Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Brownie-kersen gebakjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
19 december 2017
in Brownies & Repen, Feestdagen, Kerst, Samenwerking, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat ik elk jaar weer groots uitpak met allerlei kerstrecepten. Ik mag graag uitpakken met specifieke kerstsmaken zoals cranberry’s, maar ik vind het ook heel erg leuk om baksels op een mooie en feestelijke wijze te presenteren. Zo hoeven de smaken niet per se heel erg kerstig te zijn, maar past het toch perfect bij de feestdagen. Daar zijn deze brownie-kersen gebakjes een goed voorbeeld van! Ik mocht voor Hero weer aan de slag met de zwarte kersenjam en in deze periode moet dat natuurlijk een feestelijk kerstbaksel worden.


Najaar en kersen, daar moet chocola bij. Ik moest gelijk aan de bekende schwarzwalder kirschtorte denken en besloot deze als inspiratie te gebruiken. In plaats van chocoladecake bakte ik kleine brownies in bakringen, zo heb je gelijk een mooie basis. De slagroom verving ik door een mascarponeroom, deze is was steviger en behoudt zijn vorm goed. Handig, want zo blijft de Hero zwarte kersenjam goed op zijn plaats. De alcohol liet ik in dit recept achterwege omdat ik dat zelf lekkerder vind. Maar voeg gerust een scheutje toe aan het browniebeslag als je dit lekker vindt.

Recept afdrukken

Brownie-kersen gebakjes

Deze brownie-kersen gebakjes zijn gedecoreerd met gouden eetbare sterren wat ze perfect maakt voor de kerstdagen. Ik geef je het recept.
Porties: 8 stuks van 8 cm

Ingrediënten

Brownie

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 130 gram pure chocolade
  • 1 el suikerstroop (dit kan gewoon pannenkoekenstroop zijn)
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl bakpoeder

Topping

  • 1 portie mascarponeroom (recept)
  • 8 el Hero zwarte kersenjam
  • kerstsprinkles naar keuze

Instructies

  • Begin met het maken van het browniebeslag. Doe hiervoor boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een steelpan. Op een laag vuur blijf je roeren tot alles gesmolten is, het is niet erg als er nog suikerkorrels zichtbaar zijn. Laat het mengsel wat afkoelen voordat je er verder mee gaat.
  • In een kom klop je de eieren met het vanille-extract schuimig. Voeg het enigszins afgekoelde chocolademengsel toe en mix tot dit is opgenomen. Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix op een lage stand tot een egaal beslag.
  • Vet de bakringen in en bestuif deze met cacaopoeder, zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel het browniebeslag over de bakringen en strijk het met een spateltje glad.
  • Bak de mini brownies in ongeveer 12-15 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat de brownies volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Maak de mascarponeroom volgens het recept. Vul een spuitzak met de gekartelde spuitmond met de room en spuit op elke brownie een ring, laat het midden van de brownie vrij.
  • Vul de ontstane ‘kuiltjes’ met de Hero zwarte kersenjam en strooi wat sprinkles over de gespoten rand van room.
Tips

Geen bakringen in huis? Je kunt de brownies ook in een cupcakevorm bakken, leg dan een stukje bakpapier op de bodem zodat je ze er makkelijk uit krijgt.

(Kerst)sprinkles zijn te koop in sommige supermarkten, maar ook in (online) kook- en taartdecoratiewinkels.

Bewaren

Je kunt dit gebakje prima voorbereiden. Ik zou dan wel alle onderdelen los van elkaar bewaren (losse brownie en mascarponeroom in een bak in de koelkast) tot je het wilt serveren. In een paar minuutjes heb je deze gebakjes gemaakt en dan zijn ze het lekkerst.

Voor meer kerstige bakinspiratie kijk je in de Hero Jam studio.

Dit is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

Cranberry Mimosa
Cranberry clafoutis

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
4

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
21

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 22

  1. Joyce says:
    3 jaar geleden

    Ik heb alles in huis, alleen geen stroop. Kan het ook zonder?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan, maar je krijgt dan wel een iets ander resultaat.

      Beantwoorden
      • Joyce says:
        3 jaar geleden

        Dankjewel!
        Nog een vraagje, van welk merk zijn deze bakringen. Ik heb nog niet zulke vormpjes kunnen vinden ?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Het merk weet ik niet, maar ze zijn van Bouwhuis 🙂

          Beantwoorden
  2. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Dit ziet er echt heel leuk uit! Nu ben ik alleen niet zo heel dol op (kersen)jam. Wat zou ik er nog meer in kunnen doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat vers fruit zou ook prima kunnen 🙂

      Beantwoorden
  3. Tonny says:
    3 jaar geleden

    Wat zien die er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  4. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Dit ziet er onwijs lekker uit zeg! Nu ben ik alleen niet zo dol op (kersen)jam. Heb je nog een ander idee wat je tussenin kan doen?

    Beantwoorden
    • Marieke says:
      3 jaar geleden

      Ik was mijn reactie even helemaal kwijt, maar het is toch doorgekomen 😉 Nu dubbel dus, maar dank je wel voor je antwoord.

      Beantwoorden
    • Sabine says:
      1 jaar geleden

      Hoe groot zijn de bakringen?

      Beantwoorden
  5. Zahira says:
    3 jaar geleden

    Ziet er heel leuk! Ga ik voor de kerstdagen eens uitproberen!

    Beantwoorden
  6. Annelies says:
    3 jaar geleden

    Ik zie het recept niet, kan dat kloppen? Andere recepten zie ik wel op je website.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat komt omdat je een adblocker aan hebt staan. Als je die voor Laura’s Bakery uitschakelt kun je alles gewoon goed zien.

      Beantwoorden
      • Annelies says:
        3 jaar geleden

        Oepsie, wat stom. Dank voor het uitleggen. Ik kan em nu lezen 🙂

        Beantwoorden
  7. Annelies says:
    3 jaar geleden

    Oepsiee, dank voor je uitleg! Ik kan het recept nu lezen 🙂

    Beantwoorden
  8. Loes says:
    1 jaar geleden

    Kan dit ook met een cupcake bakblik?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Vast wel!

      Beantwoorden
  9. Sue Atinoes says:
    1 jaar geleden

    Wow deze mini cakejes zijn perfect voor mijn kerst menu.
    Een vraag:
    Als je alcohol wil toevoegen, welk merk/smaak en hoeveel gaat in het beslag.
    Kan men ook eventueel optioneel in het kersenjam mengen. Zo ja welk alcohol of likeur?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dan zou je ‘Kirsch’ nodig hebben als alcohol.

      Beantwoorden
  10. riet maaten says:
    1 maand geleden

    hallo laura ik zou graag dat recept van die taartjes van brownie met die kersen willen
    hebben maar dan zie ik dat het 20 vel papier kost als ik het print. is dat mogelijk.
    het lijk me heerlijk .
    alvast bedankt.
    .

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Hi Riet, dit recept moet helaas nog in een receptkaart gezet worden! Als dat gebeurd is, dan kun je het in 1-2 pagina’s uitprinten. Tot die tijd kun je het wellicht beter kopiëren naar een worddocument.

      Beantwoorden
  11. riet maaten says:
    1 maand geleden

    hallo laura ik heb die kersen taart gemaakt in een 18 cm spring vorm.
    en hij is erg lekker . bedankt hier voor.
    ik ga het nog wel eens een keer maken.
    groetjes en helle fijne feest dagen en een gezond 2021 .

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Het duurt nog twee weken, maar deze chocolade whoopie pies met frambozencrème zijn perfect om te maken voor jouw Valentijn. Of gewoon als leuk bakproject als het regent 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#whoopies #whoopiepies #valentijnsdag #valentijnrecept #bakken
  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanille botercrème

Volgende Post
Chocoladeschaafsel maken

Chocoladeschaafsel maken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-26

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-27

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan