Bloemenkoekjes

Gepost: 15 juli 2011 Laatst bewerkt: 5 juli 2023
1

BLOEMENKOEKJES

Ik wilde eens lekker experimenteren met het maken van foto’s. Toen ik deze koekjes had gemaakt spookten ’s nachts al allerlei ideetjes door mijn hoofd over hoe ik deze leuke koekjes nou leuk op de foto kon gaan zetten. Daarom zijn er deze keer een hoop foto’s, ik kon namelijk niet zo goed kiezen.

BLOEMENKOEKJES

Voor deze graskoekjes met bloemen heb ik gebruik gemaakt van royal icing transfers (sorry, nog geen how to. Maakte deze tegelijkertijd met de silhouet koekjes). Met het wilton spuitmondje 17 heb ik het ‘gras’ gemaakt. De kleur groen is gemaakt met Mint Green van Americolor. Ik heb wel eerst een outline gemaakt op het koekje zodat ik een mooi recht vlak kreeg. Terwijl de icing nog nat is, is het tijd om de bloemetjes te bevestigen door ze er voorzichtig op te leggen en een klein beetje vast te duwen.

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!

BLOEMENKOEKJES

Voor de tulpen heb ik Red Red (Wilton), Golden Yellow (Wilton) en Orange (Country Kitchen) gebruikt om de Royal Icing te kleuren. De overgebleven icing is gebruikt om de kleine bloemetjes voor de andere koekjes te maken. Omdat ik de foto’s van mijn geëxperimenteer zo leuk vind geworden laat ik er nog wat meer zien:

BLOEMENKOEKJES

BLOEMENKOEKJES

BLOEMENKOEKJES

Ik hoop dat jullie de koekjes en foto’s leuk vinden 🙂 Fijn weekend allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. BumbleBee-Bee schreef:

  Heel mooi !

  Ik vind vooral het gras ook zo mooi gedaan 🙂

 2. Elv schreef:

  Lau, als wij nou s samen op kamers gaan, en jij gaat gewoon de hele dag koekjes bakken enzo?;)

  xx

 3. Het Thuisproject schreef:

  Mooie foto’s. De graskoekjes vind ik geweldig!

 4. Dzoli schreef:

  Leuk?Ze zijn fantastisch:)

 5. Laura schreef:

  Dankjulliewel!!! De graskoekjes waren ook ontzettend leuk om te maken.

 6. Lola Cookie schreef:

  Acabo de descubrir tu blog y me encanta !!! las galletas te quedaron estupendas !!!
  Saludos desde Canarias. Spain
  Lola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *