Eenpans pasta met chorizo

7 september 2015
19

eenpans pasta met chorizo 1a

Zoals vaak gebeurt loop ik weer lekker achter de feiten aan, of eigenlijk zijn het meer de trends. Ik zie vaak bepaalde recepten en ideeën voorbij komen die ik leuk vind en waarmee ik aan de slag wil. Vervolgens wordt het een soort van trend en is het mateloos populair. Als het dan al over zijn hoogtepunt heen is, begin ik er eens aan. Zo ook met deze eenpans pasta. Ruim een jaar geleden hoorde ik er voor het eerst van en ik vond het een geniaal idee. Ik moest en zou hier een eigen versie van bedenken, ik had zelfs al een concreet idee. Inmiddels heb ik op Pinterest talloze recepten voor dit concept gezien en ook Nederland lijkt de eenpans pasta’s te hebben ontdekt. Tijd voor mij dus om er ook eens eentje te gaan maken! Zoals gewoonlijk, weer lekker laat 😉 .

eenpans pasta met chorizo 2a

Eenpans pasta met chorizo

Een snelle eenpans pasta met chorizo is niet alleen heel lekker, maar ook vlot te maken zonder een berg afwas. Je hebt slechts 1 pan nodig!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 500 gram tomaten
  • 2 uien
  • 2-3 puntpaprika's
  • 250 gram chorizo
  • handje basilicum blaadjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 400 ml bouillon (of water)
  • geraspte (Parmezaanse) kaas

Instructies

  • Snij de tomaten in blokjes, de ui in stukjes, de puntpaprika’s in reepjes en de chorizo in plakjes.
  • Doe alle ingrediënten in een grote pan. Ik brak de spaghetti in tweeën zodat het wat beter paste. Voeg ook de geperste knoflook toe, wat basilicum blaadjes en peper en zout naar smaak. Giet de bouillon erbij in de pan en laat het geheel zo’n 10 minuten koken tot de pasta gaar is en het vocht is verdampt.
  • Serveer de pasta, eventueel met een beetje geraspte (Parmezaanse) kaas en een extra blaadje basilicum.
Bewaren

3-4 dagen te bewaren in de koelkast.

eenpans pasta met chorizo 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Margot schreef:

    Heerlijk! Ik ben gek op chorizo door een pasta!

  2. Anita schreef:

    Ga ik zeker een keer proberen, lekker makkelijk te bereiden. Ideaal voor de dagen als je wat minder tijd hebt?

  3. Ellen schreef:

    Ik ben dol op eenpanspasta! deze ziet er ook heerlijk uit!

  4. Jolanda schreef:

    Haha dat heb ik nou ook heel vaak. 😛 Maar dat maakt met deze pasta niets uit! Hij is superlekker! Ik heb ‘m toen met schelpjespasta gemaakt. Zodat de saus er zo lekker ‘in kruipt’. Niet helemaal hetzelfde recept, maar wel hetzelfde idee.

  5. Nicole schreef:

    Dat overkomt mij ook altijd. Ik ben helemaal wild van havermout en maak geheel buiten het hoogtepunt van de trend de lekkerste creaties.

    Ik ga ook eens nadenken over een eenpanspasta. Erg leuk! Je hebt me op een idee gebracht!

  6. Angela schreef:

    Mijn schoonmoeder komt vrijdag eten, ik ben alleen met haar en probeer wat lekkers op tafel te zetten. Op hoop van zegen, lijkt mij dat hierbij niet veel fout kan gaan: ik heb alles al in huis!

  7. Sheila schreef:

    Vandaag gemaakt en het was heel erg lekker. Wel iets langer dan 10 min. nodig en nog wat extra italiaanse kruiden toegevoegd.

  8. Stefanie schreef:

    Dit is zo ontzettend lekker en super gemakkelijk!! Ik heb er ook nog wat cajun kruiden en smokey bbq kruiden bijgedaan en zo’n 20 à 25 minuten op het vuur laten staan (wij hebben onze pasta graag heel erg gaar). Een toppertje die zo mijn receptenmap ingaat! 😉 Merci!

  9. Rineke schreef:

    Afgelopen vakantie op de camping een paar keer gemaakt.
    Lekker snel klaar, met een heerlijke maaltijd als resultaat!
    Tot recept!

  10. Femke schreef:

    Dit is zo’n toprecept! Al gedeeld met zoveel vrienden en collega’s. Lekker variëren met chorizo, milde of juist een pittige. Mjammie, love it! Dank voor het recept

  11. W visser schreef:

    Heel lekker heb er nog wat overgebleven bolognese saus door ge husselt voortreffelijk
    Wabe Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *