Eenpans pasta met kip

11 januari 2016
46

eenpans pasta met kip 1a

Afgelopen zomer maakte ik voor het eerst een eenpans pasta. Heerlijk vond ik dat! Daar gebruikte ik chorizo voor, maar nu had ik meer zin in kip. Daardoor moest ik mijn werkwijze wel een klein beetje aanpassen, want ik wilde het risico niet lopen dat de kip niet goed gaar zou koken door het gebrek aan vocht. Ik bakte daarom eerst de kip licht aan, voordat ik de rest van de ingrediënten in de pan zou doen. Dat pakte gelukkig goed uit, want de stukjes kip werden heerlijk mals. Weer een geslaagde eenpans pasta. Ik kan hier wel eindeloos mee blijven variëren!

eenpans pasta met kip 2a

Eenpans pasta met kip

Deze eenpans pasta met kip is zo’n heerlijk gerecht waar je uitstekend mee kunt variëren. Prima om restjes groente op te maken en lekker van te smullen zonder al te veel werk.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 ui
  • 150 gram pasta
  • 1 blik tomatenblokjes in sap (400 gram)
  • 2 paprika’s
  • 200 ml bouillon (of water)
  • peper en zout naar smaak
  • 2 flinke eetlepels crème fraïche

Instructies

  • Snij de ui in stukje en fruit deze kort in een kookpan, zorg dat de pan groot genoeg is voor alle ingrediënten samen. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak rondom aan, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Voeg de tomatenblokjes, pasta, fijngesneden paprika, bouillon en peper en zout toe. Roer regelmatig door tot de pasta gaar is. Het meeste vocht is nu ook verdampt waardoor er alleen een tomatensaus overblijft. Voeg de crème fraîche toe en roer door de pasta, laat nog een minuutje pruttelen voordat je je pasta op de borden schept.
Tips

De crème fraîche kun je achterwege laten, maar het maakt de pasta net even wat romiger wat ik erg lekker vind.

Bewaren

2-3 dagen in de koelkast te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Margot schreef:

    Handig die eenpans pasta’s! Misschien dat ik deze vanavond wel ga proberen.

  2. Nicole schreef:

    Oh dit lijkt me echt super lekker!

  3. Laura schreef:

    Ik heb deze vanavond gekookt. Erg lekker! Wel met een beetje variatie. Namelijk diepvries sperziebonen en doperwten in plaats van paprika. En ik heb gehaktballetjes gemaakt in plaats van kipfilet. Ik heb voor 3 personen gekookt en dus 300 ml bouillon. En een blik tomaten blokjes. Ik moest af en toe wel wat water bijschenken. Maar erg lekker en makkelijk gerecht waar enorm veel mee gevarieerd kan worden.

  4. Samantha schreef:

    Ohhhhh net klaar gemaakt en heeeeerlijk aan het eten… Dit is lekker..!. Ohh ja echt megaatjes lekker

  5. Mischa schreef:

    Supper lekker (heb het voor 6 pers. tegelijk gemaakt) gaat ook goed!

  6. Moet ik toch ook echt een keer gaan proberen voor pap en mijzelf.
    Hoe simpel kan het koken soms zijn en natuurlijk weinig afwas 🙂

    Liefs, Mam ♥

  7. Maris schreef:

    is de kooktijd ongeveeer de tijd die op de verpakking van de pasta staat? Of langer?

    1. Laura Kieft schreef:

      Bij mij duurde het wat langer. Gewoon even de pasta proeven tussendoor, dan weet je snel genoeg of het goed is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *