Pasta met broccoli en kaassaus

Gepost: 8 februari 2016 Laatst bewerkt: 7 januari 2023

Pasta met broccoli en kaassaus 1a

Hoewel er een grote supermarkt bij mij om de hoek zit en ik binnen een paar minuten de ontbrekende ingrediënten voor een maaltijd in huis kan hebben, doe ik dit bijna nooit. Ik ben misschien nog niet echt goed in het maken van een maaltijd planning voor een paar dagen, maar ik heb wel altijd voldoende eten in huis om er ’s avonds lekker mee te koken. Wat ik dan eet, dat bedenk ik meestal pas als ik ga koken. Zo is deze pasta met broccoli en kaassaus ook ontstaan. Ik wilde wat restjes groenten opmaken en had zin in pasta. Normaal kies ik bij pasta altijd voor een tomatensaus, maar dit keer besloot ik te gaan voor een kaassaus, kon ik gelijk het halve flesje kookroom opmaken dat ik ook nog had staan. Resultaat: een verrukkelijke maaltijd. En het leuke is dat ik deze pasta waarschijnlijk nooit bedacht zou hebben als ik niet toevallig al deze ingrediënten in huis had.

Pasta met broccoli en kaassaus 2a

Opslaan
Recept afdrukken

4.25 van 4 stemmen

Pasta met broccoli en kaassaus

Deze pasta met broccoli en kaassaus is ontzettend makkelijk om te maken en dus ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. En niet onbelangrijk: hij is erg lekker!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 3 paprika’s (rood, groen, geel)
  • bosje lente uitjes (6-7 stelen)
  • stronk broccoli
  • 20 cherry tomaatjes (ongeveer)
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 250 ml kookroom (of slagroom)
  • 120 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Zet twee pannen met water op het vuur, één voor de pasta en één voor de broccoli. Kook beiden beetgaar. Terwijl deze pannen op het vuur staan snijd je de paprika’s en lente uitjes fijn. Doe deze in een pan met een scheutje olie en roerbak deze ongeveer 5 minuten.
  • In een vierde pan (die groot genoeg is voor uiteindelijk alle ingrediënten bij elkaar) smelt je de boter. Als de boter is gesmolten voeg je de kookroom toe. Roer tot een egale massa en laat een paar minuutjes pruttelen op een laag vuur. Voeg dan de kaas toe en een beetje peper en zout. Roer tot er een mooie gladde kaassaus ontstaat. Laat het vuur laag staan en roer af en toe even door.
  • Check of de broccoli en pasta beetgaar is en giet beide af. Voeg de pasta en geroerbakte groenten toe aan de kaassaus en roer goed door. Snijd de broccoli indien gewenst nog iets kleiner en halveer de tomaatjes. Voeg deze toe aan de pasta. Roer goed door elkaar en laat nog zo’n 2-3 minuten op het vuur staan terwijl je de pasta af en toe omschept.
Tips

De pasta zoals ik hem maakte is vegetarisch, maar je kunt ook prima vlees naar keuze toevoegen. Kip lijkt mij er bijvoorbeeld erg lekker bij, maar bacon is ook heerlijk. Ik kook vaak voor twee personen zodat ik een portie kan invriezen, zo ook dit keer. Bij de tweede portie heb ik wat plakjes bacon uitgebakken, fijn gescheurd en door de pasta gemengd. Een erg lekkere combinatie met het zoutige van de bacon!
Bewaren

Tot 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Ellen schreef:

    Mmm lekker! Wel een beetje decadent voor tijdens de week, maar heerlijk voor tijdens het weekend!

  2. Margot schreef:

    Leuk dat je zo nieuwe recepten ontdekt!

  3. Sahar schreef:

    Mmmm zier er lekker uit!

  4. Carla schreef:

    Lekkerrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!

  5. Brigitte Rokker schreef:

    Ik heb de kaaskoekjes gemaakt, totaal nieys geworden, mist er soms een ingrediet in het recept?

    Ga ze wel zelf opeten, hoor, maar kan ze niet presenteren. Zo niet, wat kun je hier verkeer doen?

    Dank voor de moeite,,,, gr, Brigitte

    1. Laura schreef:

      Er mist niks bij de receptuur, in welk opzicht is het niets geworden? Het is voor mij lastig bepalen wat er anders kan als ik niet weet hoe ze eruit zien of wat je hebt gedaan 😉

  6. Jolanda schreef:

    Dit recept was verrukkelijk. Helemaal opgegaan!! Gebakken bacon is erg lekker erin. Geeft net wat meer pit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept