Behind the scenes: november 2018

Gepost: 29 november 2018 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
0

Ja hoor, de najaarsdrukte is hier volop in gang. Waar eind oktober mijn agenda nog best leeg was voor deze maand, vraag ik me nu af waar de tijd is gebleven. Uren bracht ik door in de keuken, maar ik was ook regelmatig op pad. Voor leuke afspraken, maar ook niet werkgerelateerde dingen. Een project dat eigenlijk pas voor volgend jaar op de planning stond, is nu al van start gegaan. Komt uiteindelijk denk ik wel beter uit met oog op het boek dat ik volgend jaar ga maken en de drukte die daar bij komt kijken. Verder ben ik dus al helemaal in kerstsferen met alle kerstbaksels die ik deze maand heb gemaakt. Heerlijk! Kijk je mee naar mijn bomvolle maand november?

Ik neem nog even de laatste dagen van oktober mee, vinden jullie vast niet erg 😉 . Ik ging namelijk naar de Bruynzeel keukenwinkel om daar mijn nieuwe keuken uit te kiezen! Ik had inmiddels alles wat ik wilde op een rijtje en hoefde alleen nog maar knopen door te hakken. In dit artikel vertel ik je meer over mijn bezoek aan de winkel. Ik kan niet wachten tot het eind januari is!

Hoewel ik momenteel goed vooruit aan het werken ben, zit er af en toe nog een last minute recept tussen. Ik maakte twee soorten tartelettes. De Snickers versie staat al online, de ander is voor Kerst en volgt in december.

In het weekend stond een bakdag met mijn zusje Monica gepland. Ze had nog nooit een taart gebakken in haar keuken en daar brachten we verandering in! We maakten deze fantastische taart. Drie lagen chocoladecake met ertussen vanille-botercrème en stukjes witte chocolade en chocolate chip cookies. Met die laatste twee decoreerden we de taart ook.

Het recept heb ik overigens niet vastgelegd en gefotografeerd voor op de site, maar met alle basisrecepten op het blog kun je hem ook eenvoudig zelf maken. Ik wilde weer eens een dagje lekker bakken zonder steeds met werk bezig te zijn door mee te schrijven en dergelijke. Hij was wel heerlijk, dus wie weet maak ik hem ooit nog eens voor de site.

Help Laura de winter door! Zo lijkt het af en toe wel met alle perspakketjes die de laatste tijd bezorgd worden. Daar valt niet tegenop te eten natuurlijk. Voor iedereen die zich afvraagt wat ik doe met al die foodpost: wat ik zelf niet gebruik verzamel ik voor een familiebingo. Dat zijn hilarische avonden waar iedereen bloedfanatiek van wordt. Op pakjesavond staat de volgende bingo gepland.

Ik kreeg deze foto’s per app van mijn vader doorgestuurd, ik als hele kleine uk! Zo leuk om te zien, en kijk hoe wit mijn haar vroeger was. Spierwit en allemaal krulletjes, kun je je nu niet meer voorstellen 😉 .  We gingen bij mijn ouders eten voor hun huwelijksjubileum en daarna kwamen allemaal foto’s van vroeger tevoorschijn. Zo leuk om die allemaal te zien.

Met vriendinnetje Chanou (die ook mee was naar Zweden!) ging ik een dagje shoppen in Alkmaar. Na vorige winter bijna geen kleding gekocht te hebben, had ik nu echt wel weer even wat dingen nodig. Ik moest ook even dit leuke kerstwinkeltje in, ik ben gek op Kerst.

Omdat er een leuke zakelijke afspraak op de planning stond ging ik aan de bak. Ik had namelijk de (niet zo 😉 ) subtiele hint gekregen dat ze het niet erg zouden vinden om als testpanel te fungeren. Snap ik volkomen, en omdat het een kick off van een mooie samenwerking betrof vond ik dat daar zelfs taart bij moest zijn. Ik bakte dus een heerlijke kersttaart waarvan het recept volgende maand online komt.

Hoewel het hartstikke druk is deze maand en ik in het weekend ook geregeld aan het werk ben, probeer ik de avonden echt vrij te houden van werk. Dat lukt meestal prima, zeker als Lot naast me op de bank komt liggen en alle aandacht opeist. Als er dan snoepjes bij worden gepakt is het helemaal feest haha.

Het weekend ging ik naar de kerstmarkt bij Global Garden. Vaste prik waar ik ieder jaar heen ga. Kijk hoe leuk al deze zoete decoraties zijn! Van dit thema nam ik dit keer niets mee, maar ik kocht wel een paar andere mooie kerstdingen. Onder andere een supertoffe kerstdeken voor op de bank.

Vorige week stond er een fotoshoot op de planning en daarvoor ging ik aan de bak. De foto’s moesten qua thema niets te maken hebben met de feestdagen, dus ik stond weer even heel ander soort recepten te maken. Die komen nog online, maar dat duurt dus nog even. Ik ging als een speer in de keuken en de baksessie eindigde zoals gewoonlijk met een berg afwas. Leve de vaatwasser!

De volgende dag ging ik naar Utrecht toe voor een gezellige dag met Lian. Het plan was eerst om allerlei lekkere eettentjes op te zoeken en die vast te leggen. Maar uiteindelijk hadden we helemaal geen zin om met werk bezig te zijn. We shopten dus wat, aten alsnog lekker en zaten een hele tijd bij de bijenkorf met een kop thee om gezellig te kletsen. We grapten nog dat we eigenlijk helemaal geen goede ‘foodies’ zijn, buiten de deur zijn we namelijk al best snel tevreden en hebben we gewoonweg niet altijd zin om zoveel mogelijk toffe hotspots te vinden en alles te proeven. Dan hebben we gewoon zin in gezelligheid, bijkletsen en vooral even niet met werk bezig zijn. En dat is prima, we hebben namelijk een superleuke dag gehad.

De ochtend van de fotoshoot was ik druk bezig met het ophangen van setjes kleding. Uiteindelijk droeg ik niks van wat hier allemaal hangt haha. Ik kan jullie eind december of begin januari meer laten zien van de foto’s en waarvoor die nu eigenlijk zijn gemaakt. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat!

Na weer een paar drukke dagen en de hele zaterdag gewerkt te hebben (ik had last van kerststress) ging ik afgelopen zondag naar Zandvoort toe. Samen met Rachel van Hooky gingen we de duinen in om foto’s te maken voor haar site, blog en Instagram. Ik leer haar meer over bloggen en zij leert mij haken. Prima deal wel toch 😉

Maandag ging de meest drukke bakweek van dit jaar van start. Een paar dagen eerder had ik al voorbereidend werk gedaan en de boodschappen besteld. Die kwamen om 7 uur binnen, daarna kon ik gelijk beginnen. Wat een uitvinding trouwens, boodschappen bestellen. Ik heb geen auto en dit is zo makkelijk dan. Scheelt heel wat ritjes supermarkt (waarbij ik vaak meer koop dan echt nodig is).

Met alles in huis kon de bakdag van start gaan. In de ochtend deed ik vooral de snelle dingen en voorbereidend werk. Daarna bracht ik een bezoek aan de schoonheidsspecialiste en eenmaal weer terug knalde ik verder in de keuken.

Dinsdag stond ook weer in het teken van bakken. Naast de nodige kerstrecepten die ik nog moest maken, heb ik ook een paar campagnes voor de kerstperiode die ik deze week moet maken en inleveren.

Gisteren had ik een leuk interview (voor bij de foto’s van die shoot) en omdat ik zoveel had gebakken, was er meer dan genoeg lekkers voor bij de thee. Die middag dook ik weer de keuken in, bakdag nummer 3 op rij.

Vandaag staat de behind the scenes van november online, het is bijna december. Vandaag staat in het teken van campagne deadlines, nog meer bakken en voorbereidingen voor de bakdag van morgen. Morgen sta ik dan ook de hele dag in de keuken en fotostudio en dan ben ik bijna klaar met bakken voor dit jaar. Ik hoef dan nog maar 1 recept te maken voor oud en nieuw. Daar heb ik dus nog even de tijd voor.

Zaterdag is het december en je weet wat dat betekent (als je mij al langer volgt): de advent gaat weer van start! YES, zaterdag komt het eerste kerstrecept van het jaar online en daarmee gaan we door tot en met 24 december. Dit jaar is alweer het zevende jaar dat er een advent is op Laura’s Bakery, hoe cool is dat! In december komt er elke dag een artikel online, op sommige dagen zelfs twee! Ik heb zo ontzettend veel zin in deze maand. Ik hou van de periode in aanloop naar Kerst.

Er staat natuurlijk ook genoeg leuks in de agenda voor de komende maand. Ik vier Sinterklaas met de familie, heb een leuke workshop gepland staan en natuurlijk de feestdagen. Verder staat de agenda qua afspraken nog niet heel vol, maar ik gok dat dat van korte duur is. En waar ik ook veel zin in heb: tussen Kerst en Oud en Nieuw heb ik lekker vakantie! Even tot rust komen na alle kerstdrukte. Misschien pak ik de eerste week van januari ook nog wel mee als dat lukt.

Wel, tot over (iets meer dan) een maand voor de nieuwe behind the scenes. Volg mij vooral op Instagram als je tussendoor al leuke updates wilt zien.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

 1. Greet schreef:

  Hallo Laura, met veel plezier heb ik gelezen hoe druk november voor Je was. Ik word er blij van en krijg nog meer zin om in deze kerstperiode leuke dingen te maken. Bezig met eetbare kerstkaartjes, al hoewel te moo om op eten voor mijn beste FB vrienden? veel werk maar wel mooi.
  Voor het eerst mee gedaan met “de bakstrijd” hier, zonder dat ik het zelf wist . Aangenaam verrast v/d lijes en positieve feedback! Snapte het eerst niet goed vanwaar alle ?en❤️ kwamen tot ik een kijkje nam in je blog?.
  Heb ook enkele nieuwe bakspullen gespot en ook enkel aangeschaft. Weer mooie moulds van Katie Sue en siliconen bakvormen . Dus dat wordt uittesten. ?Een hoofd barstensvol ideeën ….
  Maar net als velen ….. veel te weinig tijd?????⭐️❤️
  Een fijne kerstperiode Laura en “ Bakken maar”?

  Liefs Greet, uit Brugge,??❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *