
Cheesecake is een van mijn meest favoriete soort gebak, maar we weten allemaal dat cheesecake behoorlijk zwaar kan vallen. Een hele cheesecake eet ik dan ook niet alleen op en vaak geef ik stukken weg. Het liefst eet ik natuurlijk de meeste stukken zelf op, daarom probeer ik mijn cheesecake altijd zo goed mogelijk te bewaren. Om de lekkere smaak van de cheesecake te kunnen blijven garanderen is het belangrijk om te weten hoe je het beste een cheesecake kunt bewaren. Daarom deel ik vandaag enkele tips die je kunnen helpen om een gebakken of een no-bake cheesecake te bewaren in de koelkast en vriezer.
Kan ik een cheesecake maken met zuivelspread ipv roomkaas?
jazeker
Wordt het bodem niet zompig
Hi, waarom vries je de stukken apart in?
Hi, blijft de smaak van de cheesecake behouden als je hem 3 dagen in de koelkast bewaard?
moet ik het bij mini cheeze cake ook apart invriezen of kan het gewoon allemaal in en bakje?
Apart invriezen voorkomt dat er kristalvorming ontstaat in het bakje waar je ze allemaal bij elkaar hebt gedaan. Als je zeker weet dat het bakje luchtdicht is dan kunnen ze bij elkaar.
Ik heb net een cheesecake gemaakt en wil hem net de oven in doen alleen doet mijn oven het niet meer.. ik wil hem morgen dan mee nemen en hem bij mn zusje de oven in doen.. kan ik het zo lang bewaren?
Oh wat balen zeg! Dit heb ik eigenlijk nog nooit zo getest. Zou je kunnen laten weten of het gelukt is? Een volgende keer zou ik gewoon je buren even lief aankijken 🙂
Ik heb hem uiteindelijk niet meer bewaard want ik had gewoon een nieuwe oven gekocht ?!
Haha ook een goede oplossing!
Waarom verpak je de gebakken cheesecake in stukken en niet in z’n geheel?
Dat kan ook, maar veel mensen willen juist kleinere (overgebleven) porties bewaren.
Hoeveel gecondenseerd melk moet er in de millionair’s shortbread ik heb een blik van 397 g is dat te veel
Dat is precies goed!
Dankjewel dan ga ik aan de slag
Ik heb de cheescake gemaakt alleen de caramel was te zacht gebleven
Als je cheesecake van vriezer naar koelkast verplaatst. Hoe lang moet het dan in de koelkast blijven voor dat je serveert?
Tot het ontdooid is. Zelf doe ik dat meestal de avond ervoor.