Oilily met bloemen en blaadjes

Gepost: 18 maart 2012 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

De mama van Kiek wilde vorig jaar al graag een taart voor haar dochter die toen 7 werd. Helaas had ik het veel te druk met school en kon ik geen taart maken. Daar baalde ik behoorlijk van want de vraag was namelijk of ik een taart in Oilily stijl wilde maken. Wat had ik dat graag willen doen, erg jammer dus dat ik het te druk had. Kiek’s moeder was mij niet vergeten, want een poosje terug vroeg ze mij of ik dit jaar misschien wel tijd had. Helaas weer te druk voor een taart, maar cupcakes dat zou ik wel kunnen redden. Gelukkig vond ze dit een superleuk alternatief en ze zat vol ideetjes. Oilily was nog steeds erg leuk, maar bloemetjes en blaadjes in reliëf zou ook wel wat zijn. Of wacht, een leeftijdschildje is ook leuk! Dit kan zeker niet allemaal op één cupcake? Zo luidde de vraag van Kiek’s mama. Op één cupcake niet nee, maar ik kan het natuurlijk wel combineren.

Ik heb ervoor gekozen om 2 soorten cupcakes te maken, eentje in Oilily stijl en de andere met een leeftijdschildje met bloemetjes en blaadjes. Door de roze kleur in beide cupcakes te laten terug komen wordt het toch een geheel. Voor de Oilily cupcakes heb ik eerst het servies maar eens bestudeerd. Het is een vrolijk servies met verschillende details. Ik heb een klein stukje genomen en dit op de cupcake gebruikt. Ik vond de overgang van rood met witte stippen naar roze met het gouden lijntje er tussen namelijk erg leuk. Ook op de cupcakes heb ik dit lijntje goud gemaakt.

De cupcakes met de leeftijd vond ik het leukst om te maken. Ik blijf nu eenmaal gek op bloemetjes en blaadjes op cupcakes. Het blauwe rondje heb ik gemaakt met een ronde kartel uitsteker. De kleine cirkeltjes rondom heb ik met een spuitmondje gemaakt (nr. 2). Het effect ervan vind ik erg leuk, en dat terwijl het eigenlijk helemaal niet de bedoeling was. Ik wilde kleine ronde gaatjes maken maar kwam er al snel achter dat het rondje daar te klein voor was, met het spuitmondje had ik wel al licht op het fondant gedrukt en het kleine cirkeltje bleef staan. Zo zie je maar hoe je weer op nieuwe ideeën kan worden gebracht.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Joke schreef:

  Prachtig gemaakt, wat een geweldig leuke en vrolijke cupcakes!

  Liefs, Mam ♥

 2. Wauw wat een super mooie cupcakes zeg ^^ Ik krijg spontaan de neiging om ook aan de slag te gaan!

 3. Janneke schreef:

  Hallo Laura,

  Je hebt weer leuke cupcakes gemaakt!

  Gr janneke

 4. Carola schreef:

  Ik krijg meteen zin in de lente 🙂

 5. Wilma schreef:

  Ik vind ze super leuk!!!!

 6. Merel schreef:

  Hallo, Ik heb een vraagje! Als ik een taart gebakken heb houd ik soms fondant over en dat vind ik dan zonden om weg te gooien. Ik doe het dan in een zakje en leg het in de kast. Maar als ik het dan weer wil gebruiken is het super hard geworden en als ik het dan weer in de magnatron heel even doe zodat het kneed baar is dan is de kleur niet meer mooi. Wat doe jij met het fondant wat je over houd en hoe bewaar je dat dan dat het na een tijdje nog steeds bruikbaar is? Ik hoor graag van je. Ik vind je site erg leuk!! Groetjes Merel

  1. Laura schreef:

   Hoi Merel, overgebleven stukjes fondant verpak ik luchtdicht in keukenfolie, dat doe ik in een emmer die ik ook luchtdicht kan afsluiten. Door de lucht droogt fondant namelijk uit. Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *