Behind the scenes: mijn 2015

29 december 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

klokken koekjes 1a

Het jaar 2015 loopt op zijn eind. Een mooi moment om even kort terug te blikken op een fantastisch jaar. Ik heb onwijs gave dingen mee mogen maken die jullie maandelijks al voorbij zagen komen in de behind the scenes artikelen. Ik zal jullie niet vervelen met een samenvatting van al deze gebeurtenissen, daar kun je alle losse artikelen voor teruglezen 😉 . In dit overzicht houd ik het bij een aantal hoogtepunten en deel ik vast wat van mijn voornemens voor het nieuwe jaar.

Fulltime bloggen

Eind vorig jaar nam ik het besluit om fulltime te gaan bloggen. Jeetje, wat vond ik dat spannend zeg! Ik gaf mijzelf een paar maanden de tijd om het te proberen, mocht het niet gaan zoals ik had gedacht kon ik er altijd nog een parttime baan bij zoeken. Dat was gelukkig niet nodig, want wat ging het goed afgelopen jaar, beter dan gehoopt zelfs! Er is nog geen moment geweest dat ik spijt heb gehad van mijn keuze, ik geniet volop!

LB 5 jaar 4a

5 jaar Laura’s Bakery

Nu bestaat mijn blog alweer ruim 5,5 jaar, maar in april van dit jaar bereikte ik een grote mijlpaal: Laura’s Bakery bestond 5 jaar! Dat vierde ik uitgebreid met winacties, de topper van deze week was toch wel de KitchenAid in kleur naar keuze. Wauw, wat waren jullie enthousiast. Zo enthousiast, dat de website het niet meer trok. Binnen 10 minuten na publicatie van de winactie was de site niet meer bereikbaar.

nieuwe lay-out 2

Nieuw design

Afgelopen zomer ging ik voor zowel Laura’s Bakery als Handige Baktips over op een nieuw design. Tot nu toe had ik altijd alles zelf gedaan, ik kocht een template en paste dit aan op mijn wensen. Ik ben geen website bouwer, dus er ging altijd heel wat tijd in zitten en er ging ook wel eens wat mis. Hoewel ik nog heel blij was met mijn design, waren er gewoon dingen die ik anders wilde hebben. Zo stond een mobielvriendelijke website hoog op de lijst, maar ik wilde ook wat andere functionaliteiten die niet mogelijk waren met mijn template. Ik besloot dit keer niet zelf aan de slag te gaan, maar het uit te besteden aan iemand die er verstand van heeft. Dat scheelde mij heel veel tijd en zo konden we beide doen waar we goed in zijn. Mijn designer ontwierp de logo’s en het blog, ik ging lekker door met bakken. Dat beviel heel erg goed!

oktober 2

Beurzen

Ik was wel eens op beurzen geweest, maar altijd als bezoeker. Dit jaar ging ik naar beurzen om demonstraties en workshops te geven! Samen met KitchenAid gaf ik een demonstratie op Taart en Trends en op De Tasty verzorgde ik een workshop. Toen ik hiervoor werd gevraagd leek mij dit gelijk onwijs tof en ik riep volmondig ja. Zoals ik heel goed impulsief kan doen. Daarna krijg ik tijd om erover na te denken en vraag ik me af waarom ik ook alweer ja zei. Doodeng vond ik het, ik was behoorlijk nerveus! Maar jeetje, wat was ik blij dat ik ja gezegd had. Wat was dit ontzettend gaaf om te doen! Nog steeds heel spannend, maar ik ben trots op mijzelf dat ik dit toch maar even mooi gedaan heb.

november 11

Verhuizen

Dit heeft niet zozeer iets met bloggen te maken, maar voor mij persoonlijk was dit ontzettend belangrijk dit jaar. Ik heb namelijk eindelijk een woning gevonden en ging uit huis! Al maanden (jaren?) was ik op zoek, maar het was zo ontzettend moeilijk om een leuke woning te vinden in Haarlem die binnen mijn budget lag. Vooral het feit dat ik nu zelfstandig ondernemer ben zat mij hierbij in de weg. Verhuurders hebben liever de zekerheid van iemand met een vast contract in loondienst. Mijn doel voor 2015 was een eigen woning vinden en net op het moment dat ik dit een beetje op begon te geven lukte het gewoon. Ik kwam door een loting heen en woon nu in een superfijn huisje in Haarlem!

champagne pops 2

Op naar 2016

2015 Was een mooi en fijn jaar. Ik hoop natuurlijk dat 2016 net zo leuk gaat worden of misschien zelfs nog wel leuker! Voor mijn blog heb ik wat ideeën uitgewerkt waar ik mee aan de slag wil gaan. Ik zet ze voor je op een rij:

 • Meer video’s maken. Afgelopen jaar ben ik begonnen met het maken van video’s. Dat vind ik heel erg leuk, maar de laatste tijd ligt het door mijn verhuizing een beetje stil. Dit wil ik graag weer op gaan pakken.
 • Ook Handige Baktips ligt door mijn verhuizing een beetje stil, hier wil ik ook weer lekker actief mee aan de slag. Ik heb al genoeg ideeën!
 • Voor december plaatste ik 4-5 keer per week een nieuw artikel online. Januari zal ik hier ook gewoon mee beginnen, maar ik ga eens kijken of ik ernaar toe kan werken om dagelijks een update te plaatsen. Zouden jullie dit leuk vinden?

Zoals je leest zal ik in 2016 vooral verder gaan waar ik in 2015 al mee begonnen was. Mocht je leuke ideeën of verzoekjes hebben voor video’s, baktips, recepten of iets anders: ik hoor het graag! Verder bestaat mijn lijst voor 2016 vooral uit ideeën voor recepten, daar ga ik dus mee aan de slag! Wat voor lekkers er allemaal op die lijst staat, dat ga je dus vanzelf zien 😉

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

 1. Mariette schreef:

  Wat een amazing jaar als je alles zo opsomt Laura! Ik hoop op een zeker zo mooi 2016 voor je <3

 2. Marieke schreef:

  Klinkt als een geweldig jaar! Hopelijk wordt 2016 minstens net zo mooi voor je!

  Liefs Marieke

 3. Cornelieke schreef:

  Bedankt voor weer een jaar met heerlijke, makkelijk te maken recepten! Volg meerdere sites/bloggers maar de jouwe staat toch altijd wel boven aan mijn lijstje. Hoop in 2016 weer veel inspiratie op te kunnen doen. Fijne jaarwisseling!

 4. Els schreef:

  Hallo Laura,
  Ook in het nieuwe jaar blijf ik je volgen. Ik ben ongelooflijk blij met je leuke ideeën en tips. Heel veel baksels kwamen dit jaar uit mn oven en het fijne daarvan is, dat er niet één mislukt is. Dat betekent dat je recepten kloppen. Dankjewel ! Hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2016 !

  1. Laura schreef:

   Wat fijn om te horen dat alles zo goed lukt 🙂

 5. Nicole schreef:

  Wat een goed jaar heb jij gehad zeg! Ik weet zeker dat 2016 een nog mooier jaar wordt!

 6. Josje schreef:

  Dit jaar heb ik je ontdekt en ben een groot fan geworden. Ik gun je weer net zo’n mooi jaar als 2015 of nog mooier. Veel succes.

 7. jacqueline schreef:

  2015 een super jaar! Dan wens ik dat 2016 nog superderderder wordt. Blijf aub zo doorgaan, ik geniet van je recepten, verhalen en vooral de mooie foto’s!!

 8. Lize schreef:

  Laura je bent echt een topper je recepten zijn echt lekker!! Mijn verjaardagstaart heb ik met jou recepten gemaakt:) Blijf zo doorgaan in 2016!!!

  P.S. Kun je een YouTube kanaal beginnen?

 9. Wauw wat heb je een geweldig jaar achter de rug! Happy 2016 🙂

 10. Linda schreef:

  Ik ben echt groot fan van jou en maak regelmatig lekkere dingen die op je site te vinden zijn . Ga vooral zo door en maak er een heel mooi , gezellig en gezond 2016 van !

 11. Carola schreef:

  Het was een topjaar voor je zo te lezen!!
  En ga daar vooral mee door! 🙂

 12. Lianne schreef:

  Klinkt als een geweldig jaar Laura, zowel zakelijk als privé/persoonlijk. Echt petje af en ga zo door. Als het je lukt om dagelijks een artikel online te zetten, zou ik dat heel leuk vinden! 🙂

 13. Margot schreef:

  Wat een mooi jaar!

 14. Bas schreef:

  Wat heb je een hoop bereikt zeg! Een heel goed 2016 toegewenst Laura!

 15. Marion schreef:

  Wat heb jij een druk en leuk jaar achter de rug. Sinds halverwege het jaar volg ik je baksels en belevenissen en wat mij betreft zou je dat dagelijks mogen doen 😉

  Zou je misschien ook recepten kunnen creëren voor mensen met een gluten-, ei-, melk- en suikerallergie. Het is heel moeilijk om lekkere dingen te vinden.

  Verder wens ik je een fantastisch 2016 toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *