Tomaten parmaham taartjes

Gepost: 13 november 2015 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
15

tomaten parmaham taartjes 1a

Ik vind het altijd leuk om bij een gezellige borrel of een verjaardag lekkere hapjes op tafel te zetten. Het liefst maak ik deze hapjes zelf. Ik heb al heel wat borrelhapjes online staan en zoals je misschien wel weet, werk ik hierbij graag met bladerdeeg. De laatste tijd probeer ik ook wat meer hapjes te maken waarbij je niet per se de oven nodig hebt. Soms is dat nu eenmaal net wat handiger in de planning. Uiteindelijk had ik met wat spullen die in de koelkast lagen een lekkere smaakcombinatie gemaakt, maar hoe ging ik dat nu handig presenteren. Rolletjes misschien? Bang dat dit een rommeltje zou worden, besloot ik het anders aan te pakken. Ik zou gewoon als basis een plakje tomaat gebruiken en hierop de rest van de ingrediënten plaatsen. Zo ontstonden deze lekkere tomaten parmaham taartjes!

tomaten parmaham taartjes 2a

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Tomaten parmaham taartjes

Een heerlijk hapje voor bij de borrel: tomaten parmaham taartjes. Zo serveer je je gasten een lekker en origineel hapje dat snel te maken is. Ideaal!

Ingrediënten

 • tomaten
 • plakjes parmaham
 • roomkaas
 • pijnboompitten

Instructies

 • Snij de tomaten in plakjes, dit worden als het ware je ‘taartbodems’. De plakjes parmaham snij je -afhankelijk van de grootte- in 2 of 3 repen. Zo’n reepje parmaham leg je in een cirkel op de plakjes tomaat.
 • Daarbovenop komt wat roomkaas. Ik gebruikte daarvoor twee theelepels. Met een theelepel schep je wat roomkaas uit het bakje, met de andere theelepel kun je er een soort ovale vorm van maken. Dat ziet er wat netter uit dan wanneer je het er gelijk op schept of erop smeert.
 • Als laatst strooi je een paar pijnboompitjes over deze tomaten parmaham taartjes. Ik heb ze niet geroosterd, maar dit kun je wel doen. Dat zal nog meer smaak geven aan de pijnboompitten.
Bewaren

Bewaar de hapjes in de koelkast tot je ze serveert, je kunt ze prima enkele uren van tevoren maken. Deze taartjes zouden het trouwens ook goed doen als voorgerecht!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Nicole schreef:

  Simpel maar lekker! Leuk gedaan!

 2. Margot schreef:

  Yum! En wat zien ze er leuk uit!

 3. Daniëlle schreef:

  Oh ik ben echt dol op zulke hapjes! Dit hapje lijkt mij ook erg lekker, dus die ga ik zeker even onthouden!

 4. Annelin schreef:

  Beste Laura,
  Wat ik me afvroeg loopt de tomaat niet leeg wanneer je het tomaten parmaham taartje oppakt.
  Harte groet Anne.

  1. Laura schreef:

   Nee, daar heb ik totaal geen last van gehad. Ik gebruikte pomodori tomaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *