Behind the scenes: maart 2019

Gepost: 2 april 2019 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Sinds Lian en ik een nieuwe werkwijze hebben wat betreft het maken van de recepten, ben ik een beetje in de war met de tijd. Een beetje zoals het gevoel dat je op donderdag al denkt dat het vrijdag is, alleen vraag ik me af en toe af welke maand het is. Begin maart maakten we namelijk al alle recepten voor april, daar hoef ik nu alleen nog wat foto’s van uit te zoeken, de rest is al klaar. En de planning voor mei is ook al klaar, die recepten gaan we volgende week maken. Heerlijk zo vooruit werken hoor, maar even wennen dus dat ik half maart al bezig ben met recepten die in mei pas online komen. Naast bakken en recepten bedenken deed ik natuurlijk meer de afgelopen maand. Ik werkte in de tuin om daar een fijne plek van te maken, ging naar een fotografiebeurs, had een fotoshoot en nog veel meer. Kijk je mee naar wat ik allemaal deed afgelopen maand?Het heeft even geduurd, maar de keuken is eindelijk klaar! Ik kon de laatste dingen uit de kratten halen en de keuken helemaal afmaken. Zo fijn dat het nu af is, geeft een hoop rust. En het scheelt een hoop plannen, want ik heb de keuken natuurlijk ook gewoon heel veel nodig. De keukentour staat inmiddels al online, mocht je benieuwd zijn.

Nadat ik de keukentour had gefilmd en wat foto’s had gemaakt zette ik de camera aan de kant en ging ik aan de slag met het maken van wat recepten voor een samenwerking met Optimel. Kon ik daar ook gelijk lekker mee lunchen, yum!

Later die week stond er een bakmiddag gepland. Hoewel ik nu met Lian alle blogrecepten maak, betekent dat niet dat ik daarnaast niet meer in de keuken sta. Voor campagnes en mijn columns in Vriendin plan ik andere bakmomenten in. Het scheelt wel in hoeveelheid, want meestal heb ik aan een ochtend of middag bakken en fotograferen genoeg.

En van mijn vertrouwde plek achter de camera, verplaatste ik mij nu weer eens naar de andere kant. Voor een fotoshoot met Bruynzeel Keukens ging ik op de foto met wat zelfgemaakte baksels in mijn nieuwe keuken. Wanneer dit eenmaal in hun blad staat zal ik het zeker even laten zien.

Het is momenteel zo druk dat ik het aantal afspraken buiten de deur tot een minimum probeer te beperken, ik heb alle tijd gewoon heel hard nodig. Helemaal geen afspraken in de agenda lukt niet, dus afgelopen maand ging ik weer eens naar Den Haag voor een meeting bij mijn mediabureau met Hero. Ik mag dit jaar alweer voor het vierde jaar op rij met ze samenwerken en ben daar heel blij mee. Het eerste recept komt half april online en is zó lekker! Na de meeting gingen we met een aantal nog even lekker lunchen. Ik koos voor een broodje kroket, heerlijk.

Een paar dagen later arriveerde Lian weer in het mooie Haarlem, klaar voor weer een nieuwe baksessie. We hebben wederom keihard gewerkt en heel erg veel recepten kunnen maken. Zelfs al een paar die pas in het najaar online zullen komen.

Wanneer het druk en hectisch is, schiet het lekker en gevarieerd avondeten er een beetje bij in. Ik bedenk voor mijn werk al zo ontzettend veel recepten, dat ik ’s avonds vaak een beetje inspiratieloos ben en in de herhaling val. Mijn zusje was enthousiast over Hello Fresh, dus ik besloot het ook eens te proberen. Uit mijzelf overigens, ik ben waarschijnlijk de enige blogger die de box gewoon zelf koopt en er niks voor krijgt haha. Ik heb nu twee weken de box geprobeerd en moet zeggen dat het heerlijk is om bijna niet meer over het avondeten na te moeten denken.

Ik doe dus ook niet meer zoveel boodschappen. Ik liet die eerst altijd bezorgen, maar omdat ik nu niet meer zoveel nodig heb wandel ik gewoon eventjes naar de supermarkt voor wat ik nodig heb. Gaat niet altijd goed trouwens, het folie van mijn bekertje slagroom was kapot gegaan en alles zat onder. Van mijn portemonnee, pasjes en muntjes poetsen tot je boodschappen schoonmaken. Weer iets om van mijn lijst af te strepen zeg maar 😛 .

Na verschillende weekenden gewerkt te hebben de laatste tijd, besloot ik een doordeweekse dag vrij te nemen. Ik vind die vrijheid zo lekker. Mariette kwam langs voor een gezellig dagje en ze nam allemaal lekkers mee voor Lot. Dat viel in de smaak zoals je kunt zien.

Ik ging ook eindelijk aan de slag met de materialen die ik al een hele tijd geleden kocht om zelf foto ondergronden te maken. Ze zijn nu inmiddels klaar. Kan ik ze volgende week gelijk gebruiken voor de fotografie van mijn nieuwe boek. Ik deel binnenkort via Instagram stories trouwens nog hoe ik ze heb gemaakt.

Van Nikon kreeg ik kaartjes om naar de beurs Professional Imaging in Nijkerk te gaan. Samen met mijn vader reisden we al vrij vroeg af in de richting van Amersfoort, was een erg leuke beurs! Heel anders dan andere beurzen waar ik eerder was geweest.

En omdat we er toch langs reden gingen we ook nog naar Kees Smit tuinmeubelen in Amersfoort. Idee was om even te kijken naar sets die ik online had gezien, maar uiteindelijk ging ik weg met een loungeset en tafel met stoelen. Of nouja, ik had ze besteld en ze werden afgelopen week bezorgd. Ik had trouwens bijna een set online besteld, maar toen ik hem in het echt zag vond ik hem zó tegenvallen. Gelukkig gingen we voor die tijd nog naar de winkel en heb ik nu een fantastische set in de tuin staan.

Vorige week stond er weer een relaxt bakdagje op de planning. Ik was niet vooruit te branden (die dagen zitten er ook tussen), dus nam lekker mijn tijd. Ik bakte een heerlijk recept voor Hero en ook nog twee voor mijn column in Vriendin. En ik deed nog wat testen voor een ander recept. ik probeer voor een topping perfecte verhoudingen te vinden en dat blijkt lastiger dan gedacht. Wordt vervolgd.

Mijn nieuwe tuinmeubels werden ook bezorgd en wat had ik een mazzel met het weer zeg. Na een uur meubels in elkaar zetten kon ik er gelijk van genieten in het zonnetje. Nu de tuin nog verder aankleden en dan ben ik klaar voor de lente en zomer. Kan niet wachten!

Ik besloot afgelopen vrijdag op de fiets te stappen om eens te kijken bij Action wat ze allemaal hadden voor in de tuin. Ik kocht onder andere verschillende leuke bloempotjes voor aan de schutting, een systeem om mijn druivenstruik netjes te gaan geleiden en hele leuke kussentjes voor op de bank in de tuin. Ook ging ik los op de serviesafdeling, er zaten echt leuke dingen tussen dit keer. Ik kocht voornamelijk veel kleine schaaltjes die ik goed kan gebruiken voor de fotografie van mijn boek. Want iedere keer dezelfde schaaltjes op de foto is toch minder leuk, nu kan ik lekker variëren. 

Nadat ik thuis alles had opgeruimd besloot ik lekker met de laptop in de tuin te gaan zitten en te werken aan alles wat er nog geschreven moest worden. Eigenlijk stond het uitzoeken van foto’s op de planning, maar dat doe ik wel op een moment dat de zon niet schijnt 😉 .

Afgelopen weekend was ik deels ook nog aan het werk, recepten voorbereiden voor mijn bakweek deze week. Ik ga vier dagen lang recepten maken en fotograferen voor het boek. Door omstandigheden was het er eerder nog niet van gekomen, dus ik ga lekker knallen deze week. Ook had ik weer een superleuke reünie met de groep van mijn eerste Zuid-Afrika reis. Ik heb zulke leuke vrienden overgehouden aan deze vakantie, dat had ik van tevoren nooit verwacht.

En dan is het weer april. Deze maand gaat er weer keihard gewerkt worden. Ik ga heel erg veel bakken, voor het blog en het boek. Er staat een fotoshoot op de planning voor het boek waarbij ik zelf voor de camera sta en verder is er ook weer genoeg te doen. Ik vrees dat er weer wat weekenden gewerkt moeten worden, want ik kom echt handen te kort momenteel. Oh, en wellicht dat de vernieuwde website deze maand ook live gaat. Ik hoop dat we het redden! Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte, ook via mijn Instagram account. Via stories deel ik daar veel live updates.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Truus schreef:

  Hallo. Wat een mooie tulbandvorm. Die heb ik nog niet. Mag ik vragen waar je die vandaan heb? Oldenhof soms? Ik bestel altijd mijn vormen daar. Alvast bedankt.

  1. Laura Kieft schreef:

   Die is van Nordic Ware.

 2. Sylma schreef:

  Al die heerlijke recepte we genieten er van.
  Moet dat nou niet eens betaald worden. ???????????

  1. Laura Kieft schreef:

   Door de site te bezoeken help je mij al 🙂 (als je tenminste de banners ziet en niet hebt uitgeschakeld 😉 )

 3. Marissa schreef:

  Even een gekke vraag die totaal niet met bakken te maken heeft. Maar dat konijnenhok ! Mag ik vragen waar die vandaan komt ?

  1. Laura Kieft schreef:

   Haha, dat is een puppyren! (groot konijn, groot hok 😛 )

 4. Marja schreef:

  Hoi,
  Wat een leuk verhaal om zo jouw wedervaren van een hele maand te lezen. Ik wist niet dat het hebben en maken van een blog over koken en bakken zó arbeidsintensief was! Pfoei….wat krijg jij veel op je bordje. Nu weet ik ook wel dat als je iets leuk vind en heeeeel graag doet, dat er dan niet snel iets te veel moeite is. Maar bij jou is het echt een baan begrijp ik en verdien je er ook mee. Ook dat wist ik niet dat dat kon gebeuren als je een blog begint. Dus ja…ik vond het heel interessant om jouw wedervaren te lezen. Ik wens je suc6 met het maken van je nieuwste boek en alle andere leuke opdrachten die je doet. Je recepten kende ik al wel, maar ik zal nu ook maandelijks deze stukjes gaan lezen. Ik vond het super informatief.
  Nog heel veel plezier van je nieuwe keuken en natuurlijk ook je nieuw in te richten tuin. Laat de zomer maar komen en ook de nieuwe door jou bedachte recepten!
  Tot de volgende keer en met hartelijke groetjes,
  Marja

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk om te horen Marja, dank je wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *