Dames- en Valentijnskoekjes

27 januari 2011
2

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan de vorige keer.

Voor de vorige koekjes had ik de ideetjes wel in mijn hoofd zitten maar het grootste gedeelte verzon ik ter plekke. Ondertussen heb ik het boek ‘Cookie Craft’ in mijn bezit en ben met hun tips aan de slag gegaan. Dit betekend dat ik eerst heb getekend hoe mijn koekjes er uit moesten komen te zien.

Ik heb gewoon de uitsteekvormpjes op een papiertje gelegd en omgetrokken. Was de uitstekers wel even goed af voordat je er koekjes mee gaat maken, je wilt hier natuurlijk geen potlood restjes aan hebben.

Naast het Valentijn thema heb ik ook jurken en hakken gemaakt. Op de foto is het helaas niet zo goed te zien maar veel details heb ik gesuikerd. Bij de rechtse jurk is de witte ondergrond helemaal gesuikerd, bij de andere twee zijn de stippen en lijntjes gesuikerd. Ik heb hiervoor fijne kristalsuiker gebruikt wat prima werkt.

Bij de schoenen en de jurk op onderstaande foto is iets beter te zien dat er suiker details zijn. Omdat de strikjes best klein zijn om te maken heb ik deze eerst op bakpapier geoefend om de smaak te pakken te krijgen. Daarna ben ik ze pas op de koekjes gaan maken.

Het is ook erg leuk om setjes te maken van schoenen en jurken zoals op deze foto te zien is.

En misschien nog wel het leukst, de koekjes verpakken om cadeau te geven. Ik heb dit soort zakjes aan verschillende mensen cadeau gegeven en kreeg hier leuke reacties op. Zo kun je bijvoorbeeld originele traktaties en bruidsgeschenken maken.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

14 reacties

  1. Joke schreef:

    Oh Lautje wat zijn ze mooi geworden hè? Het is echt zo zonde om je tanden erin te zetten. Het zijn kunstwerkjes stuk voor stuk.

    Liefs Mam ♥♥♥

  2. JoliGâteau schreef:

    Oh wow ze zijn prachtig! De hartjes zijne echt subliem!

  3. Wauw, ze zien er echt geweldig uit!!
    Te mooi om op te eten.. 🙂
    Groetjes, Yvonne

  4. Nadia schreef:

    Wow wat ziet dat er prachtig uit zeg!! ff een vraagje hoe krijg jij die lijntjes zo mooi recht van het suiker??

    Mijn complimenten!

  5. Laura schreef:

    @ Nadia
    Met geduld kom je een heel eind. Een vaste hand is natuurlijk ook erg handig. Ik heb zelf eerst geoefend op bakpapier en toen ik tevreden was ben ik pas op de koekjes gaan werken.

  6. Wilma schreef:

    Ze zijn echt prachtig!!!

  7. Anonymous schreef:

    Heel erg leuk! Hoe maak je het ‘glazuur’ wat erop zit? ik weet niet precies wat erop zit, maar hoe maak je dat?
    Gebruik je om te het een kleur te geven, gewoon levensmiddelen kleurstoffen?

  8. Laura schreef:

    Het glazuur is royal icing, dat maak je met water, poedersuiker en eiwit(poeder). Om het te kleuren gebruik je inderdaad levensmiddelen kleurstof

  9. Queeny schreef:

    Wat mooi zeg!! Even een vraagje, waar komen de uitsteek vormpjes vandaan?

  10. Romée schreef:

    Ze zijn heel mooi geworden! Heb je zelf royal icing gemaakt? of zo’n ready-to-use tube gebruikt? En welke maat spuitmondje heb je hiervoor gebruikt?

    Dankjewel!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb de royal icing zelf gemaakt, het recept staat hier: http://www.laurasbakery.nl/recept-royal-icing/
      Ik gebruik meestal spuitmondje 3 voor het decoreren van koekjes.

  11. femke schreef:

    Ze zijn echt super mooi maar wat voor koekjes zijn het, gewoon zandkoekjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *