Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

The making of: Het borrelhapjes bakboek #1

Laura Kieftdoor Laura Kieft
25 april 2019
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Met een deadline die steeds dichterbij komt is het de hoogste tijd voor wat updates rondom het borrelhapjes bakboek! Op 1 juli moet ik alles af hebben. Teksten, foto’s en recepten. Dat klinkt met nog twee maanden te gaan heel ver weg, maar als ik kijk naar wat ik allemaal nog moet doen begin ik de druk toch wel te voelen. Ik ben namelijk nog lang niet klaar, al is er in korte tijd ook al heel erg veel wel gedaan. Er zijn al ontzettend veel recepten gebakken en geproefd, veel teksten zitten al in mijn hoofd en ik heb verschillende lijsten met wat er allemaal nog moet gebeuren. Gaat helemaal goed komen dus, al zullen er vast nog veel lange werkdagen tussen zitten de komende tijd. Daarover later meer, want ik ga jullie nu eerst eens vertellen hoe de afgelopen periode eruit zag met oog op mijn nieuwe boek!

De bekendmaking

Halverwege maart maakte ik dan eindelijk het boekthema bekend. In dit artikel vertel ik wat uitgebreider over het boek, mocht je dat gemist hebben. Na twee zoete boeken vond ik het stiekem best spannend hoe dit nieuwe onderwerp ontvangen zou worden, maar gelukkig waren jullie ontzettend enthousiast. Het is natuurlijk ook niet zo dat ik nooit iets met hartige recepten en borrelhapjes doe, elke vrijdag draait het hier op het blog om een lekker hartig hapje en de laatste tijd deel ik ook steeds meer (oven)maaltijden met jullie en ook die worden goed ontvangen. Maar toch, als je al drie jaar een idee in je hoofd hebt zitten en dat stukje bij beetje uitwerkt is het spannend als je dat ineens bekend maakt.

Niet lang na de bekendmaking volgden dan eindelijk de eerste bakdagen voor het boek. Ik besloot om te beginnen met het hoofdstuk vol met sauzen, dips en spreads, dan kon ik die ook mooi weer gebruiken in andere recepten die op de planning stonden. Maar, waar laat je ál dat lekkers. Ik trok al eerder alle bakjes tevoorschijn en kwam tot de conclusie dat ik het daar echt niet mee ging redden. Ik bestelde daarom bij HEMA een lading koelkastbakjes zodat ik ook goed kon stapelen in de koelkast, want die zou vol gaan zitten de komende tijd.

Een andere voorbereiding: het maken van foto ondergronden. Al in december kocht ik verschillende benodigdheden om zelf wat foto ondergronden te maken. Maar iets met een volle agenda, want ik was er nog steeds niet aan toegekomen. Ik toverde de zolder om tot een soort schilderstudio en ging aan de slag.

En weer een stukje voorbereiding. Zoals je ziet zitten er al heel wat uren in dit boek voordat ik ook maar een uurtje in de keuken heb gestaan. Ik heb al best wat tijd gestoken in het plannen en uitwerken van recepten. Zoals altijd houd ik mij niet aan die planning en wordt die tussentijds aangepast, maar het geeft wel een fijn houvast en goed overzicht met wat ik moet doen. Op bakdagen start ik meestal zoals op de foto. Een algemene lijst met alles wat ik wil maken en fotograferen zodat ik daarop kan afstrepen, daarnaast de recepten, gesorteerd in groepjes.

Ik dook ook eens even in mijn servieskast op kantoor, want dit boek is toch anders dan mijn eerste twee boeken, ook qua fotografie. Omdat ik niet zo heel veel kommetjes en schaaltjes had heb ik die nog even flink ingekocht. Op elke foto hetzelfde kommetje is toch minder leuk. Ik ben heel erg blij met al mijn nieuwe aanwinsten voor het fotograferen. En deze collectie in de kast is trouwens nog lang niet alles. veel lag op dit moment ook in de vensterbank en op mijn bureau. Jawel, zelfs het kantoor wordt een chaos op dit soort dagen 😉 .

En ja hoor, eindelijk is het moment daar: er kon gebakken worden. Al kwam er de eerste dagen nog geen oven aan te pas. ’s Ochtends vroeg reed het busje van de AH voor en leverde een berg boodschappen af. Dat is toch wel even heerlijk hoor, het bestellen van boodschappen. Voor mijn vorige boeken ging ik steeds op de fiets of lopend heen en weer met pakken bloem, suiker en meer. Na het bezorgen kon de eerste grote puzzel beginnen: het indelen van de koelkast. Op een stronk broccoli na paste het er allemaal in.

Nu ik meer werkruimte heb in mijn nieuwe keuken zou je zeggen dat ik ook netter en georganiseerder kan werken. Niets is minder waar. Voor mij betekent het gewoon dat ik meer ruimte heb om er een rommeltje van te maken. Als zelfs mijn vader het huis binnen loopt en voorzichtig zegt dat het wel een bende is weet ik dat het echt erg is, die zegt dat namelijk niet zo snel haha. Gelukkig is het na een paar bakdagen vaak ook zo weer opgeruimd (en daarna al snel weer een chaos 😛 ). Op deze foto is de chaos nog niet eens op zijn ergst en had ik al even een beetje opgeruimd. 

Die twee ovens in mijn nieuwe keuken zijn overigens wel echt perfect. Op alle bakdagen scheelt dit zoveel tijd. Voorheen stond er altijd een rijtje baksels op het aanrecht te wachten, klaar om in de oven te gaan. Tegenwoordig kan ik het gewoon gelijk in de oven zetten en moet ik zelf harder werken om ze gevuld te houden. Ik zette ze laatst ook ’s avonds alle twee aan toen ik twee lekkere broden aan het bakken was voor het boek.

Al dat lekkers moet natuurlijk ook op de foto. Normaal schoot ik alle foto’s, bekeek ze even op het schermpje van de camera en ging daarna pas op de computer kijken. Werkt prima, maar soms kom je er dan achter dat je toch iets net anders had gewild. Of dat het toch niet zo scherp is als je dacht. Nu bekijk ik de foto’s gelijk in lightroom waardoor ik alle details gelijk kan bekijken. Soms snijd ik de foto ook al even bij om te kijken of het wel goed past op de pagina’s. Het was (en is) even wennen, maar het werkt zo fijn!

Ik moest even een dagje achter de camera vandaan komen en mijn makkelijke bakoutfit verruilen voor verschillende leuke outfits, het was tijd voor een fotoshoot! Dit keer mocht ik zelf weer eens voor de camera staan en ik kan alvast zeggen dat er ontzettend leuke foto’s zijn gemaakt. Je gaat ze natuurlijk terugzien in het boek, maar ik gok zomaar dat jullie er binnenkort al een paar op de website gaan zien.

En de bekende vraag werd ook weer heel vaak gesteld: wat doe je met al dat lekkers? Nou, in het geval van alle sauzen, spreads en dips: borrelen! Toen Lian hier was voor weer een paar bakdagen genoten we in de tuin van allerlei lekkere spreads met warm stokbrood. Lian had keuzestress, dus dat was een goed teken. Naast verschillende borrels zijn er ook veel van de spreads weer gebruikt voor andere recepten die in het boek komen. Ook die waren weer heerlijk.

Nog eens laatste sneak peak van afgelopen weekend: ik organiseerde de paasbrunch voor familie en maakte allemaal boekrecepten. Dus naast borrelen kun je met mijn nieuwe boek straks ook prima brunchen. Het is gericht op de borrel, maar veel recepten zijn ook op zoveel andere momenten in te zetten. Van ontbijt, brunch en lunch tot een buffet. Alles is mogelijk.

Planning voor de komende periode

En dat was voor nu de eerste boek update! Er gaan er de komende maanden nog meer volgen uiteraard, zodra er weer van alles is gebeurd geef ik jullie een update. Deze week ben ik druk bezig met de planning voor de komende weken en het voorbereiden van recepten zodat ik volgende week weer volop aan de bak kan. Inmiddels gaan we bijna beginnen met de vormgeving van de omslag, spannend momentje wel. Zeker omdat deze omslag anders gaat worden dan mijn eerste twee boeken. Ook heb ik volgende maand al een afspraak met de uitgever om het over de promotie rondom de lancering in oktober te hebben. Ik zit al vol met leuke plannen, eens kijken of de uitgever daar net zo over denkt 😉 .

Jullie horen weer meer van mij in een volgende update! Of volg mij op Instagram, hier deel ik tussendoor ook leuke boek updates (ik heb er zelfs een speciaal hoogtepunt voor aangemaakt in mijn profiel).

Vorige post

Volgende post

Koningsdag plaatcake
Bitterballen

Related Posts

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft
01 maart 2021
1

...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 11

  1. Marjon says:
    2 jaar geleden

    Wat leuk om om ‘behind the scenes’ mee te lezen met alle voorbereidingen. Ik had nooit over gedacht dat er nog zoveel bij komt kijken. Het ziet er in ieder geval allemaal erg lekker uit en ik denk dat ik dit boek maar alvast op mn verlanglijstje zet! (Beetje jammer dat ik pas in december jarig ben)
    Succes de komende weken!

    Beantwoorden
  2. Yvonne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Heel erg leuk om te lezen 😀
    Ben heel erg benieuwd naar jouw nieuwe boek!

    Beantwoorden
  3. Sylma says:
    2 jaar geleden

    Leuk dit alles te lezen. Ja er komt veel voor kijken. Succes hoor ik leef en lees mee. Sylma

    Beantwoorden
  4. Gerrianne says:
    2 jaar geleden

    Zo leuk om te lezen over de voorbereidingen. Ik ben ontzettend benieuwd naar het borrelhapjes bakboek. Die ga ik zeker bestellen! Heel veel succes met de rest van de voorbereidingen!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Jee! Wat leuk om te horen 😀

      Beantwoorden
  5. Carola says:
    2 jaar geleden

    Spannend hoor en weer erg leuk dat we een beetje mogen meekijken. Heel veel succes de komende tijd!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Thanks Carola!

      Beantwoorden
  6. Liesbeth Klinge-Lander says:
    2 jaar geleden

    Ik heb tot nu toe veel recepten van jou gemaakt. Ik vind ze tot nu toe super. Ik webs he heel veel stetkte en succes met je nieuwe boek.

    Beantwoorden
  7. Denise says:
    2 jaar geleden

    Wat leuk! Welk materiaal gebruik je voor de foto achtergronden om op te schilderen? En welke soort verven? Bedenk je de designs zelf? Gaaf! Leuke inspiratie bron.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Houten plaat en gewoon verf die je mooi vindt. Ik deel er binnenkort op mijn IG stories nog een how to van 🙂

      Beantwoorden
  8. Anne says:
    2 jaar geleden

    Hmm, het water loopt me in de mond. Heerlijk vooruitzicht!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=60c38e2eb2378d0c5352b6613ec0a756&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=f70585178b54f2308760bf4fd339e3b7&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Bitterballen

Bitterballen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-1

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-5

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan