Behind the scenes: december 2016 #1

Gepost: 18 december 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

bts-december-1-1

De kerstdrukte is in volle gang en ik ben keihard bezig om zover mogelijk vooruit te werken. Rond de feestdagen heb ik namelijk 2,5 week vakantie gepland en daar heb ik heel erg veel zin in. Ik wil dan ook zo min mogelijk/niet bezig zijn met mijn blog. Dat betekent echter wel dat er flink vooruit gewerkt moet worden. Er blijven namelijk wel gewoon artikelen voor jullie online komen. Daar ben ik dus druk mee bezig geweest de afgelopen tijd, maar er stonden ook veel andere leuke dingen op de planning. Lees je mee?

bts-december-1-10

1 December begon ik met het opzetten van mijn kerstboom, daar had ik zoveel zin in! Normaal wacht ik altijd tot na Sinterklaas, maar dit jaar gewoon een keertje niet. Mijn moeder kwam langs zodat we dit gezellig met zijn tweetjes konden doen. Lotje vond het ook erg interessant haha. ’s Ochtends had ik al een lekkere quiche gemaakt voor het avondeten, mijn moeder bleef namelijk eten en mijn vader en zusje schoven ook aan.

bts-december-1-9

Vrijdag dook ik de keuken in om een aantal kerstrecepten te maken, onder andere de kerstboom pizza’s die al online staan. Ik werkte die recepten ook gelijk zoveel mogelijk uit.

Het weekend was druk en gezellig! Zaterdag ging ik met een vriendin shoppen in Alkmaar.  In de avond begon ik (behoorlijk last minute) aan mijn surprise.

bts-december-1-80

Die surprise maakte ik zondagochtend af, net als het gedicht. Ook draaide ik nog even een taart en brownies in elkaar. Ik zou namelijk voor lekkers zorgen bij pakjesavond met de familie. Ik gebruikte deze speculaasjes voor de taart die ik maakte. Die viel goed in de smaak, maar op het recept moeten jullie nog een tijd wachten. Die deel ik namelijk pas volgend jaar voor Sinterklaas. In de avond vierden we met 13 man pakjesavond met surprises en het dobbelspel. Grote chaos natuurlijk, maar zó gezellig.

Maandag was mijn standaard computerdag. Niet heel bijzonder, maar ik vind dat echt lekker zo’n dag waarop ik alles bij kan werken. Ik schreef ook gelijk alle recepten in mijn boekje uit die ik die week wilde maken. In de keuken heb ik altijd een notitieboekje naast mij liggen met de basis van elk recept. Zo kan ik tijdens het bakken wijzigingen gelijk noteren. In het begin deed ik dat niet altijd, met als resultaat dat ik soms niet meer wist hoeveel ik nou exact had toegevoegd. Dit werkt een stuk makkelijker.

bts-december-1-7

Dinsdag ging ik eind van de middag naar Amsterdam waar ik bij de pont afsprak met Mariette. Samen gingen we naar het event van Hema om kerstinspiratie op te doen. Ik ging naar huis met heel veel inspiratie en een tof gepersonaliseerd notitieboekje.

bts-december-1-6

De volgende dag ging ik eind van de ochtend weer naar Amsterdam toe. Nu met Lian, maar Mariette schoof later ook aan. We waren ’s middags aanwezig bij een evenement van Celestial Tea. Met hun kruidige thee was een taart gemaakt door Life of Pie, die wij mochten decoreren. Ik ben zo blij met mijn kersttaartje. Wilde al heel lang zelf eens een drip cake maken, en dat kriebelt nu alleen nog maar meer.

bts-december-1-5

Donderdag ging ik naar mijn mams toe, dit keer om bij haar de kerstboom op te zetten. Dit doen we al jaren samen, een erg leuke traditie. Eind van de middag was ik weer thuis, schreef ik een paar laatste recepten uit en ging ik naar de supermarkt. Ik had namelijk een paar bakdagen op de planning staan en wilde alle boodschappen vast in huis hebben. Ook bereidde ik ’s avonds alvast twee soorten koekdeeg voor.

bts-december-1-4

Vrijdagochtend begon ik dus met het bakken van koekjes, dat vind ik toch zo leuk om te doen! Het resultaat van deze leuke sneeuwsterren staat al online.

Zaterdag maakte ik ook weer een hoop recepten. Onder andere een kerstdrankje dat nog online komt. Ik kan je wel vast vertellen dat het erg lekker was. Op zondag maakte ik nog twee recepten af die ik de dag ervoor al voorbereid had. Ik kon mooi weer 11 recepten wegstrepen van mijn to-do lijst aan het einde van het weekend.

bts-december-1-3

Maandag had ik weer mijn beruchte computerdag, en dinsdag was er ook zo eentje. Op dinsdag werkte ik voornamelijk heel veel artikelen uit. Ik zat er helemaal in met schrijven en daar maak ik dan ook goed gebruik van. Dan ga ik net zo lang door tot het niet meer lukt. Er zijn namelijk ook genoeg momenten waarop ik moet zoeken naar woorden voor mijn artikelen. En dat is prima uit te houden hoor. Zeker met een kopje thee en lekker stukje chocola.

Woensdag dacht ik een recept uit voor een last minute campagne die nog voor de Kerst online moet komen. Ook schreef ik recepten uit voor januari die ik deze week wil maken. Aan de hand van al die recepten maakte ik een boodschappenlijst en ’s avonds haalde ik alles in huis. Overdag maakte ik ook nog twee andere kerstrecepten. Een daarvan schuif ik vast door naar volgend jaar, want op die plek komt nu de campagne met een hele lekkere taart.

bts-december-1-2

En die lekkere taart, die heb ik gemaakt met Bros. Yum! Wat reageerden jullie al enthousiast op mijn stories in Instagram zeg, Komende week komt het recept dus online. Ik maakte trouwens ook vast wat recepten die pas in januari online komen. Eentje moet nog in de herkansing, want hoewel de smaak fantastisch is, moet de structuur nog even anders.

bts-december-1-1

Vrijdag kwam mijn uitgever langs om het over mijn boek te hebben en alles daar omheen. Druk nummer 3 ligt inmiddels in de winkels! Om dat te vieren (en omdat het bijna Kerst is) heb ik trouwens een leuke winactie op Instagram. Vandaag (18/12) is trouwens de laatste dag dat je mee kunt doen, dus klik hier als je ook een kansje wilt wagen.

bts-december-1-11

De postbode kwam die dag ook nog een flinke stapel pakketjes brengen. Hij had er zelfs zijn karretje voor nodig haha. Onder die pakketjes zat dit prachtige pakket van Lidl met hun kerstproducten. ’s Avonds ging ik eten bij mijn ouders en daarna hielden we een spelletjesavond. Dat vind ik altijd zo gezellig.

Komende week staat voor mij nog in het teken van keihard werken en het blog klaar voor mijn vakantie maken. Bedoeling is dat ik nog tot woensdag werk en dan vanaf donderdag 2,5 week vakantie heb. Yes, zoveel zin in! Wil je niet missen wat ik allemaal doe? Volg mij dan op Instagram.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Inge schreef:

  Dag Laura, iets meer dan een half jaar geleden heb ik je site ontdekt. Sindsdien kijk ik wekelijks enkele keren naar de nieuwe items. Het blijft een plezier om je te volgen en regelmatig iets te maken van al het lekkers dat passeert. Ook al ken ik je helemaal niet toch heb ik het gevoel dat je onder al dat succes rustig blijft en vooral jezelf blijft. Dat blijkt toch vaak uit zo’n ‘behind the scenes’. Ik wens je nu al een heel deugddoende vakantie !

  1. Laura schreef:

   Bedankt voor het mooie compliment, heel leuk om te horen 😀

 2. Homemade by Joke schreef:

  Wat leuk om te lezen mop, je hebt het maar druk zo vlak voor je vakantie.
  Nog even de laatste loodjes en dan lekker genieten lieverd!

  Liefs, mam ♥

 3. Trudy schreef:

  Wat super, alweer de derde druk van je mooie boek, Gefeliciteerd!!

 4. Fran schreef:

  Alvast een hele fijne welverdiende vakantie gewenst.

  Ik ben erg blij met je boek. Een collega van mij is vorige week weggegaan en als afscheidscadeau hebben we haar jouw boek gegeven omdat ze dat ook graag wilde hebben.

 5. Nicole schreef:

  Mooi dagboek weer! Ik ben heel benieuwd naar de komende recepten. Geniet maar lekker van je vakantie!

 6. Daniëlle schreef:

  Wat was het leuk om die Drip cake te maken hé? Bij mij kriebelt het nu ook alleen maar meer!
  Verder natuurlijk weer een leuke behind the scenes. Blijft leuk om te lezen!

 7. Geinig dat je ook bij de het driptaart versieren was, had het leuk gevonden om even hoi te zeggen..
  Gr, Gerry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *