Foodnieuws #13

30 juli 2016
0

foodnieuws 13-2

Het is weer de hoogste tijd voor een nieuwe editie van Foodnieuws! Want hoewel het zomer is en er dan toch vaak minder nieuwe producten worden gelanceerd, zijn ze wel degelijk te vinden! Ik heb vandaag meer nieuws over snoepjes, chocola, desserts, kant-en-klare taartvullingen en glutenvrije koekjes! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Napoleon soft

Ik ben opgegroeid met de bekende Napoleon kogels. Bij ons thuis stond vrijwel altijd een pot met de salmiak smaak en later zat hier ook vaak de citroen smaak in. Heerlijk vind ik die Napoleon kogels. Nu is er iets nieuws. Geen nieuwe smaak, maar een heel ander soort snoepje. Nog steeds in de vorm van kogels, maar deze zijn iets kleiner en zacht. Jawel, zachte Napoleon snoepjes! De snoepjes bevatten geen kunstmatige ingrediënten en dat proef je, de smaken vind ik echt heel erg lekker. De bekende poedervulling hoef je overigens niet te missen, want ook die zit in de kleine snoepjes.

Napoleon Soft is verkrijgbaar in drie smaken: zoet, zuur en dropsmaken. Een zakje (250 gram) kost €1,89

Pots&Co

foodnieuws 13-3

Al zonder geproefd te hebben ben ik enthousiast over de desserts van Pots&Co. Ze zitten namelijk in gekleurde stenen bakjes die je mag houden en dus prima kunt hergebruiken voor lekkere zelfgemaakte toetjes. Maar voordat het zover is, gaan we eerst de originele inhoud proeven. En die is zálig! Er zijn 3 smaken: roasted hazelnut & chocolate, salted caramel & chocolate en lemon & lime. Ik vind het moeilijk te zeggen welke ik nou het lekkerst vind, ik denk dat ik ze gewoon allemaal nog eens moet proeven 😉

Pots&Co is te koop bij Albert Heijn, de potjes kosten €1,99

Van den burgh chocolaad

winactie chocola

Even een nieuwtje vanuit mijn eigen stad: Haarlem. Aan chocolade in mijn stad geen gebrek, maar van de winkel die onlangs opende in de Barteljorisstraat word ik wel heel erg blij. Ik heb het natuurlijk over Van Den Burgh Chocolaad. Alle repen met bijzondere smaken maken zij zelf met de hand, zelfs het verpakken van de repen (in prachtige papiertjes!) wordt met de hand gedaan. Zeker een bezoekje waard als je in Haarlem bent!

De winkel vind je in de Barteljorisstraat op nummer 21

Dr. Oetker Cake & Taart Vulling

Foodnieuws 13-1

Bij Dr. Oetker zijn ze de laatste tijd flink bezig met de uitbreiding van hun assortiment. Het nieuwste: cake- en taartvullingen in de smaken chocola en salted caramel. Aan de zakjes zit een breed tuitje waardoor je de vulling er makkelijk uitknijp. Het dopje dat je eraf trekt kun je vervolgens ook weer gebruiken om het tuitje mee af te sluiten. Eenmaal geopend kun je de verpakking dan nog 3 dagen bewaren in de koelkast.

En de smaak? De karamel vulling vind ik lekker, al haal ik er niet echt uit dat het een gezouten karamel is. De chocolade variant vind ik wat minder, er zat een gek nasmaakje aan en de chocolade smaak had van mij ook intenser gemogen.

De zakjes cake & taart vulling zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo voor €1,99

Oaties glutenvrije koekjes

foodnieuws 13-5

Bij Verkade hebben ze iets nieuws: Oaties. Dit zijn glutenvrije koekjes met een basis van haver. Resultaat: lekker knapperige koekjes met een heerlijke smaak. Eerlijk gezegd, ik proefde totaal niet dat ik glutenvrije koekjes aan het eten was. Er zijn twee soorten: de gewone koekjes, en een variant die in de chocolade is gedipt.

Nadeel? Er zitten maar 8 (choco) of 10 (normale) koekjes in een doosje, dat hadden er wat mij betreft wel wat meer mogen zijn voor de prijs.

De Oaties zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en kosten €2,49

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Leuk artikel, ben nog niet bekend met alle producten. Erg benieuwd naar de toetjes, leuke bakjes inderdaad 🙂

  2. Owjee wat een lekkere dingen allemaal weer zeg! Dat word weer een retourtje naar de supermarkt ben ik bang haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *