Behind the scenes – juni 2014

Gepost: 1 juli 2014 Laatst bewerkt: 2 juli 2023

bts juni 2014 1

Wat mij betreft is de maand juni véél te snel voorbij gegaan. Ik had twee weken vrij van mijn werk, maar dat is echt voorbij gevlogen. Inmiddels ben ik alweer een week aan het werk en lijkt mijn vakantie alweer een eeuwigheid geleden. Toch jammer dat vakanties altijd zo voorbij vliegen.

Maar het leuke van vakanties is dat er tijd is voor ontspanning en leuke dingen! Mijn ouders waren in mijn vakantie ook op vakantie en ik ging een paar dagen bij ze langs. Ze hadden een supermooi huis(je) gehuurd (zo eentje als op de foto met de regenboog) in Appelscha. We waren al eens eerder op dit park geweest en het was fijn om weer even terug te zijn. Even weg uit alle drukte uit de stad. Zo heerlijk, ’s ochtends wakker worden en alleen maar vogeltjes horen als je het raam open doet. Dat is wel even wat anders dan de auto’s, treinen en sirenes die ik thuis hoor als het raam open staat.

In de paar dagen dat ik bij mijn ouders was hebben we heerlijke wandelingen door het bos gemaakt, ik ben gek op de natuur en dan vooral op de bossen. Tijdens onze wandelingen door de natuur hadden we ook nog een doel; we gingen geocachen. Misschien hebben jullie er wel eens van gehoord. Ik noem het een beetje oneerbiedig ‘schatzoeken met een gps’ maar stiekem komt het daar wel op neer. Je lost (van te voren) puzzels op en verkrijgt daarmee een coördinaat, met dat coördinaat en je gps apparaat kun je de locatie zoeken. Ter plekke zoek je naar de cache, dat kan een klein kokertje zijn of een grote kist. Er zit altijd een rolletje in waarop je noteert dat je hem gevonden hebt. Dat is geocachen in een notendop. Ondanks dat ik zelf geen fanatieke geocacher ben vind ik het zo af en toe wel leuk om mee mijn ouders mee te gaan en in de bossen op zoek te gaan naar de juiste locatie.

bts juni 2014 2

In mijn vakantie ging ik ook een dagje bij Marina langs, het leek ons leuk om eens samen een dagje te gaan bakken. Van te voren hadden we hier al over nagedacht en die dag gingen we aan de slag met een heerlijke Lemon Meringue cake, het recept komt later deze week online! De toefjes bovenop de taart besloten we met een brander een beetje te kleuren. En dat was niet zomaar een brander. Marina haalde met een grote grijns deze giga brander tevoorschijn om hier vervolgens de taart mee te bewerken. Werkte ook prima 🙂

bts juni 2014 3

Vriendinnetje Chanou kwam gezellig bij mij langs om de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Australië te bekijken. Ik zorgde voor het eten zodat ze gelijk kon aanschuiven en we lekker op de bank konden genieten van de hapjes en het voetbal. Ik maakte een Italiaanse plaattaart (recept komt later online) en hierbij serveerde ik een stokbrood met kaasjes, een tapenade en chorizo. Heerlijk!

bts juni 2014 4

Dat weekend trok ik ook het boek Bakken met Paul Hollywood van de plank. Na het bakken van de kleine knoopbroodjes had ik de smaak te pakken en ik wilde weer iets anders proberen. Dat werd dit prachtige brood. Ik was verrast over het resultaat, het was echt superlekker en luchtig! Mijn avondeten bestond uit heerlijk vers gebakken brood dat nog een beetje warm was, totaal geen straf. Ook dit recept komt binnenkort online.

bts juni 2014 5

Ik was inmiddels misschien wel weer thuis in Haarlem, mijn ouders waren nog steeds op vakantie. Daar in de buurt bezochten ze een brocante markt. Gelukkig wist mijn mams dat ik al tijden op zoek was naar oud bestek met mooie werkjes erin. Nou, dat vond ze daar! Echt jammer dat ik er niet bij was, ik vrees dat mijn portemonnee dat geen goed idee had gevonden. Mijn ouders hebben gelukkig wel een aantal mooie dingen voor mij meegenomen, is dat zeefje ook niet ontzettend gaaf?! Het bestek zullen jullie in de toekomst wel op foto’s voorbij zien komen ;).

bts juni 2014 6

Zo zag mijn lunch of ontbijt er in de vakantie regelmatig uit. Een lekker schaaltje yoghurt met fruit. Hier waren dat aardbeien en een nectarine, maar ik varieer regelmatig. Druiven, kiwi’s, appels en perziken hebben hier allemaal al eens in de yoghurt gezeten voor mijn ontbijt of lunch.

Nu ik weer aan het werk ben doe ik dit eigenlijk niet meer. Ik vind het makkelijker om een broodje mee te nemen en los fruit. Van de week toch maar eens wat yoghurt meenemen, komt dat vakantiegevoel misschien weer een beetje terug 😉

bts juni 2014 7

Nog een projectje tijdens mijn vakantie: jam maken! Dit stond dus echt ook al tijden op mijn lijst om te maken. Aangezien de aardbeien nu volop in de winkel liggen ging ik aan de slag. Eigenlijk is het echt supermakkelijk om zelf je jam te maken, veel lekkerder ook! Je raadt het vast nooit, maar ook dit recept staat binnenkort online :D.

bts juni 2014 8

Nog een project. Alleen neemt dit project wel even wat meer tijd in beslag. Ik ben mijn eigen pompoenen aan het kweken in de tuin. We hadden hier thuis een zak staan met pompoenpitten en ik besloot het maar gewoon eens te proberen.Tussen de foto links en rechts zit maar één week! Het plantje groeit echt zo ontzettend snel! Ik laat hem nog een beetje groter groeien en dan zet ik de grote plant over naar een grotere bak, die ruimte zal hij nodig hebben. Het andere blad lijkt niet echt veel gegroeid te zijn, maar er zijn nog wel wat andere kleine plantjes bijgekomen. Ik ben benieuwd hoe ze verder groeien en wanneer er een eerste pompoen te zien is!

bts juni 2014 9

Afgelopen vrijdag was de grachtenloop in Haarlem. Mijn zusje had zich ingeschreven voor de 5 km en ik moedigde haar aan. Vlak bij de finish stond ik haar op te wachten na een super prestatie. Het was haar doel om onder de 30 minuten te rennen en dat is haar gelukt! Supertrots ben ik op mijn kleine zusje! Na afloop haalden we een lekker ijsje bij IJcafé Da Benito op de Rijkstraatweg. Heel erg lekker ijs hebben ze daar! Ik koos voor Ferrero Rocher, witte chocolade en appel-kaneel. Die laatste had ik nog niet eerder geproefd, maar wat die lekker zeg!

Juni was een fijne maand. Dat juli maar net zo’n leuke maand mag worden!

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Zelf jam maken lijkt me zo gaaf! Wij hebben thuis altijd zelfgemaakte jam van Beppe 😉 de oma van Marije maakt ze altijd, maar heb het zelf nog nooit gemaakt. Gaaf.

 2. Ans schreef:

  Hallo Laura,

  Wat een leuk verhaal heb je er van gemaakt.

  Groet, Ans.

 3. kelly schreef:

  Dat brood ziet er heerlijk uit. En wat leuk! Je Eigen pompoenen!! Ben heel benieuwd!!

 4. Trudy schreef:

  Wat heb je het “druk”! Maar wel gezellig druk,
  Verfrissend verslag, van hoe je een vakantie anders, toch heel leuk kan maken!

 5. MySimplySpecial schreef:

  Wat een leuke foto’s en ik ben benieuwd naar al die recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *