Hoewel er een grote supermarkt bij mij om de hoek zit en ik binnen een paar minuten de ontbrekende ingrediënten voor een maaltijd in huis kan hebben, doe ik dit bijna nooit. Ik ben misschien nog niet echt goed in het maken van een maaltijd planning voor een paar dagen, maar ik heb wel altijd voldoende eten in huis om er ’s avonds lekker mee te koken. Wat ik dan eet, dat bedenk ik meestal pas als ik ga koken. Zo is deze pasta met broccoli en kaassaus ook ontstaan. Ik wilde wat restjes groenten opmaken en had zin in pasta. Normaal kies ik bij pasta altijd voor een tomatensaus, maar dit keer besloot ik te gaan voor een kaassaus, kon ik gelijk het halve flesje kookroom opmaken dat ik ook nog had staan. Resultaat: een verrukkelijke maaltijd. En het leuke is dat ik deze pasta waarschijnlijk nooit bedacht zou hebben als ik niet toevallig al deze ingrediënten in huis had.
Pasta met broccoli en kaassaus
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 3 paprika’s (rood, groen, geel)
- bosje lente uitjes (6-7 stelen)
- stronk broccoli
- 20 cherry tomaatjes (ongeveer)
- 50 gram ongezouten roomboter
- 250 ml kookroom (of slagroom)
- 120 gram geraspte kaas
- peper en zout
Instructies
-
Zet twee pannen met water op het vuur, één voor de pasta en één voor de broccoli. Kook beiden beetgaar. Terwijl deze pannen op het vuur staan snijd je de paprika’s en lente uitjes fijn. Doe deze in een pan met een scheutje olie en roerbak deze ongeveer 5 minuten.
-
In een vierde pan (die groot genoeg is voor uiteindelijk alle ingrediënten bij elkaar) smelt je de boter. Als de boter is gesmolten voeg je de kookroom toe. Roer tot een egale massa en laat een paar minuutjes pruttelen op een laag vuur. Voeg dan de kaas toe en een beetje peper en zout. Roer tot er een mooie gladde kaassaus ontstaat. Laat het vuur laag staan en roer af en toe even door.
-
Check of de broccoli en pasta beetgaar is en giet beide af. Voeg de pasta en geroerbakte groenten toe aan de kaassaus en roer goed door. Snijd de broccoli indien gewenst nog iets kleiner en halveer de tomaatjes. Voeg deze toe aan de pasta. Roer goed door elkaar en laat nog zo’n 2-3 minuten op het vuur staan terwijl je de pasta af en toe omschept.
Mmm lekker! Wel een beetje decadent voor tijdens de week, maar heerlijk voor tijdens het weekend!
Leuk dat je zo nieuwe recepten ontdekt!
Mmmm zier er lekker uit!
Lekkerrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!
Ik heb de kaaskoekjes gemaakt, totaal nieys geworden, mist er soms een ingrediet in het recept?
Ga ze wel zelf opeten, hoor, maar kan ze niet presenteren. Zo niet, wat kun je hier verkeer doen?
Dank voor de moeite,,,, gr, Brigitte
Er mist niks bij de receptuur, in welk opzicht is het niets geworden? Het is voor mij lastig bepalen wat er anders kan als ik niet weet hoe ze eruit zien of wat je hebt gedaan 😉
Dit recept was verrukkelijk. Helemaal opgegaan!! Gebakken bacon is erg lekker erin. Geeft net wat meer pit.