Appel-kaneel croissants

Gepost: 15 juni 2014 Laatst bewerkt: 25 augustus 2023

appel-kaneel croissants 1a

Vandaag is het vaderdag! Tijd om alle papa’s eens lekker in het zonnetje te zetten. Dat begint natuurlijk al ’s ochtends bij het ontbijt en laat ik daar nu net een leuk idee voor hebben: appel-kaneel croissants! Ik wilde laatst gevulde croissants maken, zowel zoet als hartig. De hartige croissants heb je al eens voorbij zien komen en vandaag laat ik de zoete variant zien. Ik besloot de zoete croissants te vullen met appeltjes en kaneel. Dat bleek een goed idee te zijn, want wat zijn deze croissants ongelooflijk lekker zeg!

Ik zou zeggen; zeker maken! Voor papa natuurlijk, maar ook een beetje voor jezelf 😉

BAKTIP: Om de croissants met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn

appel-kaneel croissants 2a

appel-kaneel croissants 4a

APPEL-KANEEL CROISSANTS

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Appel-kaneel croissants

Eenvoudig recept voor gevulde appel-kaneel croissants. Heerlijk voor bij het ontbijt of gewoon als tussendoortje. Je maakt ze makkelijk zelf!
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

  • blikje croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • 1 grote appel (ik gebruikte jonagold)
  • 2 el suiker
  • 1 el grove kaneelsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • losgeklopt ei + extra (grove) kaneelsuiker

Instructies

  • Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed door elkaar.
  • Rol het croissantdeeg uit en snij er driehoeken van met behulp van de stippellijnen. Maak een inkeping van 2 centimeter aan de brede kant waar je begint met oprollen.
  • Verdeel de appel-kaneelvulling over de croissants, hou de randen redelijk vrij van de vulling. Rol de croissantjes voorzichtig op en leg ze op de bakplaat. Druk eventuele kieren tussen het deeg nog wat dicht.
  • Smeer de croissantjes in met het losgeklopte ei en strooi er wat (grove) kaneelsuiker overheen.
  • Bak de appel-kaneel croissants af in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Houdt papa niet zo van zoet? Pas de vulling aan om zelf hartige croissants te maken. Of beter nog, maak ze alle twee!
Bewaren

Goed verpakt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

appel-kaneel croissants 3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Kim schreef:

    hoi laura, deze ga ik zeker proberen, lijken me heerlijk!

  2. MySimplySpecial schreef:

    Oh dat ziet er heerlijk uit. Goed idee!

  3. Bianca schreef:

    Mmm lekker en erg origineel ! x

  4. Danielle schreef:

    Jummie! Die zien er erg lekker uit!

  5. Marita schreef:

    Oeh dat klinkt lekker! Goed idee!

  6. My Linh schreef:

    Héérlijk! Ik ben dol op de combinatie appel-kaneel 😀 Welk merk croissant deeg heb je gebruikt? Ik heb namelijk nog geen merk gevonden dat dichtbij “echt” croissant deeg komt 🙁

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik altijd Danerolles. Niet zoals echte croissants maar ik vind deze altijd erg lekker!

    2. Bianca schreef:

      De croissant deeg in blik (koelafdeling) van de Aldi is als beste smaak uit de bus gekomen tijdens een test. Ik heb ze zelf ook geprobeerd en zijn idd erg lekker en dat voor een zeer beschaafde prijs!

  7. Klaske schreef:

    Lijkt me heerlijk! Wil ze graag komend weekend maken:) Waar kopen jullie de grove kaneelsuiker? Voor de appel-kaneel cake kon ik het laatst ook al niet vinden.. (Ik woon in Friesland)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb laatst bij Jumbo de potjes gezien, en Plus verkoopt het ook volgens mij. Sommige supermarkten hebben het helaas uit het assortiment gehaald.

  8. henriette schreef:

    Hoe krijg je die onderkant gaar met vulling erin?
    bij mij blijven ze altijd slap en niet gaar.

    1. Laura schreef:

      Misschien zijn je appels te vochtig, je zou kunnen proberen om ze even droog te deppen nadat je ze in stukjes hebt gesneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept