Behind the scenes – november 2014

Gepost: 30 november 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Behind the scenes

November was een leuke, drukke, spannende en gave maand! Het begon al op 1 november, toen lanceerde ik mijn gloednieuwe website: Handige Baktips. Deze maand zijn er al heel wat artikelen verschenen, er staat nog flink wat klaar en er staat ook nog veel op de lijst om uitgewerkt te worden. Dat belooft een goedgevulde database van baktips te gaan worden! Dus, vraag je je iets af op bakgebied? Neem zeker even een kijkje! Kun je niet vinden wat je zoekt? Laat het mij dan zeker weten, wie weet lees je het binnenkort wel terug!

Behind the scenes

De week erop heb ik overdag gewoon gewerkt en was ik in de avonden druk bezig om flink vooruit te werken. Ik had wel gebakken, maar er moest nog van alles uitgewerkt worden. Ik moest wel goed vooruit werken, want dat weekend gingen we er namelijk lekker tussenuit! Ter ere van het 25 jarig huwelijk van mijn ouders brachten we een lang weekend door in Herpen in een prachtig en gigantisch huis. De schuur had zelfs een heuse wellness kelder met een sauna, Turks stoombad en een stortdouche met nog een serie stralen die ook uit de muur kwamen. Hééééérlijk!

Vroeger toen wij nog elk weekend en elke vakantie doorbrachten op de camping bakten we eens per jaar met iedereen broodjes op een zelf gezochte stok boven een kampvuur. We wisten dat er een openhaard zat op ons overdekte (en verwarmde!) terras dus ik grapte dat we wel weer broodjes konden maken. Zo gezegd, zo gedaan. Superleuk om weer eens te doen! We genoten het weekend natuurlijk ook van diverse gebakjes, waaronder deze apfelstrüdel.

Behind the scenes

De twee weken na het heerlijke weekend weg heb ik alleen gewerkt en geblogd. Geen spannende baksels vanuit mijn keuken dus. Tot het feest van mijn ouders aanbrak dan! Toen moest ik natuurlijk wel een taart maken. Wegens lichtelijk tijdgebrek hielp mijn moeder een handje door de biscuits en de vullingen alvast te maken. Zo kon ik ’s avonds de taart vullen, bekleden en decoreren. De taart staat inmiddels ook al online, heb je hem al gezien?

Behind the scenes

De dag van het feest zelf waren er ook nog genoeg voorbereidingen te doen. Mijn ouders hadden alles al ingekocht en ik hielp met de laatste dingen in de keuken. Ze hadden bij Makro een chocolademousse gekocht die nog opgeklopt moest worden. Dat deed ik en die mousse spoot ik op in kleine schaaltjes met als finishing touch wat frambozen en blauwe bessen. Een geslaagd onderdeel van het dessertbuffet wat we serveerden. Er waren onder andere ook nog heerlijke soorten ijs, wafeltjes, slagroom, fruit en karamelsaus. Ik heb natuurlijk van alles wat geproefd 🙂 .

Behind the scenes

De week na het feest, dat was afgelopen week, is er eentje waar ik onwijs naar uitkeek! Sinds een week ben ik namelijk fulltime blogger 😀 . Ik heb er lang over nagedacht maar uiteindelijk dus besloten om het gewoon te gaan proberen. Misschien voor een periode, misschien voor altijd. Dat zal de tijd leren. Ik ga er in ieder geval volop van genieten en er een succes van maken!

Behind the scenes

Aangezien ik nog het een en ander moest doen voor de advent stond ik mijn eerste fulltime blog werkweek voornamelijk in de keuken. De grote tulband links was goddelijk! Het recept hiervan staat morgen op het blog. De kleine tulbandjes waren ook een geslaagd baksel! Ook dit recept gaan jullie in de advent voorbij zien komen 🙂

Behind the scenes

Kijk nou toch eens! Deze prachtige cake stands en mason jars kreeg ik van Sweet Table Shop. Ik heb met een mega grijns op mijn gezicht het enorme pakket uitgepakt. Mijn hoofd loopt over van ideeën nu, lekkere hapjes voor op de cake stands, heerlijke desserts voor in de mason jars. Ja, jullie gaan ze snel in gebruik zien! Veel van mijn materialen die jullie op foto’s voorbij zien komen, komen trouwens bij Sweet Table Shop vandaan. Neem er zeker eens een kijkje, ze hebben onwijs leuke spullen!

Morgen begint mijn favoriete maand van het jaar: december! Eerst nog een hoop drukte en gezelligheid voor Sinterklaas en daarna waar ik mij het meest op verheug: Kerst! Kerst begint overigens morgen al op het blog, de advent gaat voor het derde jaar op rij van start!

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

26 reacties

  1. Wat een spannende beslissing om fulltime te gaan bloggen.
    Ik vind het onwijs stoer dat je dat gaat doen en met zo’n mooie website moet dat ook zeker goedkomen!!
    Heel veel succes en geniet van je favoriete periode van het jaar (ook de mijne 🙂 )!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Thanks! Zeker spannend, maar ook heel gaaf 😀

  2. Succes met je nieuwe fulltime blog-baan! Ik weet zeker dat het je gaat lukken!
    PS Ik heb nu al voorpret van de komende advent. Kan niet wachten ….;).

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel! Ik heb ook zin in de advent, hopelijk vallen alle baksels in de smaak 😉

  3. Joke Kieft-Reijken schreef:

    Het is een behoorlijke beslissing geweest maar het gaat je lukken lieverd ik weet het zeker!!! Je bakt met zoveel plezier en toewijding, het is gewoon helemaal jou ding!!! Ik heb er alle vertrouwen in.

    Liefs en dikke kus, mam ❤️

    1. Laura's Bakery schreef:

      Thanks lieve mams! 🙂

  4. Andrea - 4pure schreef:

    Leuk fulltime bloggen. Veel succes! En je was in de buurt op vakantie. Dat is inderdaad een supermooie locatie in Herpen!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel! Was zeker prachtig, ik baalde als een stekker dat ik weer naar huis moest.

  5. Marita schreef:

    Heel veel succes en plezier met fulltime bloggen!

  6. Simone schreef:

    Wat leuk Laura! Gefeliciteerd met de beslissing en dat gaat zeker een succes worden!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Thanks, daar ga ik mijn uiterste best voor doen 😉

  7. Evelien schreef:

    Wat gaaf dat je fulltime blogger bent! Gefeliciteerd!!!

  8. Margot schreef:

    Wat zijn die mason jars leuk! Ik begrijp helemaal dat je met een grote grijs dat pakket uitgepakt hebt! En wat gaaf dat je fulltime bent gaan bloggen! Ik doe het nu ook sinds twee weken. Spannend!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jij ook veel succes (en veel plezier natuurlijk)! 🙂

  9. Lian schreef:

    Jippie! Het is eindelijk zo ver. Ik heb stiekem de dagen met jou mee afgeteld 😉 Heb zin om al jouw leuke advent ideetjes weer voorbij te zien komen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jaaa eindelijk! 😀

  10. Rensina Steursma schreef:

    Wat had je een leuke, maar drukke maand!
    Gefeliciteerd met je nieuwe baan.
    Veel succes.
    Groetjes, Rensina

  11. Trudy schreef:

    Dit is waarschijnlijk een beslissing geweest waar je lang over nagacht hebt.
    Maar wij denken, dat je het kunt.
    Je hebt doorzettingsvermogen!
    We wensen je heel veel succes!

  12. Sanne schreef:

    Heel stoer dat je die stap hebt genomen, gefeliciteerd! Als je zo door blijft gaan als nu, dan komt het vast helemaal goed, veel succes!

  13. Elisa schreef:

    Beetje jammer dat de chocolade mousse uit een pakje komt, maar hopelijk heb je er nu meer tijd voor. Ik hoop voor je dat je beide blogs een nog groter succes worden nu je deze beslissing hebt genomen!

  14. Peter van Veen schreef:

    Spannende beslissing om fulltime te gaan. Heb zelf ook ooit die beslissing genomen. Nooit spijt van gehad.

    Veel succes!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *