Behind the scenes: juli 2016 #1

Gepost: 19 juli 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

thuiswerkdag 7

Tijd voor een nieuwe update over mijn avonturen in de eerste helft van juli! Ik was megadruk, en merkte bij het maken van dit artikel dat het maken van foto’s er af en toe een beetje bij ingeschoten was. Verder heb ik ook gewoon veel dagen achter de computer gezeten en daar vallen dan weer niet echt leuke foto’s van te maken. Iets minder foto’s dus, maar er is genoeg tekst om een idee te krijgen van mijn avonturen de afgelopen weken!

De eerste week van juni begon ik met een dag ploggen. Stom woord vind ik dat. Het is eigenlijk gewoon een verslag van je dag in fotovorm, dat deed ik voor dit artikel in samenwerking met Nespresso. Ik laat je zien hoe een thuiswerkdag er voor mij uit ziet. Had jij het al gelezen?

Dinsdag stapte ik in de bus naar Amsterdam om naar een camerawinkel te gaan. Ik had er altijd goede ervaringen mee en ging er heen omdat ik ter aanvulling op mijn spiegelreflexcamera graag een goede compact camera wilde hebben. Jammer genoeg werd ik niks wijzer en leek de man die mij hielp er niet echt veel zin in te hebben. Ik was er dus al snel klaar mee. Ik kocht nog wel een tweede statief, balhoofd en externe microfoon. Die had ik ook nodig en zo was mijn tripje niet helemaal nutteloos.

De volgende dag was een computerdagje waarop ik artikelen uitwerkte, foto’s uitzocht, profielfoto’s op social media aanpaste en nog wat dingetjes achter de schermen waar je op de site zelf niets van ziet. Onderhoud en de software enzo, niet echt heel leuk en interessant 😉 .

BTS juli 1-1

Later die week ging ik op aanraden van mijn moeder naar Foto De Leeuw in de Gierstraat hier in Haarlem. Mijn opa kwam hier vroeger blijkbaar al en mijn moeder wist dat hij dat altijd een heel prettige winkel vond. Na mijn ervaring eerder die week stapte ik zonder verwachtingen binnen en werd blij verrast. Wat een kennis en kunde hebben ze hier! Nadat ik vertelde waar ik naar op zoek was en onder welke omstandigheden ik foto’s maak, kwam de ene na de andere camera tevoorschijn en ik mocht ze allemaal uitproberen. Hele fijne service en ik ging naar huis met een nieuwe camera waar ik heel blij mee ben, precies wat ik zocht. Aanrader voor iedereen die op zoek is naar een camera (en toebehoren), of dit nu professioneel of hobbymatig is.

BTS juli 1-2

Het weekend ging ik met mijn vader op stap. Ik heb volgens mij wel eens eerder over geocachen verteld, ik vergelijk het altijd met schatzoeken voor volwassenen met een gps. In ieder geval, dat doen mijn ouders dus graag en veel. Dit keer had mijn vader een lange route uitgezocht die mijn moeder niet zag zitten, dus ging ik met hem mee. 15 Kilometer liepen we door de duinen bij Wassenaar en dat was best een pittige route. We hebben heel veel mul zand gehad en veel bergen die we op moesten klimmen. Maar kijk eens wat een prachtige natuur, dat is het helemaal waard!

Zondag had ik flinke spierpijn in mijn kuiten en hield ik thuis een lekker lui dagje. Ik installeerde Windows 10 op mijn computer en werkte me door een aantal afleveringen Narcos.

Maandag werkte ik aan Handige Baktips. Ik paste de lay-out een beetje aan en liep in de codering van de site te zoeken omdat de reacties ineens in een hele smalle kolom stonden na een update. Dat is nu gelukkig opgelost. Ook schreef ik wat artikelen met baktips, afgelopen weekend kwam er eindelijk weer eentje online! ’s Avonds ging ik wederom met mijn zusje naar het zwembad.

BTS juli 1-3

Dinsdag plofte de eerste drukproef van mijn boek op de mat! Zo gaaf en spannend allemaal! Ik was de hele dag druk bezig met nakijken en correcties aangeven. ’s Avonds ging ik nog even naar mijn ouders toe zodat zij ook mee konden kijken, is toch fijn als er wat extra paar ogen meekijken. En inderdaad, zij zagen nog wat dingen die ik zelf over het hoofd had gezien.

Eigenlijk had ik woensdag een bakdag gepland, maar de deadline voor het boek werd iets naar voren geschoven. Woensdag en donderdag ben ik dus vrijwel alleen maar bezig met het nakijken van alle teksten. Donderdagmiddag was ik klaar!

BTS juli 1-4

Tijdens het checken kwam ik tot de conclusie dat ik over twee foto’s niet helemaal tevreden was, dus die maak ik opnieuw. Donderdagavond bakte ik gelijk een cake, deze vormt de basis voor één van die baksels.

Vrijdag was een dag om achterstallig werk in te halen. Ik liep al niet echt ruim voor op schema, maar doordat ik langer bezig was met corrigeren van mijn boek werd het wel heel krap. Ik bakte recepten voor deze week en werkte die grotendeels vast uit. ’s Avonds ging ik nog een keer zwemmen, dit keer met mijn vaders zwemclubje. De laatste les van het seizoen mogen kinderen altijd mee en worden er activiteiten georganiseerd, vaak als leuke wedstrijdjes.

BTS juli 1-5

Omdat ik dus wat achterloop op mijn werkzaamheden, maakte ik er een werkweekend van. Hoewel ik niet vooruit te branden was, heb ik toch nog redelijk wat werk verzet. De twee recepten voor het boek staan nu goed op de foto, ik maakte een campagne met smoothies, deed een deel van de administratie en schreef nog wat dingetjes voor het blog.

BTS juli 1-6

Maandag begon ik ook alweer vroeg met werken. Ik maakte ’s ochtends een campagne af, deed boodschappen en plande Facebook berichten in voor deze week. ’s Middags kwam mijn zusje, we namen samen twee video’s op voor mijn YouTube kanaal die in de komende weken online komen, zo leuk! Ze bleef ook gezellig eten, al gingen we op het terras van de snackbar zitten omdat het bij mij binnen zo verschrikkelijk warm was. Lekker culinair dus 😉

En zo zit de eerste helft van juli er alweer op. Op naar de tweede helft! Ik heb niet veel gepland staan en dat vind ik heerlijk. Ik wil proberen flink vooruit te werken met artikelen, dan kan ik in augustus een weekje of 2 vakantie nemen en ik wil mij ook vast een beetje voorbereiden op het najaar. Dat belooft druk te gaan worden, dus wat ik vast gedaan heb is mooi meegenomen.

Tussendoor op de hoogte blijven? Volg mij dan op Instagram!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat fijn dat je uiteindelijk een goede camera hebt kunnen vinden! Ik wil ook nog op zoek, maar ik ben er nog niet aan toegekomen.

  2. Bonsje schreef:

    Wat leuk om zo even mee te mogen kijken ? mijn man noemt geocashen ook altijd schatzoeken ? altijd leuk om op de meest bijzondere plekken te komen. Succes met het werken voor je boek! Helemaal met deze warmte is bakken niet tof ?

  3. Rachel Kromdijk schreef:

    weer een aantal leuke foto’s heb je gedeeld, liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *