Pasta salade spiesjes

8 april 2016
15

pasta salade spiesjes 1a

Deze leuke spiesjes staan al een hele tijd te wachten tot ze online mochten. Sinds Kerst al om precies te zijn. Toen maakte ik deze pasta salade spiesjes als onderdeel van het buffet. We vonden ze allemaal ontzettend lekker en zeiden gelijk dat dit ook leuk zou zijn voor een picknick. Nu de temperaturen langzamerhand wat stijgen en het zonnetje zich vaker laat zien, is het dus de hoogste tijd om dit idee van een pasta salade op een prikker met jullie te delen! En is die picknick voor jou nog wat te vroeg? Ook bij de borrel maak je genoeg mensen blij met deze spiesjes.

pasta salade spiesjes 2a

Pasta salade spiesjes

Deze pasta salade spiesjes zijn heerlijk bij de barbecue, maar ook bij een high tea of de picknick. Lekker fris en super smakelijk.
Porties: 10 spiesjes

Ingrediënten

  • 80 gram ongekookte tortellini (vulling naar keuze, ik gebruikte kaas)
  • 10 kleine bolletjes mozzarella
  • 20 cherry tomaatjes
  • basilicum blaadjes

Instructies

  • Kook de tortellini volgens de verpakking beetgaar en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg ook de andere ingrediënten klaar. Als je geen kleine bolletjes mozzarella kunt vinden, kun je ook een grote bol in blokjes snijden. Zorg dat je wat kleinere stukjes basilicum gebruikt, grote blaadjes kun je ook prima in twee delen scheuren.
  • Rijg eerst een stukje pasta aan je spiesje, gevolgd door een tomaatje, blaadje basilicum en bolletje mozzarella. Daarna weer en stukje pasta, tomaat, basilicum en eindig ook met de pasta. Je kunt natuurlijk ook een andere volgorde aanhouden, dat maakt niet zoveel uit. Ga door met het maken van spiesjes tot je ingrediënten op zijn.
Bewaren

De pasta salade spiesjes bewaar je in de koelkast. Haal ze een half uurtje voor serveren uit de koeling zodat ze niet meer zo koud zijn als je ze eet. Je kunt ze dus ook prima meenemen in een koelbox als je gaat picknicken!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

13 reacties

  1. Curly Creative schreef:

    Die ga ik onthouden wat een leukerds!
    Vind het wel een gaaf idee voor mijn geslaagd feest deze zomer!

    xx

  2. Margot schreef:

    Wat een leuk idee! En inderdaad, deze spiesjes zijn bij meerdere gelegenheden goed!

  3. Nicole schreef:

    Wat een leuke en lekkere spiesjes.

  4. Wat ziet dat er schattig uit. Inderdaad perfect voor op een picknick of voor bij de BBQ als er wat lastige eters zijn.

  5. Jeannette schreef:

    Leuk idee Laura ik ga het morgen op tafel zetten. Past wel bij een tienerfeestje?

  6. Anne-Marie schreef:

    Wat een leuk idee! Ik maakte wel vaker spiesjes met mozzarella, basilicum en tomaat maar heb er nooit aan gedacht hier ook nog eens pasta bij te doen. Ga ik deze zomer zeker een keer maken voor bij de bbq (voor de niet vlees-liefhebbers)

    1. Laura schreef:

      Leuk ook bij de bbq inderdaad!

  7. Margo schreef:

    Wat een lekkere leuke aanvulling op de gewone spiesjes die ik af en toe maakte. Nooit aan gedacht om er ook pasta op te spiesen 😀

  8. Larissa schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ik maak wel vaker caprese-hapjes. Omdat ik de smaak wat flauw vond, deed ik hier wat peper, zout en balsamico over. Zal dit ook smaken bij de tortellini, of gewoon even uitproberen:)?

    1. Laura schreef:

      Zou het gewoon even uitproberen, maar lijkt mij geen probleem 🙂

  9. Brigitte schreef:

    Heerlijk, ik heb eerst de pasta met een pesto gemengd, voor meer smaak.

  10. Lisa schreef:

    Wat leuk! Kan ik de pasta een dag van te voren al koken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, kan prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *