Behind the scenes: januari 2017 #2

Gepost: 5 februari 2017 Laatst bewerkt: 4 juli 2023

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2017 #2

Waar ik begin januari nog heerlijk vrijwillig aan het luieren was in mijn vakantie, moest ik dat in de tweede helft verplicht. Ik werd namelijk ziek. Ik mag graag luieren en lekker rustig aan doen hoor, maar als het verplicht is vind ik er maar weinig aan. Gelukkig was ik niet alleen maar ziek. Ik heb ook nog lekker gebakken, had een paar leuke afspraken en was lekker bezig met vooruit werken.

Het begon halverwege januari nog best oké. In het weekend bakte ik de koekjes waarvoor ik het deeg eerder die week al had gemaakt. Het recept voor de chocolade-pindakaas swirl koekjes staat al online. Verder was ik veel achter de computer te vinden, bedacht nieuwe recepten en schreef ze alvast deels uit zodat ik ze snel kon gaan maken. Ook deed ik de administratie waar ik nog steeds een hekel aan heb, maar wat ik wel steeds sneller af heb.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2017 #2

Op woensdag had ik een afspraak bij de tandarts, er moest een verstandskies getrokken worden. Ik keek hier onwijs tegenop. Ik vreesde voor een middag met flinke pijn en vroeg me voornamelijk af hoe ik dat nou moest doen met eten. Ja, dat is het eerste waar ik over nadacht.

De ingreep zelf viel reuze mee, binnen een minuut was hij eruit. Ik moest langer wachten tot de verdoving zijn werk deed, ruim een half uur lag ik te staren naar het plafond met een tintelende tong. Die middag en verdere dagen viel de verwachte pijn reuze mee, ik werd er alleen wel grieperig van. Uiteindelijk ben ik bijna een week ziek geweest en had nog langer een beurse kaak en oorpijn. Dat had ik toch wel even flink onderschat moet ik zeggen. Ik was er echt van overtuigd dat ik na een middagje rustig aan doen nergens meer last van had.

Goed, er volgden dus een paar redelijk saaie dagen waarin ik verplicht rustig aan moest doen. Vooral van m’n lichaam eigenlijk, want van even een paar boodschapjes doen brak het zweet me al uit. Toch heb ik deze dagen ook nog wel wat gewerkt, want ik had er in mijn planning namelijk totaal geen rekening mee gehouden dat ik ziek zou worden na die verstandskies (wie doet dat wel, haha).

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2017 #2

Deze dagen kwam ook mijn nieuwe camera binnen die ik toch wel heel graag wilde uittesten. Ziek of niet. Ik maakte dus een simpel recept (de gebakken peren!) en zette deze op de foto. Ik werkte al met een spiegelreflex camera (Nikon D5100), maar mijn nieuwe exemplaar (Nikon D500) is een stuk professioneler en daar moet ik nog een klein beetje aan wennen, ik moet nu veel meer handmatig instellen wat ik stiekem voorheen nooit deed. Ik ben er wel onwijs blij mee, vooral met de kwaliteit. Vooral met slechtere licht omstandigheden kan deze camera (en lens) een stuk meer hebben. Inmiddels begin ik steeds meer te wennen en zijn foto’s sneller gemaakt nu ik alle knopjes weet te vinden.

De gemaakte recepten van het weekend werkte ik de volgende dag gelijk maar uit vanaf de bank. Gelukkig voelde ik mij steeds beter en fitter en dinsdag kon ik er weer tegenaan.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2017 #2

Woensdag kwam Lian een dagje langs vanuit het zuiden van het land. We bespraken hele leuke dingen waar we jullie snel meer over vertellen en we namen een proefvideo op. Met wie kon ik nu beter Amerikaans snoep proeven dan met Lian, we vonden niet alles lekker kan ik je vast vertellen. Maar dat ga je binnenkort allemaal zien in de video.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2017 #2

Vrijdag dook ik de keuken in om koekjes te bakken. Ik maakte hele leuke hartenkoekjes voor Valentijn (ook die staan al online) en nog wat leuke andere. Die staan nog niet online, dus die volgen nog.

Hoewel mijn voornemen was om niet meer te werken in de weekenden, schreef ik toch wat artikelen uit, maakte een simpel recept en zette deze en de koekjes van de dag ervoor op de foto. Ik liep na mijn griep behoorlijk achter op schema en wilde weer een beetje inlopen. Dat werken deed ik wel vanaf de bank, het blijft immers weekend.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2017 #2

Ook heel erg gaaf: ik boekte mijn zomervakantie! Ik ga naar Zuid-Afrika toe deze zomer! Al jaaaaaren wil ik graag een rondreis door Zuid-Afrika doen, maar het kwam er steeds niet van. Omdat niemand in mijn omgeving net zo enthousiast stond te springen als ik, besloot ik nu de stoute schoenen aan te trekken en zelf een reis te boeken. Helemaal alleen ben ik niet, want ik heb voor een groepsreis gekozen. Ik zag het niet helemaal zitten om zo’n rondreis in mijn eentje te doen. Hoewel ik er ontzettend veel zin in heb, vind ik het toch ook wel behoorlijk spannend om in mijn up met zo’n groepsreis mee te gaan. Maar het enthousiasme overwint gelukkig, ik ga er gewoon voor. Op het plaatje zie je trouwens de route die ik ga maken.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2017 #2

Maandag was weer als vanouds mijn vaste computerdag, eindelijk weer eens eentje waarop ik mij fit voelde en een flinke berg werk kon verzetten. Dinsdag reisde ik af naar Zaandam voor een leuke afspraak bij The Bakery Institute. Daarover binnenkort meer, maar kijk eens even wat een zalige croissants er in de bijbehorende winkel worden verkocht. Ze hadden ook een worst croissant, dat had ik nog nooit gezien en wilde ik dus wel eens proeven. Echt heerlijk, als je ze ooit ziet zeker proberen.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2017 #2

De volgende dag ging ik lunchen bij mijn zusje die ziek thuis zat en wel zin had in gezelschap. Eenmaal weer thuis bakte ik een fantastisch lekkere moelleux (hier vind je het recept!), ’s avonds bakte ik ook nog 3 kleine cakes voor de taart die ik op donderdag maakte. Helemaal in sferen van Valentijn maakte ik een hele gave taart, hij komt komende week online! Op de foto zie je vast wat dingen die ik gebruikte voor het decoreren.

Vrijdagochtend had ik een aannemer over de vloer die schade kwam herstellen van een verbouwing beneden. ’s Middags probeerde ik nog zoveel mogelijk werk te verzetten en werkte ik de gemaakte recepten van de afgelopen week uit.

Komende tijd ben ik vooral veel thuis aan het werk. Met vooruit werken schiet het nu ook eindelijk eens op en dat hoop ik de komende periode door te kunnen zetten. Er staan een paar afspraken op de planning en een hoop recepten om te maken. Momenteel heb ik per week ongeveer 2 bakdagen en dat vind ik prettig werken, daar ga ik dus nog lekker even mee verder 🙂 .

Wil je tussen nu en de volgende behind the scenes constant op de hoogte zijn van recepten die gaan komen en wat ik nog meer allemaal doe? Volg mij dan op Instagram!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

 1. Daphne schreef:

  Wat een drukke maand voor jou zeg.
  Ik hoop wel dat je de tandarts nog gebeld hebt om te vragen of het “normaal” is geweest dat je zo’n nasleep hebt gehad van je kies?
  Alhoewel ik denk dat je gewoon een flinke griep te pakken hebt gehad, die aangewakkerd is door het trekken van je kies…..
  Spannend, je reis!! Super gaaf om dit te doen en allen in een groep is toch juist een goeie oplossing?!
  Wat ga je veel zien, prachtig, nemen ze je nooit meer af!!
  En dan je recepten, mmmmmm, ik volg ze altijd de hele maand en er zitten er weer veel tussen die mij heerljk lijken.
  Mijn dochter en ik bakken op dit moment niet zoveel, maar voor Valentijnsdag willen we zeker wat lekkers gaan maken!
  Groetjes, en succes met Februari!!
  Daphne

  1. Laura schreef:

   Ik denk inderdaad dat het een combinatie van de getrokken kies en de griepgolf is geweest. Ik vond de groepsreis ook zeker een goede oplossing, ben ontzettend benieuwd en heb er al veel zin in! 😀

 2. Britt schreef:

  Ah, ik heb ook zo’n hekel aan de tandarts, vreselijk. Balen dat je nog zo’n vervelende tijd daarna had. Ik kan trouwens niet wachten op de video met Amerikaans eten. Ben benieuwd! Dat Valentijnsdag-recept lijkt me heel leuk en lekker!

 3. Danella schreef:

  Die camera lijkt me echt fantastisch. Ik heb zelf nu ook een Nikon D5100, maar mis soms nog wel wat mogelijkheden om dingen aan te passen. Maar voordat ik een nieuwe body koop, ga ik eerst maar voor een goede lens, dat mis ik namelijk nog veel meer.

  Ben benieuwd naar je taart voor Valentijnsdag!

  1. Laura schreef:

   een lens is inderdaad nog belangrijker dan een body, lastig soms he met zoveel mogelijkheden qua lenzen en body’s.

 4. Carla schreef:

  We wensen je een ongelooflijk fijne vakantie in Zuid Afrika!!!
  Wie weet welke inspiraties je opdoet voor je blog!
  Xus,
  Car

 5. Trudy schreef:

  Wat een mooie reis ga je maken. Wens je alvast veel voorpret!
  En leuk, ze spreken daar nog een soort Nederlands, wie weet belooft dat speciale recepten!

  De croissantjes van The Bakery Institute zien er lekker uit!

 6. Wow, Zuid-Afrika, wat gaaf!! Echt een mooi vooruitzicht. Wij gaan op roadtrip naar Las Vegas en Dallas.Ook een leuk vooruitzicht.

  1. Trudy schreef:

   Ook niet verkeerd, ook alvast veel voorpret!

  2. Laura schreef:

   Oh wow, jouw reis klinkt ook heel erg gaaf!

 7. Lianne schreef:

  Wauw! Die reis naar Zuid-Afrika lijkt mij gaaf. Inderdaad vooraf even spannend met welke mensen je gaat en of het klikt, maar in de meeste gevallen komt dat zeker goed. Ik wens je super veel voorpret en plezier tijdens je reis. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *