Cake pops bewaren doe je zo!

7

cake pops bewaren

Er zijn verschillende soorten cake pops en daarmee dus ook verschillende adviezen voor het bewaren van deze cake pops. Heb je ze gemaakt in een cake pop maker, of heb je balletjes staan draaien van verkruimelde cake met botercrème? Dit heeft invloed op de houdbaarheid. Daarom vandaag een overzicht met de verschillende soorten cake pops en de bijbehorende houdbaarheid en bewaar adviezen. 

Gebakken cake pops bewaren

Nog niet gedecoreerd

Wanneer je cake pops maakt in een cake pop maker zijn het eigenlijk gewoon kleine cake balletjes. Zolang je ze nog niet in chocolade hebt gedipt bewaar je ze in een afgesloten trommel, zo blijven ze zeker een week goed. Als je ze luchtdicht verpakt kun je ze ook invriezen, dan blijven ze drie maanden goed.

Gedecoreerd

Heb je ze wel al in chocolade gedipt? Dan zijn ze zelfs nog langer houdbaar. Door het laagje chocola is de cake goed afgesloten en kun je ze (verpakt) wel 2 weken bewaren. Gedecoreerde cake pops kun je beter niet invriezen. Je chocolade kan wit uitslaan, decoraties worden er ook niet mooier op. Wil je ze toch invriezen? Verpak ze dan luchtdicht, dan blijven ze 3 maanden goed in de vriezer. Wanneer je ze laat ontdooien plaats je de gesloten verpakking in de koelkast. Na een paar uur laat je ze buiten de koelkast op kamertemperatuur komen. Dit geeft overigens geen garantie dat de chocola niet wit uitslaat of iets dergelijks, maar je verkleint die kans wel.

Cake pops van cake kruimels bewaren

Nog niet gedecoreerd

Als je cake pops maakt door een cake te verkruimelen en hier MonChou, botercrème, kwark, chocopasta of een ander eetbaar plakmiddel aan toe te voegen heb je een hele andere houdbaarheid. Afhankelijk van het soort toevoeging. Deze cake pops kun je ongedecoreerd het best in de koelkast bewaren, dan zijn ze ook lekker stevig. In de koelkast blijven ze zo’n 3-4 dagen goed. Je kunt ze ook invriezen, maar het is wel aan te raden om de stokjes er al in te steken. Goed luchtdicht verpakt blijven ze 3 maanden goed.

Gedecoreerd

Eenmaal gedipt in chocola kun je ze het best vlot serveren. Zeker als je bijvoorbeeld MonChou gebruikt hebt. Dit komt uit de koelkast en moet hier dus ook bewaard worden, maar met chocola om de cake pop is dat dan weer niet zo’n goed idee. Met chocopasta als toevoeging kun je ze wel buiten de koelkast bewaren. Gedecoreerd blijven ze zo’n 4-5 dagen goed. Ook hier geldt voor invriezen dat het kan, maar dat het niet zo’n goed idee is. Luchtdicht verpakt blijven ze 3 maanden goed.

cake pops bewaren
Oreo pops bewaren

Geen cake als basis, maar een Oreo koekje? Deze zijn een stuk langer houdbaar dan ‘gewone’ cake pops. Eigenlijk kun je de de houdbaarheidsdatum van de verpakking koekjes of chocola aanhouden (de kortst houdbare houd je dan aan). Ik zou het echter niet adviseren om ze weken te laten liggen. Hou rekening met 2 weken als je bijvoorbeeld vooruit wilt werken.

Ook gedecoreerde Oreo pops kun je beter niet invriezen, dan blijven ze het mooist. Toch doen? Goed luchtdicht verpakt blijven ze 3 maanden goed.

Marsepein pops bewaren

Gebruik jij gemodelleerde marsepein als basis voor de pops? Dan kun je dezelfde wijze van bewaren aanhouden als bij de Oreo pops.

Op zoek naar recepten en how to’s van de cake pops op de foto? Die staan op Laura’s Bakery: Citroen cake pops | Lieveheersbeestjes Oreo pops

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *