Risotto met broccoli en kip

31 augustus 2015
48

risotto met broccoli en kip 1a

Het is inmiddels alweer even geleden dat ik de rubriek Laura Kookt in het leven heb geroepen. Ik heb er toen lang over getwijfeld, maar wat ben ik blij dat ik het heb doorgezet! Het is namelijk niet alleen bakken wat ik zo leuk vind, ook koken vind ik heerlijk om te doen. Op de een of andere manier zorgt deze rubriek er nu ook voor dat ik meer ga proberen op gebied van koken. Waar ik voorheen een beetje in hetzelfde soort recepten bleef hangen, wil ik nu steeds iets anders maken om met jullie te delen. Risotto bijvoorbeeld. Ik had al wel vaker risotto gegeten, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Sterker nog, ik wist eigenlijk helemaal niet hoe je het nou precies moest bereiden. Na talloze recepten bekeken te hebben stelde ik zelf iets samen waarvan ik hoopte dat het lekker zou gaan worden. Nou, dat is gelukt! Ik heb gesmuld van deze risotto met broccoli en kip!

risotto met broccoli en kip 2a

Risotto met broccoli en kip

Ook zo dol op de Italiaanse keuken? Probeer deze risotto met broccoli en kip dan eens. Het is een eenvoudig recept met een ontzettend lekker resultaat!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 kipfilets, in blokjes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 2 tomaten
  • 300 gram risottorijst
  • mespuntje saffraan
  • peper en zout (naar smaak)
  • 7 dl bouillon (groente of kip)
  • 60 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Snij de groenten, snipper de ui, snijd de paprika in reepjes, de tomaten in blokjes en de snij de roosjes van de broccoli.
  • Bak de kipblokjes in boter rondom bruin en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Doe de blokjes kip in een schaaltje en zet even apart. In dezelfde pan fruit je de ui in een beetje olie. Voeg de risottorijst en het saffraan toe. Bak tot de korrels gaan glanzen en een beetje doorzichtig worden.
  • Verwarm de bouillon en voeg en soeplepel toe aan de rijst, roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg de kip en groentes toe aan de rijst. Schep ook steeds wat bouillon in de pan, voeg pas een nieuwe lepel toe als het vocht van de vorige is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is.
  • Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto, laat de pan afgedekt zo’n 5 minuten rusten.
  • Serveer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!
Tips

Je kunt je bouillon uiteraard zelf maken, ik gebruikte zelf dit keer een blokje.

Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Margot schreef:

    Yumm, risotto blijft lekker!

  2. Angela schreef:

    Even opgeslagen, ziet er goed uit!

  3. Renate schreef:

    Ziet er lekker uit! Is het saffraanpoeder wat je gebruikt of zijn het draadjes? In de winkel zie ik namelijk alleen draadjes liggen…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb zelf saffraanpoeder gebruikt, maar draadjes kan natuurlijk ook. Misschien kun je bij de toko oid wel poeder vinden?

  4. Ikram schreef:

    Oh oh oh dit ziet er zoooooo goed uit 😀 Die kleuren ook <3

  5. Megane schreef:

    Ja ik zoek een recept dat creatief is en dat je makkelijk kan opwarmen en ik heb al de sites doorgezocht maar toen vond ik dit! Wow echt goed gedaan Laura hopelijk stopt gij nooit!

    1. Michelle schreef:

      Smaak is super! Maar ik heb de rijst niet gaar gekregen.. wat doe ik verkeerd??

      1. Laura's Bakery schreef:

        Dan moest je het waarschijnlijk gewoon nog wat langer koken.

  6. Michel schreef:

    Sinds kort je website ontdekt en wat een lekker recepten. Gister deze risotto gemaakt en jammieeeeee!! Wat was dat heerlijk zeg! Echt een top recept. Het recept van de lasagne was ook super!!! Bedankt!!!

  7. Leanne schreef:

    Maak je die 7 dl bouillon op? Is dan je rijst gaar? Hoeveel soeplepels zijn dat ongeveer?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die heb je inderdaad nodig bij deze hoeveelheid risottorijst, vandaar dat het ook bij de ingrediënten staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *