Behind the scenes – juli 2014

31 juli 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

BTS juli 2014 5

Toen ik gisteren dit bericht in elkaar aan het zetten was viel het mij op dat ik deze maand echt bijna geen foto’s heb gemaakt. Het was natuurlijk ook prachtig weer en dat zorgde ervoor dat ik niet zoveel in de keuken te vinden was deze maand. Als het ruim 30 graden is in huis heb ik niet zo de behoefte om ook nog eens de oven aan te zetten ;). Komt jullie vast bekend voor!

Op bovenstaande foto een schaal met lekkere hapjes. Voor een avondje WK voetbal kijken besloot ik last minute nog wat lekkere hapjes te maken. Onder andere een nieuw soort twister waarvan ik binnenkort het recept met jullie zal delen. Dat vind ik altijd zo fijn aan borrelhapjes, je hebt helemaal niet zoveel tijd nodig om een schaal met heerlijke lekkernijen op tafel te zetten.

BTS juli 2014 4

De maand begon ook goed met het maken van truffels. Het is soms een beetje een geklieder met het dippen van de truffels zoals je ziet. Dit zijn trouwens bastogne truffels met witte chocola, zo ontzettend lekker! Een idee dat ontstond in mijn hoofd wat verrassend goed uitpakte, daar hou ik van!

BTS juli 2014 2

Het tweede weekend van deze maand had ik eigenlijk helemaal geen tijd om te bakken. Er waren ontzettend veel andere dingen die gedaan moesten worden voor het blog en daar besloot ik mij op te focussen. De keuken bleef niet leeg, mijn vader en moeder besloten dat weekend met zijn tweeën te gaan bakken. De voorpret begon al eerder die week toen mijn moeder door haar bakboeken zat te bladeren. Elke keer zag ik weer een foto van te bakken recepten binnenkomen op mijn telefoon met pagina’s uit verschillende boeken. De baklijst voor dat weekend was lang!

Achteraf werd hij nog wel iets ingekort, maar er zijn heerlijke dingen gebakken. De koekjes die je op de foto  ziet, maar ook kaasscones en andere lekkere broodjes. Ze waren zo lief dat ik er foto’s van mocht maken, binnenkort zullen jullie dus wat bakresultaten van mijn ouders tegen gaan komen op het blog!

BTS juli 2014 1

Een weekend later waren mijn bakvoornemens heel goed. Maar met de tropische temperaturen kwam er helemaal niks van terecht. Tegen die extreme temperaturen kan ik niet zo goed. Het wordt dan al gauw benauwd en ik kom de dag het best door, door mij weinig in te spannen. Buiten zitten was geen optie, met onze tuin op het zuiden vond ik ruim 40 graden (windstil) een beetje te veel van het goede. Die zondag was het gelukkig beter te doen en ging ik gezellig met een vriendin lunchen bij Villa Westend. Natuurlijk vergat ik het om daar een foto te maken, maar ik kan je wel vertellen dat je daar ontzettend leuk kunt lunchen in een mooie omgeving.

De koekjes op bovenstaande foto werden daarom doorgeschoven naar het weekend erna. Ik had zin om weer wat te bakken en ik wilde dolgraag de Springerle molds nog eens proberen. Dat ging goed! Prachtige koekjes kun je met deze molds maken, ik zal jullie er later deze week nog meer over vertellen.

BTS juli 2014 3

Oh, niet te vergeten natuurlijk! Een update over mijn pompoenplant. Hij staat inmiddels in een grotere emmer en is weer flink verder gegroeid. Ik heb helaas niet meer ruimte, anders zou hij zeker nog veel groter worden. Naast bladeren verschenen er ook bloemen in de plant, prachtige bloemen trouwens. Je moet er goed naar kijken als ze bloeien, want binnen een paar uur zijn ze al verlept. Ik heb eigenlijk geen idee hoe lang het duurt voordat er een beetje mooie pompoenen aan zitten, maar ik zal nog even geduld moeten hebben. Kan ik in die tussentijd vast nadenken over lekkere recepten met pompoen!

Een korte behind the scenes deze maand. Ik hoop komende maand weer wat meer in de keuken te staan om te bakken, daar heb ik zin in!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. MySimplySpecial schreef:

    Wat een lekkere dingen allemaal! En leuk dat je een eigen pompoenplant hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *