuts bakken

Heb je de donut bakvorm uit de Laura’s Bakery bakproducten collectie in huis? Dan kun je deze heerlijke kleine chocoladecakejes bakken in de vorm van donuts! Het allerleukste is het decoreren ervan. Ga voor melkchocolade, pure chocolade of witte chocolade en maak een mooie drizzle over de donuts (in deze video zie je hoe je dat heel makkelijk en snel kunt doen). Om het helemaal af te maken kun je ook nog kiezen voor gezellig sprinkles, hagelslag of koekkruimels. Maak er een feestje van!

Chocoladecake donuts

Cake donuts bakvorm

 

Chocolade cake donuts

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Chocoladecake donuts recept

Heb jij de donut bakvorm uit de Laura's Bakery bakproducten collectie in huis?
Porties: 12 mini donuts

Ingrediënten

  • 100  gram  ongezouten roomboter
  • 100  gram  fijne kristalsuiker
  • 3  eieren  M
  • 1  tl vanille-extract
  • 90  gram  zelfrijzend bakmeel
  • 10  gram  cacaopoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Mix boter en suiker in een kom in enkele minuten luchtig en romig. Voeg vanille-extract en de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en zout toe aan het beslag. Mix tot deze droge ingrediënten volledig zijn opgenomen.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede óf ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Bak de cake in 55-60 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Controleer vlak voor het einde van de baktijd of de cake gaar is met een satéprikker of caketester. Als de prikker schoon uit de cake komt dan is de cake gaar.
  • Na het bakken laat je de cake 5-10 minuten in de vorm afkoelen. Hierna stort je de cake op een rooster, laat hier volledig afkoelen.
Bewaren

Alles over het bewaren van cake lees je hier!