Behind the scenes: maart 2017 #1

20 maart 2017
0

Ik geloof dat ik jullie vorige keer vertelde dat ik weinig gepland had en vast weer veel computerdagen zou hebben. Dat viel achteraf uiteindelijk reuze mee. Als ik zo terug kijk heb ik ook heel wat dagen niet achter mijn computer doorgebracht. Ik stond veel in de keuken, had nog een dagje Amsterdam op de planning en was druk bezig met veel last minute deadlines. Pasen lijkt misschien nog wel even te duren, maar ik al volop in alle voorbereidingen. Wat zeg ik, het meeste is al gedaan. Ik vertel je er meer over!

Op zondag stapte ik in de bus naar IJmuiden naar vriendin Chanou om onze stedentrip naar Rome verder te plannen. We maakten een lijst met wat we allemaal wilden bezichtigen en maakten een globale planning. Binnenkort maken we deze af en kopen we vast bepaalde toegangstickets om te voorkomen dat je uren in een rij staat.

Maandag was uiteraard weer mijn standaard computerdag. ’s Avonds ging ik met mijn vader en zusje naar de Makro in Beverwijk om wat inkopen te doen. Het chocoladeschap was het belangrijkst deze avond. Helaas lette ik niet helemaal goed op en ging het de mist in met mijn inkoopbeleid. Ik kocht een lichte en donkere zak chocola in de veronderstelling dat het melk en puur was, maar ik kwam er thuis achter dat ik twee soorten pure chocola had gekocht. Foutje.

Dinsdag dook ik de keuken in en maakte ik 4 recepten voor het blog, onder andere de clafoutis met peer en blauwe bessen die al online staat.

Woensdag ging ik naar de opticien toe. Ik heb al twee jaar een bril, maar ik wilde er graag lenzen bij omdat ik een bril niet altijd even handig vind. Mijn ogen werden opnieuw opgemeten en er werd een test setje besteld. De rest van de dag werkte ik achter de computer en bereidde ik een toffe afspraak voor de volgende dag voor.

Donderdag stond een dagje Amsterdam op de planning. Eerst even lekker lunchen met Mariette waar onze lunch uiteraard werd vastgelegd op de foto. Daarna gingen we samen door naar een event van ons mediabureau. We gingen namelijk speeddaten, wie had gedacht dat ik dat nog eens zou doen haha. De speeddate sessies waren tussen foodbloggers en leuke merken, een hele toffe middag was dit. Zo leuk om kennis te maken met de mensen achter de merken en toffe ideeën te bespreken.

Ik was donderdag na een drukke dag pas laat thuis en dan wil het nog wel eens gebeuren dat ik mij de volgende dag een beetje een oud wijf voel. Zo ook dit keer, ik was moe en er kwam weinig uit mijn handen. Ik ging daarom maar boodschappen doen voor een paar campagne recepten die ik de komende dagen wilde maken en daarna even lunchen bij mama.

Het weekend heb ik alleen maar gewerkt. Ik had sowieso al een werkdagje op de planning staan, maar toen er ineens een paar last minute deadlines bij kwamen maakte ik er maar een werkweekend van. Pasen komt er weer aan en dat is een periode waarin er meer samenwerkingen online komen met de bijbehorende deadlines. De voorbereidingen zijn daarvoor nu al in volle gang. Ik heb trouwens het liefst deze artikelen van samenwerkingen altijd zoveel mogelijk verspreid, maar rondom feestdagen lukt dat helaas niet altijd. Maar ik probeer ze natuurlijk zoals altijd wel zo leuk en interessant mogelijk te maken, eigenlijk net zoals alle andere artikelen.

Maandag leek op mijn gewoonlijke computerdag, maar ik fietste nu ook nog even naar de stad op en neer. Bij de GGD haalde ik een DTP vaccinatie voor mijn reis naar Zuid-Afrika deze zomer, het kan maar vast geregeld zijn. Ook deed ik boodschappen voor mijn geplande baksessie de volgende dag.

Dinsdag stond ik de hele dag in de keuken om te bakken. Ik maakte echt van alles. Koekjes, madeleines, muffins en natuurlijk Oma’s appeltaart. Was zó lang geleden dat ik die gemaakt had. Woensdag maakte ik nog een paar baksels af en zette ik alles op de foto. Dat vind ik na zo’n uitgebreide bakdag prettiger werken dan alles tussendoor fotograferen. Verder werkte ik nog aan een last minute campagne (echt alles komt op het laatste moment de laatste tijd haha) en kwam mijn zusje ’s avonds eten.

Donderdag was Lotje een jaar bij mij! Wat vind ik het toch gezellig om zo’n lief konijn te hebben dat lekker door het huis huppelt (en dol is op aandacht). Verder was het een computerdag, ook wel lekker na 2 dagen in de keuken staan en alles op de foto zetten. Tussendoor ging ik naar de opticien voor mijn lenzen en kreeg ik een soort lesje over hoe je ze in doet. Het in doen ging gelijk goed, uit was wat lastiger met een flink rood oog als resultaat. Maar inmiddels heb ik het al wat beter onder de knie gelukkig.

Vrijdagochtend had ik bezoek van Michelle van het blad MjamTaart. Ze kwam mij interviewen voor de receptenspecial die in april uitkomt, zo benieuwd naar het resultaat! De rest van de dag was ik bezig met het uitwerken van artikelen.

Het weekend ging ik daar ook nog een beetje mee door. Er stonden behoorlijk wat artikelen in de planning die bijna klaar waren, dus ik besloot die in het weekend allemaal af te maken en in te plannen. Verder heb ik het rustig aan gedaan in het weekend en vooral de computer uitgelaten. Uiteraard dook ik wel de keuken in en bakte ik nog wat lekkere dingen, zowel zoet als hartig. Jullie kunnen onder andere iets met nacho’s en cheesecake verwachten de komende tijd. In twee verschillende recepten natuurlijk 😉 .

De komende twee weken is het qua afspraken buiten de deur wat rustiger en dat vind ik wel fijn. Er staan wederom wat bakdagen op de planning om lekker vooruit te werken en ik wil het liefst ook nog een dag inplannen om video’s te maken. Hoe dat uiteindelijk allemaal uitpakt zal ik jullie over twee weken weer vertellen 😉 . In die tussentijd kun je mij volgen op Instagram, dan blijf je altijd op de hoogte.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

 1. Homemade by Joke schreef:

  Weer lekker bezig geweest lieverd de afgelopen weken.
  Lotje alweer een jaar bij je, wat vliegt de tijd en wat is ze groot geworden ?
  Liefs, mam ❤️

 2. Laurien schreef:

  Leuk om te lezen wat je zo allemaal doet. Alleen vraag ik me af, wat doe je met alles wat je bakt. Neem niet aan dat je zelf alles op eet. Ben benieuwd!
  Groetjes Laurien

  1. Laura Kieft schreef:

   Haha nee hoor. Ik proef wel alles natuurlijk, maar de rest geef ik allemaal weg.

 3. Esmee schreef:

  D’aww Lotje! Wat een lieve foto. Ik was even een seconde of twee heel verward over de cheesecake met nacho’s, kreeg allemaal vreemde ideeën voor een hybride nacho-cheesecake, bah! Wel jammer dat je de verkeerde chocola hebt meegenomen, maar een overschot aan pure chocola kan in mijn ogen NOOIT als probleem worden bestempeld 😉

  Die blauwe keukenmachine is mijn favoriete kleur, vind hem echt leuk!

 4. Britt schreef:

  Rust lekker uit de komende weken! Je bent al zo druk dus die weekjes zijn ook wel eens lekker, enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *