Behind the scenes: september 2016 #1

Gepost: 13 september 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

bts-september-1-1

De afgelopen twee weken waren weer zó leuk! Waar ik nog een beetje rustig begon na mijn vakantie, was ik al snel weer volop aan het werk. Druk bezig met mijn blogs, maar ook met nog wat dingen voor mijn boek. Dinsdag fietste ik ’s ochtends naar Chocolate Company in de stad. Hier is aankomende donderdag mijn boekpresentatie voor de pers en ik haalde daar wat lekkers op voor in de goodiebag die ik samengesteld heb. Ook bespraken we nog een paar laatste dingen voor de presentatie zelf.

bts-september-1-10

Woensdag bracht ik ’s ochtends Lotje naar de dierenarts en ik zou haar pas eind van de dag weer terug zien. Lieve Lot werd namelijk gecastreerd. Dat vond ik best spannend, want het is toch een klein beestje dat onder narcose gaat. Reden dat ik toch voor deze operatie heb gekozen, is dat de kans heel groot is dat een voedster op latere leeftijd baarmoederkanker krijgt wat vaak niet goed te behandelen is. Gelukkig is alles goed gegaan en kon ik haar eind van de dag weer ophalen.

Nog een heel belangrijk iets op woensdag: er plofte een vooruit exemplaar van mijn boek op de mat! Wat was het ongelooflijk gaaf om eindelijk het boek in mijn handen te hebben zeg! Heel bizar dat het ineens tastbaar is.

bts-september-1-9

De eerste dagen na de operatie bleef ik thuis voor Lotje om haar goed in de gaten te houden. Ze had een speciaal pakje aan zodat ze niet aan de hechtingen zou zitten. Verder was ze de eerste twee dagen erg moe en sliep veel, kijk haar nou lief liggen! Ze was al snel weer de oude gelukkig en huppelde weer vrolijk door het huis.

Vrijdag werkte ik aan een paar deadlines en maakte ik een blogplanning voor de komende tijd. Ik vind het altijd prettig om ongeveer eens in de twee weken de planning van artikelen te doen. Wat ik heb gemaakt plan ik in, ik kijk welke recepten ik nog meer wil maken en brainstorm hier gelijk voor. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat hartig en zoet elkaar voldoende afwisselen, maar ook dat je niet ineens overspoeld wordt met alleen maar koekjes bijvoorbeeld.

bts-september-1-8

Het weekend was ik lekker lui. Mijn ouders kwamen op visite om mijn boek nu ook eindelijk in het echt te zien, en ook mijn zusje en haar vriend kwamen langs om het te zien. Omdat we nu toch met zijn allen waren, haalden we wat lekkere broodjes bij de bakker en lunchten gezellig met elkaar. Ik gaf mijn boek daarna een mooi plekje op de plank  boven de eettafel en maakte ’s avonds een lekkere vegetarische lasagne waarvan het recept inmiddels online staat.

bts-september-1-7

Zondagavond keek ik naar Heel Holland Bakt. Zo fijn dat dit nu weer op tv is! Ik kreeg ook gelijk zin in mergpijpen en die staan nu hoog op mijn lijstje om zelf te maken.

Vorige week was ook heel druk, maar ook zo druk dat ik vrijwel geen foto’s maakte. Oeps, foutje. Op maandag had ik een computerdag waarin ik vooral veel bezig was met de mail en reacties van het weekend. Dinsdag schreef ik een paar artikelen en maakte ik wat recepten voor het blog. Niet zoveel als ik had willen maken, want de perziken waarmee ik wat recepten wilde maken waren nog niet rijp genoeg om mee te bakken.

bts-september-1-5

Woensdag was een hectische dag. Mijn zusje zou de dag erna een gala hebben en ik hielp haar met voorbereidingen en was daarvoor veel aan de telefoon. Verder had ik ook overleg voor de Bakken voor Pink Ribbon actie. Morgen vertel ik jullie daar meer over.

De volgende dag maakte ik een video voor de Pink Ribbon actie, ook die komt morgen online. Ik hoop dat jullie mee gaan doen! Normaal kijk ik na het filmen de video’s pas op mijn computer, maar heel toevallig deed ik dit nu een keer via de camera zelf gelijk na het filmen. Dat was maar goed ook, want ik kwam erachter dat het laatste stuk video er helemaal niet opstond omdat mijn geheugenkaartje vol zat. Dat heb ik dus gauw opnieuw gedaan.

bts-september-1-6

Ook kwam mijn zusje langs. Ik deed namelijk haar haar en make-up en ze kleedde zich bij mij om voor haar gala. Heel erg leuk en gezellig om samen die voorbereidingen te doen. En ook heel erg leuk: deze dag ploften de eerste boeken bij de mensen thuis op de mat. Bol.com was ze al gaan versturen. Heel eng ook wel, maar wat heb ik al super toffe reacties gehad zeg! Je kunt mijn boek hier bestellen!

Vrijdag was ik super productief. Ik paste wat informatiepagina’s op mijn blog aan, zoals de contact pagina en die met veelgestelde vragen. Ik schreef weer een artikel voor Handige Baktips, beantwoordde vragen voor een leuk interview en maakte alvast een planning voor de volgende week die mega druk gaat worden.

bts-september-1-4

Zaterdag liep ik even door de Cronjestraat, dat is een winkelstraat hier in Haarlem. Bij Bruna kwam ik voor een velletje postzegels, maar spiekte ook nog even in het hoekje met kookboeken. En ja hoor, daar stonden twee exemplaren van mijn boek! Zoo gaaf om het in een winkel te zien liggen 😀 .

bts-september-1-2

Zondag ging ik een dagje met mijn vader mee naar het werk. Daar werd namelijk een reclamespot opgenomen voor NUON en ik was reuze benieuwd hoe dat nu allemaal in zijn werk ging, daarom vroeg ik of ik mee mocht om te kijken en dat was gelukkig geen probleem. Wat een gigantische onderneming was dit zeg. We waren er om 8 uur ’s ochtends en gingen 12 uur later pas weer naar huis. In het begin konden we helpen met het opbouwen van de set (400 stoeltjes neerzetten bijvoorbeeld), maar daarna was het voornamelijk veel wachten. Ook voor de 200 figuranten die er waren. Ben wel heel benieuwd naar het uiteindelijke spotje, want zoals ik begreep was de opname op mijn vaders werk voor maar 6-7 seconden in het uiteindelijke resultaat.

bts-september-1-3

Ook stroomden zondag de eerste foto’s binnen van mensen die met mijn boek aan de slag zijn gegaan. Kijk nou eens naar deze onwijs toffe foto’s! Dit vind ik zó gaaf om te zien. Als jij iets hebt gemaakt uit mijn boek, gebruik dan #LBhetbasisbakboek en #laurasbakery in je berichten. Zo kan ik het makkelijk terugvinden 😀 (je kunt mij ook gewoon taggen in de berichten natuurlijk).

En dat was het begin van september alweer. Ik ga proberen weer wat meer foto’s te maken de komende tijd, want ik merkte bij het maken van dit artikel dat dat er echt in beetje ingeschoten is. Deze week is denk ik de leukste van het jaar. Ik ga bakken uit mijn eigen boek voor mijn boekpresentatie donderdag. De dagen daarna staan ook weer in het teken van bakken, maar dan nu voor een high tea. Zondag ben ik jarig en dat vier ik dus met een high tea. Verder sta ik op nog op de beurs Taart en Trends en ga ik nog veel meer leuke dingen doen. Wat allemaal, dat zie je in de volgende behind the scenes. Of volg mij op Instagram, dan blijf je tussendoor al op de hoogte van mijn belevenissen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

22 reacties

 1. Eline schreef:

  Wat ontzettend gaaf om je boek nu in het echt te zien. Ik ga binnenkort een kijkje nemen of ik er eentje kan vinden!

 2. Fran schreef:

  Ik moet er nog wat uit uitzoeken maar binnenkort ga ik zeker iets maken. Wat een leuk boek is het geworden en ook de tips vooraan in het boek zijn super handig. Nogmaals gefeliciteerd met je prachtige boek.

  1. Laura schreef:

   Dank je wel! 😀

 3. Lianne schreef:

  Ik vind het een superleuk boek geworden. Veel goede info en fijne baktips! Die fudgetaart die staat echt heel hoog op mijn baklijstje, die zie er zo goed uit! 🙂

  1. Laura schreef:

   Thanks! Leuk te horen 🙂

 4. gerrie schreef:

  Hallo laura
  kreeg ook vorige week jouw bakboek. Wat een gezellig boek met heerlijke recepten en super goede tips. Gefeliciteerd! !
  Heb de basiskoekjes al gebakken. Helaas foto vergeten .waren te snel op.

 5. Rascha schreef:

  Proficiat Laura met het prachtige boek. Ziet er geweldig. Lekker fris tussen de veelal saaie omslagen. Maar het gaat natuurlijk om de inhoud. Heerlijke recepten, goede tips, kortom: hartstikke geslaagd. Mijn complimenten!

  1. Laura schreef:

   Dank je wel! 😀

 6. chantal schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar je boek! Ik heb nog een boekenbon liggen om uit gegeven te worden….
  Trouwens ik denk dat Lot is gesteriliseerd. Sterilisatie is voor vrouwtjes, castratie voor mannetjes

  1. Laura schreef:

   Goed idee voor je boekenbon 😉 . Van castratie/sterilisatie dacht ik ook altijd, maar wanneer zowel baarmoeder als eierstokken worden verwijderd bij een vrouwtje heet het castratie 🙂

 7. Riet schreef:

  Je boek heb ik nu in huis, heel leuk boek, vooral de tips zijn heel erg handig.
  Proficiaat

 8. Anneke W. schreef:

  Het is inderdaad een prachtig boek. Ben er erg blij mee.

  1. Laura schreef:

   Wat leuk te horen!

 9. Zo tof dat je boek eindelijk uit is! Ik wacht op de postbode 🙂
  Kan niet wachten!

 10. Silvia schreef:

  Leuk om te lezen Laura! Welke dag van je aanwezig bij Taart en Trends?

  1. Laura schreef:

   Op de zaterdag 🙂

 11. Jeanine schreef:

  Wat leuk! Ben ik behind the scenes aan het lezen, zie ik ineens mijn koekjes die ik uit jouw boek heb gemaakt voorbij komen

  Het is een prachtig mooi boek overigens

 12. Trudy schreef:

  Super, het is dus helemaal klaar! Een fijne dag donderdag! Geniet ervan, je hebt het verdiend! 🙂

 13. Jacqueline schreef:

  Zaterdag je boek ontvangen… met gemengde gevoelens. Blij dat ik eindelijk je prachtige overzichtelijke boek in huis heb, maar sip omdat ik net gestart ben met de Weight Watchers (dat was echt wel nodig hoor). Dus je boek krijgt voorlopig een mooi plaatsje in mijn keuken en voor visite zal ik in ieder geval wat hapjes uit je boek kunnen maken. Ik wacht nog even een paar maandjes!

 14. Baukje schreef:

  afgelopen week je boek thuis ontvangen. Ik heb er al heerlijk in zitten bladeren. Heb er zin in om er iets uit te maken. Ga ook kijken of ik de suiker hoeveelheid in de recepten wat naar beneden kan doen. Maar in ieder geval van harte gefeliciteerd met het uitbrengen van die mooie kleurrijke, fotorijke en duidelijk basis-bakboek.
  Geniet van deze periode.

 15. Aimee schreef:

  Wauw wat moet dit een leuk boek zijn om uit te bakken! Hierbij doe ik mee met de winactie want ik zou heel graag hier een recept uit willen maken!! Ik houd heel erg van bakken en als ik inspiratie wil, neem ik een kijkje op jouw website. Dan zit ik te klooien met een ipad die steeds uitgaat en ik met vieze handen moet aanzetten.. Het zou toch super zijn om met zo’n mooi boek te pronken in de keuken en allerlei lekkere bakseltjes op tafel te kunnen toveren!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *