Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Behind the scenes: maart 2019

Laura Kieftdoor Laura Kieft
02 april 2019
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Sinds Lian en ik een nieuwe werkwijze hebben wat betreft het maken van de recepten, ben ik een beetje in de war met de tijd. Een beetje zoals het gevoel dat je op donderdag al denkt dat het vrijdag is, alleen vraag ik me af en toe af welke maand het is. Begin maart maakten we namelijk al alle recepten voor april, daar hoef ik nu alleen nog wat foto’s van uit te zoeken, de rest is al klaar. En de planning voor mei is ook al klaar, die recepten gaan we volgende week maken. Heerlijk zo vooruit werken hoor, maar even wennen dus dat ik half maart al bezig ben met recepten die in mei pas online komen. Naast bakken en recepten bedenken deed ik natuurlijk meer de afgelopen maand. Ik werkte in de tuin om daar een fijne plek van te maken, ging naar een fotografiebeurs, had een fotoshoot en nog veel meer. Kijk je mee naar wat ik allemaal deed afgelopen maand?

Het heeft even geduurd, maar de keuken is eindelijk klaar! Ik kon de laatste dingen uit de kratten halen en de keuken helemaal afmaken. Zo fijn dat het nu af is, geeft een hoop rust. En het scheelt een hoop plannen, want ik heb de keuken natuurlijk ook gewoon heel veel nodig. De keukentour staat inmiddels al online, mocht je benieuwd zijn.

Nadat ik de keukentour had gefilmd en wat foto’s had gemaakt zette ik de camera aan de kant en ging ik aan de slag met het maken van wat recepten voor een samenwerking met Optimel. Kon ik daar ook gelijk lekker mee lunchen, yum!

Later die week stond er een bakmiddag gepland. Hoewel ik nu met Lian alle blogrecepten maak, betekent dat niet dat ik daarnaast niet meer in de keuken sta. Voor campagnes en mijn columns in Vriendin plan ik andere bakmomenten in. Het scheelt wel in hoeveelheid, want meestal heb ik aan een ochtend of middag bakken en fotograferen genoeg.

En van mijn vertrouwde plek achter de camera, verplaatste ik mij nu weer eens naar de andere kant. Voor een fotoshoot met Bruynzeel Keukens ging ik op de foto met wat zelfgemaakte baksels in mijn nieuwe keuken. Wanneer dit eenmaal in hun blad staat zal ik het zeker even laten zien.

Het is momenteel zo druk dat ik het aantal afspraken buiten de deur tot een minimum probeer te beperken, ik heb alle tijd gewoon heel hard nodig. Helemaal geen afspraken in de agenda lukt niet, dus afgelopen maand ging ik weer eens naar Den Haag voor een meeting bij mijn mediabureau met Hero. Ik mag dit jaar alweer voor het vierde jaar op rij met ze samenwerken en ben daar heel blij mee. Het eerste recept komt half april online en is zó lekker! Na de meeting gingen we met een aantal nog even lekker lunchen. Ik koos voor een broodje kroket, heerlijk.

Een paar dagen later arriveerde Lian weer in het mooie Haarlem, klaar voor weer een nieuwe baksessie. We hebben wederom keihard gewerkt en heel erg veel recepten kunnen maken. Zelfs al een paar die pas in het najaar online zullen komen.

Wanneer het druk en hectisch is, schiet het lekker en gevarieerd avondeten er een beetje bij in. Ik bedenk voor mijn werk al zo ontzettend veel recepten, dat ik ’s avonds vaak een beetje inspiratieloos ben en in de herhaling val. Mijn zusje was enthousiast over Hello Fresh, dus ik besloot het ook eens te proberen. Uit mijzelf overigens, ik ben waarschijnlijk de enige blogger die de box gewoon zelf koopt en er niks voor krijgt haha. Ik heb nu twee weken de box geprobeerd en moet zeggen dat het heerlijk is om bijna niet meer over het avondeten na te moeten denken.

Ik doe dus ook niet meer zoveel boodschappen. Ik liet die eerst altijd bezorgen, maar omdat ik nu niet meer zoveel nodig heb wandel ik gewoon eventjes naar de supermarkt voor wat ik nodig heb. Gaat niet altijd goed trouwens, het folie van mijn bekertje slagroom was kapot gegaan en alles zat onder. Van mijn portemonnee, pasjes en muntjes poetsen tot je boodschappen schoonmaken. Weer iets om van mijn lijst af te strepen zeg maar 😛 .

Na verschillende weekenden gewerkt te hebben de laatste tijd, besloot ik een doordeweekse dag vrij te nemen. Ik vind die vrijheid zo lekker. Mariette kwam langs voor een gezellig dagje en ze nam allemaal lekkers mee voor Lot. Dat viel in de smaak zoals je kunt zien.

Ik ging ook eindelijk aan de slag met de materialen die ik al een hele tijd geleden kocht om zelf foto ondergronden te maken. Ze zijn nu inmiddels klaar. Kan ik ze volgende week gelijk gebruiken voor de fotografie van mijn nieuwe boek. Ik deel binnenkort via Instagram stories trouwens nog hoe ik ze heb gemaakt.

Van Nikon kreeg ik kaartjes om naar de beurs Professional Imaging in Nijkerk te gaan. Samen met mijn vader reisden we al vrij vroeg af in de richting van Amersfoort, was een erg leuke beurs! Heel anders dan andere beurzen waar ik eerder was geweest.

En omdat we er toch langs reden gingen we ook nog naar Kees Smit tuinmeubelen in Amersfoort. Idee was om even te kijken naar sets die ik online had gezien, maar uiteindelijk ging ik weg met een loungeset en tafel met stoelen. Of nouja, ik had ze besteld en ze werden afgelopen week bezorgd. Ik had trouwens bijna een set online besteld, maar toen ik hem in het echt zag vond ik hem zó tegenvallen. Gelukkig gingen we voor die tijd nog naar de winkel en heb ik nu een fantastische set in de tuin staan.

Vorige week stond er weer een relaxt bakdagje op de planning. Ik was niet vooruit te branden (die dagen zitten er ook tussen), dus nam lekker mijn tijd. Ik bakte een heerlijk recept voor Hero en ook nog twee voor mijn column in Vriendin. En ik deed nog wat testen voor een ander recept. ik probeer voor een topping perfecte verhoudingen te vinden en dat blijkt lastiger dan gedacht. Wordt vervolgd.

Mijn nieuwe tuinmeubels werden ook bezorgd en wat had ik een mazzel met het weer zeg. Na een uur meubels in elkaar zetten kon ik er gelijk van genieten in het zonnetje. Nu de tuin nog verder aankleden en dan ben ik klaar voor de lente en zomer. Kan niet wachten!

Ik besloot afgelopen vrijdag op de fiets te stappen om eens te kijken bij Action wat ze allemaal hadden voor in de tuin. Ik kocht onder andere verschillende leuke bloempotjes voor aan de schutting, een systeem om mijn druivenstruik netjes te gaan geleiden en hele leuke kussentjes voor op de bank in de tuin. Ook ging ik los op de serviesafdeling, er zaten echt leuke dingen tussen dit keer. Ik kocht voornamelijk veel kleine schaaltjes die ik goed kan gebruiken voor de fotografie van mijn boek. Want iedere keer dezelfde schaaltjes op de foto is toch minder leuk, nu kan ik lekker variëren. 

Nadat ik thuis alles had opgeruimd besloot ik lekker met de laptop in de tuin te gaan zitten en te werken aan alles wat er nog geschreven moest worden. Eigenlijk stond het uitzoeken van foto’s op de planning, maar dat doe ik wel op een moment dat de zon niet schijnt 😉 .

Afgelopen weekend was ik deels ook nog aan het werk, recepten voorbereiden voor mijn bakweek deze week. Ik ga vier dagen lang recepten maken en fotograferen voor het boek. Door omstandigheden was het er eerder nog niet van gekomen, dus ik ga lekker knallen deze week. Ook had ik weer een superleuke reünie met de groep van mijn eerste Zuid-Afrika reis. Ik heb zulke leuke vrienden overgehouden aan deze vakantie, dat had ik van tevoren nooit verwacht.

En dan is het weer april. Deze maand gaat er weer keihard gewerkt worden. Ik ga heel erg veel bakken, voor het blog en het boek. Er staat een fotoshoot op de planning voor het boek waarbij ik zelf voor de camera sta en verder is er ook weer genoeg te doen. Ik vrees dat er weer wat weekenden gewerkt moeten worden, want ik kom echt handen te kort momenteel. Oh, en wellicht dat de vernieuwde website deze maand ook live gaat. Ik hoop dat we het redden! Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte, ook via mijn Instagram account. Via stories deel ik daar veel live updates.

Vorige post

Volgende post

De Bakstrijd: april 2019
Basisrecept zoete broodjes (rolls)

Related Posts

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft
01 maart 2021
2

...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 8

  1. Truus says:
    2 jaar geleden

    Hallo. Wat een mooie tulbandvorm. Die heb ik nog niet. Mag ik vragen waar je die vandaan heb? Oldenhof soms? Ik bestel altijd mijn vormen daar. Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Die is van Nordic Ware.

      Beantwoorden
  2. Sylma says:
    2 jaar geleden

    Al die heerlijke recepte we genieten er van.
    Moet dat nou niet eens betaald worden. ???????????

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Door de site te bezoeken help je mij al 🙂 (als je tenminste de banners ziet en niet hebt uitgeschakeld 😉 )

      Beantwoorden
  3. Marissa says:
    2 jaar geleden

    Even een gekke vraag die totaal niet met bakken te maken heeft. Maar dat konijnenhok ! Mag ik vragen waar die vandaan komt ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Haha, dat is een puppyren! (groot konijn, groot hok 😛 )

      Beantwoorden
  4. Marja says:
    2 jaar geleden

    Hoi,
    Wat een leuk verhaal om zo jouw wedervaren van een hele maand te lezen. Ik wist niet dat het hebben en maken van een blog over koken en bakken zó arbeidsintensief was! Pfoei….wat krijg jij veel op je bordje. Nu weet ik ook wel dat als je iets leuk vind en heeeeel graag doet, dat er dan niet snel iets te veel moeite is. Maar bij jou is het echt een baan begrijp ik en verdien je er ook mee. Ook dat wist ik niet dat dat kon gebeuren als je een blog begint. Dus ja…ik vond het heel interessant om jouw wedervaren te lezen. Ik wens je suc6 met het maken van je nieuwste boek en alle andere leuke opdrachten die je doet. Je recepten kende ik al wel, maar ik zal nu ook maandelijks deze stukjes gaan lezen. Ik vond het super informatief.
    Nog heel veel plezier van je nieuwe keuken en natuurlijk ook je nieuw in te richten tuin. Laat de zomer maar komen en ook de nieuwe door jou bedachte recepten!
    Tot de volgende keer en met hartelijke groetjes,
    Marja

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat leuk om te horen Marja, dank je wel 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Basisrecept zoete broodjes (rolls)

Basisrecept zoete broodjes (rolls)

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-0

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-11

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan