Dit recept is al een oudje, misschien herkennen sommigen van jullie deze citroencake wel. Ik maakte hem zo’n 2,5 jaar geleden voor het taartenboekje dat ik voor Action maakte. Ze zijn helaas niet meer verkrijgbaar, maar ik blader zo af en toe nog door de exemplaren die ik thuis op de plank heb staan. Wat ik leuk vind om te zien, is hoe mijn manier van fotograferen helemaal veranderd is. Door het maken van de boekjes heb ik zoveel geleerd en ben ik ook echt gegroeid in mijn fotografie kunsten. In de jaren daarna is dat alleen maar verder gegroeid.
Hoewel ik tegenwoordig dus niet meer een groen-wit geruite doek gebruik als volledige achtergrond en het compleet anders zou aanpakken, zou ik deze cake zo weer opnieuw maken. Hij is uiteraard heerlijk fris, maar door het gebruik van de slagroom is deze cake ook heel romig en smeuïg. Een topper!
Wat gaaf dat hij zo vaal gedrukt is! En het ziet er heerlijk uit!
Oeh dat ziet er erg goed uit! Jammer dat ze dat boekje niet meer verkopen, ik ben nu wel benieuwd geworden! Leuk om te zien dat je jezelf verbetert hebt wat betreft fotografie. Al moet ik zeggen dat ik dit ook erg mooie foto’s vind hoor! 🙂
Wat een mooie cake en wat ziet het fondant er mooi uit, zoiets zou mij echt niet lukken!
Klinkt erg lekker! Jammer dat ik je site te laat heb ontdekt. Had graag dat boekje van de action gehad!
Ik heb niet zo lang geleden nog enkele exemplaren van jouw boekje zien liggen in een action filiaal hier West-Vlaanderen 😀
Oh echt waar? Hier in Nederland zijn ze niet meer te vinden, leuk dat je ze zag! 🙂
Kan ik de cake ook in een cakevorm 30 cm maken?
uiteraard 🙂
Hallo Laura,
Wat een heerlijk recept van de citroencake.Ik heb hem in een gewone cakevorm gebakken en is heel goed gelukt.Wij hadden vrienden te eten en voor dessert had ik een plakje citroencake met Limoncello er overheen en een bolletje ijs.Smullen hoor.Ga zo door met je leuke recepten.
Dat klinkt als een heerlijk dessert!
Dag Laura,
kan je deze cake ook met kristalsuiker maken of beter niet?
Dan kan wel, maar je krijgt een iets ander resultaat.
Is dat slecht? Of doe ik er dan best nog wat bloem bij om het te verstevigen?
Dat is niet slecht hoor, maar je krijgt een iets andere structuur. Je hoeft geen extra bloem toe te voegen.
Hoi Laura, deze ga ik vandaag voor mij en mn zoon bakken;-)
Welke boter gebruik jij?
groetjes
altijd ongezouten roomboter.
Ik ga deze morgen eens proberen te maken. Maar dan in een gewoon cakeblik. Ben benieuwd. Heb je koekrepen al eens voor collega’s gemaakt en dat was een groot succes. Dit komt ook vast goed. Groetjes Bianca
Hallo Laura moet je voor het glazuur alleen mengen?
Of. Miet je het op het vuur zetten?
Alleen doorroeren is voldoende.
Laura, ik zie op het internet meer en meer bakrecepten voorbij komen waar men plantaardige olie gebruikt ipv (room)boter. Wat is jou ervaring hiemee?
Ik gebruik het liefst boter, maar er zijn recepten waarbij ik wel (zonnebloem)olie gebruik. Verschilt echt per recept, maar wanneer ergens boter wordt voorgeschreven zal ik het niet vervangen door olie.
Hoi Laura,
Ik wil hem graag maken maar kan het ook zonder slagroom?
Groetjess
Je zou het kunnen proberen met (volle) melk, resultaat wordt wel anders natuurlijk.
Hoi Laura,
Ik heb een tulbandvorm van 24 cm kan ik de cake ook hierin bakken? Of moet ik de ingredienten dan verdubbelen?
En ohja in het recept staat klop de suiker met de boter tot een luchtig, romig mengsel. Bedoel je hierbij handmatig kloppen of met de mixer? Zo ja welke stand?
Ik gebruik altijd een elektrische mixer, op een vrij hoge stand. Voor een 24cm tulband zou ik de hoeveelheden verdubbelen.
hoi laura, ik ben bezig met deze heerlijke cirtoentaart maar moet je als je het in een taartvorm doet ook invetten met boter?
Ja, ook dan vet je de vorm in.
Hoelang en waar kan ik deze cake het best bewaren?
Deze cake kun je het beste koel, droog en afgedekt bewaren. Zo’n 3-4 dagen kan prima.
Afgelopen weekend eindelijk de tulbandvorm voor mn verjaardag gehad. Mijn man vond zo’n vorm onzin, dus ik dacht zet m op mn lijstje, als ik m dan krijg mag hij n gegeven paard niet in de bek kijken. Nu ga ik zo met dit recept proberen mijn man te overtuigen van het nut van een tulbandvorm hihihi #wishmeluck
kun je de ongeklopte slagroom ook weglaten?
Nee, dat zou ik niet doen.
Meestal staat er bij ‘bewaren’ ook invriezen bij. Deze keer niet. Betekent dit dat je deze cake niet zou kunnen invriezen of is dat wel gewoon mogelijk?
Dat kan wel hoor, zou ik wel zonder glazuur doen.
Kan ik ook lichte basterdsuiker gebruiken?
Dat kan, het kan mogelijk wel wat invloed hebben op de smaak. Hier lees je meer over soorten basterdsuiker: https://www.laurasbakery.nl/wat-is-basterdsuiker/