Behind the scenes: november 2016 #1

Gepost: 13 november 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

bts-november-1-1

Hoewel ik eigenlijk altijd vind dat de tijd te snel gaat, lijkt dit in het najaar nog veel sneller te gaan. Toen ik in mijn planning zag staan dat het weer tijd was om een nieuwe behind the scenes te schrijven, was ik ervan overtuigd dat ik dit vorige week nog had gedaan. Niet dus. Met de feestdagen die naderen begint ook de stress hier een heel klein beetje toe te nemen, er zijn namelijk nog zoveel dingen die ik moet (wil) doen. Gelukkig heb ik in de afgelopen twee weken flink wat werk kunnen verzetten. Ik zat voornamelijk achter de computer, zodat ik de komende tijd weer lekker veel in de keuken kan staan. Althans, dat is de bedoeling. Kijk je mee naar mijn afgelopen twee weken?

Vrijdagavond laat had ik ineens zo’n zin om zelf kruidnootjes te maken, dus ik dook de keuken in om het deeg te maken. Dat liet ik de hele nacht in de koelkast rusten, om het de volgende dag tot kleine balletjes te draaien en af te bakken. Dat is het lekkerst, alle smaken kunnen dan goed intrekken. Zaterdag bakte ik de kruidnootjes dus, al werden het meer kruidnoten, ik had ze ietwat groot gemaakt. Ook heel erg lekker. Het recept voor deze kruidnootjes staat trouwens al online!

bts-november-1-2

Ik vind het heerlijk dat de zomer voorbij is en het weer kouder wordt. Vooral de herfst is zo mooi, kijk nou eens naar dit plaatje. Op nog geen 10 minuten lopen van mijn huis. Omdat ik vanuit huis werk, komt het wel eens voor dat er dagen zijn dat ik de deur eigenlijk helemaal niet uit hoef. Soms heerlijk (vooral als het regent), maar ik probeer op dat soort dagen toch altijd even naar buiten te gaan en een lekker stuk te lopen.

bts-november-1-3

Lotje is geen heel groot liefhebber van hooi. Soms eet ze er heel veel van, maar er zijn ook dagen dat ze er niet naar om kijkt. Het hooi in haar ruif is dan niet interessant, maar zodra deze zak met hooi op de grond lag wist ze niet hoe snel ze erbij moest zijn. Ik heb haar er dus maar lekker zo uit laten eten haha.

bts-november-1-4

De afgelopen twee weken had ik veel computerdagen. Op donderdag was ik de hele dag bezig om foto’s uit te zoeken, ik moest en zou ze allemaal uitgezocht hebben. Dat lukte gelukkig, fijn dat dat klusje geklaard is.

bts-november-1-5

Vrijdag kwam de perfecte foodpost zo voor het weekend; de nieuwe Tony’s reep van melkchocola met kaneelbiscuit! Mijn oordeel? Hij is heerlijk! Vanaf nu is hij een half jaar te koop bij AH als de estafettereep. Ik had deze dag ook nog een leuk interview voor een tijdschrift dat volgend jaar uitkomt, zodra het uit is laat ik het weten.

bts-november-1-6

Zaterdag dook ik weer eens de keuken in om lekker te bakken. Ik ging voor een campagne aan de slag en maakte met koekdeeg kleine bakjes die ik kon vullen. Je ziet het resultaat zeer binnenkort. Ik kan je wel alvast verklappen dat het resultaat echt heerlijk is!

bts-november-1-7

Zondag zette ik de wekker op tijd, ik had namelijk om 10:00 uur in Amsterdam een 5 gangen ontbijt, hoe leuk is dat! Het was ter ere van het Quaker ontbijtboek dat die dag werd gelanceerd, mijn recept was het toetje van ons ontbijtdiner. Ik vertel je binnenkort trouwens meer over dit leuke ontbijt en het boek!

bts-november-1-8

Afgelopen week zat ik ook weer heel wat uurtjes achter mijn computer. Omdat ik deze periode altijd chronisch tijd tekort kom, heb ik ook nog wat avondjes doorgewerkt. Wel vanaf de bank, daar schreef ik onder andere het artikel voor de zachte chocoladekoeken met zeezout. Dat recept staat al voor jullie online.

bts-november-1-9

Woensdagavond ging ik lekker uit eten met mijn ouders die deze dag alweer 27 jaar getrouwd waren! We gingen naar Chinees de Gouden Lelie. Daar kwam ik vroeger altijd vaak, maar ik was er al in geen tijden meer geweest, wat was het veranderd zeg. En weer heerlijk gegeten, ik koos voor de koe lo kai. Dat is gefrituurde kip in een deegjasje.

bts-november-1-10

De volgende dag dook ik de keuken in. Ik maakte twee recepten uit mijn boek, de appel-kaneelcake (mijn favoriet!) en koffiekoekjes. En ik maakte ook nog een lekkere quiche waarvan ik het recept binnenkort met jullie deel.

Vrijdag ging ik signeren bij boekhandel De Vries in Haarlem en ik nam de baksels uit mijn boek die ik een dag eerder maakte mee. Iedereen heeft gesmuld en het was zo leuk een aantal van jullie te ontmoeten!

bts-november-1-11

Op naar de tweede helft van november! Dan vertel ik je onder andere over de Tasty (daar was ik gisteren, maar dit bericht schreef ik vrijdagavond al). Verder heb ik nog niet heel veel afspraken op de planning staan, eentje in Den Haag en eentje in Antwerpen. Jawel! Ik ga komende week naar Antwerpen om het proces achter de repen van Tony Chocolonely te bekijken. Zoveel zin in! Ook daarover dus meer in de volgende behind the scenes. En als je daar niet op kunt wachten, dan volg je me gewoon op Instagram (username: laurasbakery).

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Lieke schreef:

  De cake en koffiekoekjes uit je boek heb ik ook gemaakt, vielen ook hier erg in de smaak! Vandaag eens kijken of de lemon curd wil lukken ?

 2. Joke Kieft schreef:

  Leuk om te lezen Lautje, je hebt het er maar druk mee.
  Ben wel heel benieuwd wat je hebt gemaakt voor die campagne, ziet en nu al lekker uit 😉

  Liefs, mam ♥

 3. Nicole schreef:

  Mooie behind the scenes weer! Ik vind het altijd erg leuk om te lezen wat je allemaal doet zo op een dag!

  Op mijn parttime dag zit ik ook vaak de hele ochtend recepten uit te werken. Het blijft zo leuk een blog bij te houden 🙂

 4. Zo herkenbaar al die uren achter de computer! Naast mijn gewone baan breng ik in de avonduurtjes flink veel tijd door met mijn laptop! Op de bank met thee, artikelen schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *