Mozzarella knoflook croissants

4 september 2015
51

mozzarella knoflook croissants 1a

Heb jij dat ook wel eens, van die dagen dat je alles kunt eten wat los en vast zit? Ik had laatst weer eens zo’n dag, elk plaatje van eten dat ik zag wilde ik hebben. Van pizza’s tot taart, alles. Toen viel er ook nog een een flyer van New York Pizza op de mat en kreeg ik heel veel trek in hun garlic bread. En dat precies op de middag dat ik aan het bedenken was waar ik croissantdeeg mee kon vullen. 1+1=2 en zo kwam ik op een nieuw idee: mozzarella knoflook croissants. Omdat ik trek had moest ik ze wel snel kunnen maken, het is dus een lekker makkelijk recept geworden!

mozzarella knoflook croissants 2a

mozzarella knoflook croissants 3a

mozzarella knoflook croissants 4a

Mozzarella knoflook croissants

Deze kleine mozzarella knoflook croissants zijn hartstikke leuk en lekker om te serveren bij borrels en verjaardagen. Ze zijn nog snel klaar ook!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • blik deeg voor 6 croissants (die je weer in stukken snijdt)
  • 1 bol mozzarella
  • 2 flinke eetlepels knoflook kruidenboter
  • optioneel: extra knoflook(poeder)

Instructies

  • Rol het deeg uit en snij over de stippellijnen. Snij elke driehoek deeg dan zoals op bovenstaande foto. Zo heb je uiteindelijk 18 mini croissants.
  • Smelt de kruidenboter in de magnetron, met een kwastje smeer je het deeg in met een dun laagje boter. Bevat de kruidenboter naar jouw smaak niet genoeg knoflook? Voeg dan nog een beetje extra knoflook(poeder) toe.
  • Snij de bol mozzarella in blokjes en plaats op elk stukje deeg een blokje. Vouw de zijkanten een beetje over de mozzarella heen en vouw dan dubbel. Zorg dat je het blokje kaas goed inpakt zodat de mozzarella er straks in de oven niet zomaar uit kan lopen. Rol het croissantje helemaal op en controleer of de zijkanten dicht zitten, knijp indien nodig goed dicht.
  • Leg de mini croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een laagje kruidenboter.
  • Bak de mozzarella knoflook croissants in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin.
Tips

Warm zijn deze croissants het lekkerst, maar ook koud zijn ze hartstikke lekker. Omdat ze klein zijn, zijn ze ook heel leuk om als hapjes te serveren bij de borrel!

Bewaren

Goed verpakt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

mozzarella knoflook croissants 5a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Margot schreef:

    Hihi ik heb ook wel eens zo’n dag inderdaad! Wat een leuk recept!

  2. Merel schreef:

    Mjam! Ziet er goed uit.

  3. Emma schreef:

    dat klinkt zo goed!!

  4. Marie schreef:

    aah jammie! hartige croissants zijn zooo lekker

  5. Rachel schreef:

    zo leuk ik ga deze opslaan thanks voor het delen!

  6. Nicole schreef:

    Oh dat ziet er lekker uit!

  7. corry slabbekoorn schreef:

    Het ziet er zo heerlijk uit ga het vandaagnog uitproberen.

  8. Mada schreef:

    Ze waren lekker. Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *