Mijn 2021

Gepost: 31 december 2021 Laatst bewerkt: 21 juni 2024
Mijn 2021

Het is 31 december en je weet wat dat betekent: het is weer tijd voor mijn jaarlijkse terugblik! Vind ik toch ook altijd een fijn momentje, even terugblikken hoe het jaar eruit zag. Want er is zoveel gebeurd, dat ik soms dingen vergeet. Of mij niet realiseer dat dat pas een paar maanden geleden heeft plaatsgevonden. Het jaar is zoals altijd weer voorbij gevlogen. Bepaalde projecten die begin dit jaar lanceerden voelen als veel langer geleden. Zo spreek ik bijvoorbeeld steeds over vorig jaar toen mijn eerste Kruidvat productlijn in de winkels lag. Maar dat was in mei. Kan ik zelfs al niet begin dit jaar noemen haha. De tweede lijn ligt inmiddels ook al in de winkel. Er is een boek gepubliceerd, een receptplanner op de markt gekomen en dan noem ik hiermee ‘slechts’ de grote projecten op. Het jaar zat vol met nog veel meer mijlpalen. Klein en groot. Ik neem je mee in mijn 2021!

 

feestdagen bakboek

kruidvat productenlijn

Dit was 2021

het feestdagen bakboek

Er lag dit jaar weer een gloednieuw bakboek van mijn hand in de winkels! Het Feestdagen Bakboek om precies te zijn. Een boek dat al jaren op mijn wensenlijstje stond om te maken. Zo gaaf dat jullie het nu eindelijk kunnen zien. Het boek is ontzettend goed ontvangen door jullie en daar ben ik heel blij mee, blijft toch altijd weer spannend. Jullie foto’s van kerstkransjes in september waren fantastisch om te zien.

Ook in de media heeft mijn nieuwste boek heel veel aandacht gekregen. Zo stond het zelfs in het Speelgoedboek en in de kerst Allerhande. Nog veel meer andere mooie magazines en websites hebben aandacht aan het boek besteed, maar de leukste reclame komt wel van jullie af. Al jullie berichtjes op social media waren (en zijn!) zo fantastisch om te zien.

Eigen productlijnen bij Kruidvat

Ik zei het al even, in mei 2021 lag mijn allereerste productlijn bij Kruidvat in de winkels. De producten vlogen de winkels uit en daardoor werd besloten om een vervolg te geven aan onze samenwerking. Resultaat: eerder deze maand lag de tweede productlijn al in de winkel. Zo ontzettend gaaf! Beide acties hebben maandenlange voorbereidingen gekend. Van het uitdenken van de lijn tot het testen van monsters alvorens iets mijn persoonlijke goedkeuring kreeg om in productie genomen te worden. Compleet anders dan andere Laura’s Bakery projecten, maar zo vreselijk leuk om te doen! En ook hier weer: al jullie enthousiaste berichten en foto’s op social media met jullie aankopen zijn prachtig om te zien. Ik heb regelmatig met een grote grijns op mijn gezicht gezeten.

Team van 4

We begonnen dit jaar met een team van 3 mensen, maar inmiddels zijn dat er 4! Een paar maanden geleden heb je misschien wel de vacature voorbij zien komen. Ik twijfelde lang of het team uitgebreid moest worden, want dat is toch ook een spannende keuze, maar ik ben blij dat ik die stap heb genomen. Er is bij iedereen wat meer ruimte in de agenda gekomen waardoor we weer dingen op kunnen pakken die veel te lang op de plank bleven liggen. En dat betekent voor mij ook dat ik weer meer ruimte en tijd heb om aan nieuwe projecten te werken 😉 .

Feestdagen Bakboek LR (38)

Het Laura’s Bakery receptenboek

Deze zat vorig jaar ook al in mijn overzicht, maar door transportproblemen liep de lancering helaas vertraging op. Dus begin dit jaar lag dan eindelijk Het Laura’s Bakery receptenboek in de winkels! Het is een leeg receptenboek trouwens, eentje waar je jouw eigen favoriete (familie)recepten in op kunt schrijven. Veel van jullie maken er mooie receptenboeken van die uiteindelijk meegegeven kunnen worden aan de kinderen als ze uit huis gaan. Zo’n goed idee vind ik dat!

10 jaar advent

Deze maand was een bijzondere. Waar ik 10 jaar geleden vanuit een gek idee een advent begon op Laura’s Bakery, is dat uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. En dit jaar was het 10e jaar dat de Laura’s Bakery advent plaatsvond. Er kwamen bergen recepten online, de een nog lekkerder dan de ander. Ik heb ervan genoten! En stiekem denk ik alweer na over recepten voor de advent van 2022. Het zal vast niet lang duren voordat de eerste kerstrecepten hier worden gemaakt, want zo’n advent vergt heel wat voorbereiding.

Wat gaan we doen in 2022?

Na mijn terugblik mag een vooruitblik natuurlijk niet ontbreken. Op mijn bureau ligt al een globale planning voor het nieuwe jaar en ik moet zeggen, die zit al vol met mooie projecten.

Ik ga als eerst in Januari verder met een project waar ik al even mee bezig ben: een nieuw bakboek! En daar ga ik vrijwel de hele maand januari aan besteden. Ik noem het mijn focusmaand, een nieuwe aanpak die ik ga proberen. Met alle projecten die op de achtergrond altijd lopen, is het soms moeilijk om de focus te vinden. Dus daarom heb ik voor het boek daar nu extra veel tijd voor ingepland. Ik verwacht na januari meer met jullie te kunnen delen over mijn nieuwste boek!

Geheime projecten zijn er hier ook altijd. Daar kan ik jullie jammer genoeg nog niets over vertellen, behalve dat ze heel erg leuk zijn. We zitten niet stil hier, maar ik vertel er ook bewust lang niet altijd alles over. Ik kan namelijk heel goed begrijpen dat die teasers irritant zijn. Dus je merkt het vanzelf als er weer iets nieuws gelanceerd wordt!

We hebben hier keuzes moeten maken, want ik heb altijd veel te veel projecten die ik wil uitvoeren. Sommige plannen hebben we daarom uitgesteld en gaan we volgend jaar nog niet oppakken. En dat past bij mijn voornemen waar ik al heel lang aan werk: meer rust en ruimte. Na jarenlang continue teveel hooi op mijn vork nemen gaat dat gelukkig al veel beter tegenwoordig. Maar ik moet ook bekennen dat ik nog weleens terugval in mijn oude gewoontes. Gelukkig heeft mijn team dat door en word ik in die gevallen al snel teruggefloten. Doordat ik mijn agenda niet meer propvol plan ben ik creatiever en dat leidt weer tot betere resultaten van al onze werkzaamheden en projecten. Het zorgt vaak ook voor meer leuke plannen, dat maakt het weleens lastig 😉 .

Ik ga er weer een mooi nieuw jaar van maken en ik heb er zin in! Dan is het laatste wat ik nog kwijt wil aan jullie dit:

Lieve allemaal, bedankt voor jullie enthousiasme en support, het maken van de recepten en al jullie leuke en lieve berichtjes. Zonder jullie zouden ik en mijn team dit werk niet kunnen doen, daar ben ik jullie dankbaar voor!

Een mooi en gelukkig 2022 voor jullie allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Erina van de Graaf schreef:

  Een mooi 2022 met nieuwe uitdagingen. Ik kijk er al naar uit!

 2. Wilma schreef:

  Lieve Laura.
  Dagelijks geniet ik zózeer van je website, ik kom altijd even op ‘visite.’ Hartelijk dank daarvoor en dat hoop ik nog lang te kunnen blijven doen!
  Daarom wens ik je een bijzonder goed en gezond 2022 met veel prachtige bakresultaten!
  Mooie jaarwisseling gewenst.
  Hartelijke groet van Willy Romers.

 3. willy van ginkel schreef:

  Hoi Laura
  Leuk een nieuw bakboek! Voeg hem graag straks bij mijn verzameling. Heb met kerst je receptenboek gekregen dus voor mij weer genoeg te verzamelen!
  Geniet altijd erg van je posts!!
  ga zo door!!

  Fijn 2022 gewenst

  groet willy van ginkel

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat leuk om te horen Willy. Veel bakplezier in 2022!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *