Citroen ricotta taartjes van Uit Pauline’s Keuken

20 februari 2013
30

YUM, zien deze taartjes er niet heerlijk uit? Pauline van Uit Pauline’s Keuken maakte deze mooie citroen ricotta taartjes en ik mag ze vandaag aan jullie laten zien! Neem zeker eens een kijkje op haar website. Naast overheerlijke recepten op haar blog kun je in haar theebrouwerij ook nog eens je eigen thee samenstellen.

Het leuke is dat deze taartjes op een creatieve middag zijn bedacht aan de hand van de ingrediënten die Pauline nog in huis had. Cupcakes, ricotta en lemoncurd. Daar moet je iets lekkers mee kunnen maken vond Pauline, dit is haar dan ook zeker gelukt. Deze taartjes zijn lekker fris door de citroen en in combinatie met slagroom en cake niet te weerstaan.

Citroen ricotta taartjes

Pauline maakte deze heerlijke citroen ricotta taartjes. Het recept mag ik met jullie delen op Laura's Bakery.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • citroenrasp van één citroen
  • 200 ml slagroom + 2 el suiker
  • 100 gram ricotta
  • Lemoncurd (recept)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Mix de boter, suiker en citroenrasp romig. Mix één voor één de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en mix dit door het beslag. Schep het beslag in de baking cups en bak deze in 25 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen voordat je er mee verder gaat.
  • Klop de slagroom samen met het suiker stijf. Spatel de ricotta door de slagroom heen.
  • Snij de cupcakes doormidden. Vul een spuitzak met de crème en spuit een laag crème op het onderste gedeelte van het cakeje. Zet de bovenkant van de cupcake erop en spuit hier een mooie toef op. Schep bovenop deze cupcake een beetje lemoncurd en je citroen ricotta taartjes zijn klaar.
  • Eet smakelijk!
Bewaren

De taartjes bewaar je net als cupcakes. Daar lees je hier alles over.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Ronny schreef:

    Vandaag lemoncurd gemaakt. Morgen op de Ricotta toeven. Ben benieuwd naar de reacties .Natuurlijk zelf wel al wat gesnoept. mmmmmmmmmmmmmmm

  2. JT van Schagen schreef:

    Is het mini cup cakes of een Gewone?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit zijn gewone cupcakes

  3. jacqueline schreef:

    Ik heb de lemon curd gemaakt en met een spuitmondje hier wat van in de cupcake gespoten…..heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *