Behind the scenes – augustus 2013

31 augustus 2013 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

BTS augustus 1

Augustus was een drukke maand voor mij, ik heb dan ook wat minder foto’s gemaakt deze maand. De eerste twee weken van augustus was ik dan wel vrij, maar ik was zo’n beetje dag en nacht bezig met de nieuwe website. Deze wilde ik in die weken graag klaar hebben omdat ik halverwege de maand met een nieuwe baan ging beginnen! Een heel stuk drukker dus, daarom wilde ik graag de site af hebben voor die tijd.

Toch kon ik het bakken niet helemaal laten en besloot al wat Kerst voorbereidingen te treffen. Ook dit jaar komt er weer een advent op Laura’s Bakery. Dat betekent 24 baksels in Kerst thema, daar gaan heel wat voorbereidingen in zitten. Deze chocolade sterren heb ik gemaakt om te gebruiken bij één van mijn projectjes.

BTS augustus 2

Ik heb ook lekkere koekjes gemaakt. Op mijn lijstje stonden verschillende ideeën waar ik maar niet tussen kon kiezen. Daarom heb ik mijn beslag verdubbeld en in zes stukken verdeeld. Van dit basis koekdeeg (ik zal binnenkort een recept hiervoor plaatsen) heb ik zes verschillende soorten koekjes gemaakt. Heerlijk zo’n middag experimenteren!

BTS augustus 3

Zoals je ziet gaat zo’n experiment niet altijd goed. Dit zijn chocolademelk koekjes met mini marshmallows, het uiterlijk is alleen niet wat ik had gehoopt. De marshmallows zijn helemaal gekarameliseerd. Het resultaat was hartstikke lekker maar aan het uiterlijk moet nog worden gewerkt. Dat gaat ook zeker gebeuren!

BTS augustus 4

Ik heb nog een beetje meer gebakken dan alleen maar koekjes. Nou ja, eigenlijk heb ik deze cupcakes niet gebakken. Mijn buurmeisjes hebben de Sprookjesboom prinsessen cupcakes namelijk helemaal zelf gemaakt. Hier lees je wat ze er van vonden. Zelf vond ik het hartstikke leuk om met de meiden gezellig in de keuken te bakken, ik denk zomaar dat dit nog wel eens vaker gaat gebeuren.

BTS augustus 5

Voor de nieuwe website ging ik op zoek naar foto’s van mij als kleine bakkende uk. Deze wilde ik namelijk op de ‘over mij‘ pagina zetten. Op die pagina staan foto’s van mij dat ik koekjes met mijn papa en mama aan het bakken ben. Ik had ook nog een foto gevonden van mij en mijn neef die pepernoten aan het bakken zijn, zo leuk! Ik heb erg leuke herinneringen aan mijn bak avonturen van vroeger. Let trouwens maar niet op mijn weersvoorspellingen trui, ik vind hem verschrikkelijk. Ik vroeg mijn moeder dan ook waarom ze mij daar in vredesnaam in rond liet lopen. Bleek het mijn lievelingstrui te zijn, ik wilde hem zelf altijd aan. Foutje 😉

BTS augustus 6

Ik bracht vorige week ook nog een bezoekje aan de Makro. Van het vak met Callebaut producten wordt ik altijd erg vrolijk! Ik haal hier mijn zakken met witte, melk en pure chocola (per kilo). Ik wil ook ontzettend graag de chocola met aardbeiensmaak proberen. Die heb ik al eens geproefd en vind hem heel erg lekker, maar 2,5 kilo is wel erg veel. Het is nu ook niet een smaak die je regelmatig gebruikt. Er zijn overigens nog meer chocolade smaken: limoen, sinaasappel, cappuccino, honing en karamel. Heerlijk lijken ze mij! Jammer alleen dat deze smaken allemaal per 2,5 kilo gaan. Ook hebben ze leuke crispy chocolade balletjes in verschillende smaken, net als chocolade krullen. Dit keer kon ik mij inhouden en heb ik alleen een zak pure chocola meegenomen omdat die van mij op was. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik toch zwicht en zo’n grote zak met een lekker smaakje chocola meeneem. Wat ik ook bij Makro heb gekocht zijn snoepzakken (ideale wegwerp spuitzakken!) en een flesje rozen extract. Dat laatste zie ik met enige regelmaat in recepten staan maar ik was het nog nooit tegengekomen in een winkel. Voor die ene euro moest ik dat toch eens proberen.

September belooft een leuke en wederom drukke maand te worden waar ik hartstikke veel in heb! Maar dat gaan jullie zien in de volgende Behind The Scenes.

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Z Liefs Laura PNG

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Mireille schreef:

  Ziet er gezellig en lekker uit!

 2. Simone schreef:

  Leuk Laura en die oude foto’s zijn natuurlijk geweldig (inclusief de foute trui!) 🙂

 3. Joyce schreef:

  Hele leuke foto’s!

 4. Anoeska schreef:

  Leuke foto’s! Je bent trouwens mijn reddende engel, ik ben al zo ontzettend lang op zoek naar wegwerp spuitzakken. Iedere kookwinkel ben ik afgegaan op zoek naar die dingen. En nu zeg jij: snoepzakken. BINGO!
  Dank je wel voor deze tip. (rent naar de Makro)

 5. Lise schreef:

  Super leuke foto’s. 🙂 ik krijg echt ontzettend veel inspiratie door jou blog.

 6. Joke schreef:

  Leuk om te lezen Lau en vooral over die trui. Zo zie je maar hoe je smaak kan veranderen en niet alleen op het gebied van lekkere zoetigheden ;). Toch is het een heerlijke foto van jou en Bas samen pepernoten bakken.

  Liefs, mam ♥

 7. Karin schreef:

  Geloof me… De caramel chocolade is verslaaaaavend lekker! Ik krijg zelf altijd een zak met 2,5kilo. Doe je lang mee maar blijft ook best lang goed 😀
  Dus ik zou zeggen: kopennnnnn

 8. Marian schreef:

  Hallo Laura
  Wil je even een compliment geven voor je site.
  Ben een beginneling ,maar vindt bakken prachtig.
  Woon zelf in Spanje en vindt het moeilijk om hier goeie bak spullen te kopen ,
  Dus als ik in Ned. Ben probeer ik het daar maar te kopen.
  Hoop nog veel plezier aan je site te beleven.

  Groetjes Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *