Een 5-gangen ontbijt met Het Quaker Ontbijtboek

Gepost: 21 november 2016 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

bts-november-1-7

Ik heb het jullie al vaker verteld en ik doe het nu gewoon weer: ik ben gek op ontbijten. Ik vind het de belangrijkste maaltijd van de dag en kan gewoon echt niet zonder. En als ik moet kiezen liever een keer geen avondmaaltijd dan geen ontbijt. Zo kan ik bijvoorbeeld ook niet zonder ontbijt de deur uit. Zelfs niet als ik de deur uit ga voor een ontbijt bestaande uit 5 gangen. Noem mij maar gek, maar ik zag mijzelf al met een knorrende maag in de trein zitten en ik zag het niet zitten om al 3 uur wakker te zijn voordat ik pas kon eten. Dus zo nam ik al een fijne boterham voordat ik op weg naar Amsterdam ging voor de lancering van Het Quaker Ontbijtboek. Mijn mede-ontbijtliefhebbers die er niet bij konden zijn, hield ik op de hoogte via de story functie op Instagram. Mocht je die berichten gemist hebben, geen nood! Want ik deel vandaag gewoon nog even deze toffe ochtend met jullie en vertel je hoe jij ook aan het boek kunt komen.

het-quaker-ontbijtboek-1

Het ontbijt werd gehouden bij  The Playing Circle in Amsterdam, op de vijfde verdieping liep ik deze prachtige zaal binnen waar plaats was voor 100 ontbijtliefhebbers. Ik nam plaats en nam gelijk even een kijkje op de kaart, zo tof om te zien dat mijn recept daar ook op stond! Ik maakte eerder dit jaar ijsjes van kwark met Quaker Cruesli® en rood fruit. Toen gelijk al een populair recept, dus het was heel erg leuk om te zien dat dit nu op een menukaart stond.

het-quaker-ontbijtboek-3

Maar voordat we van die ijsjes konden smullen, begonnen we eerst met een yoghurtontbijt in een glaasje. Daarna volgde de chocolade-havermout als tweede gang. Na deze eerste twee gangen, kregen we een mini workshop foodstyling en -fotografie. De meeste tips kende ik al, maar het was leuk om te zien hoe de anderen aan de slag gingen met de tips bij de volgende gangen. Zo werd er op stoelen gestaan voor een leuke overzichtsfoto en liepen mensen naar het raam voor goed daglicht bij hun ontbijtje.

De ontbijtjes die ik via instastories deelde

Het eerste gerecht waarbij deze tips uitgeprobeerd konden worden, was de Fruitige Morgen. Een frisse yoghurt met granola en vers fruit. Daarna door naar het hoofdgerecht, gebakken havermout met pindakaas en banaan. Jeetje, dat was echt lekker zeg. Ik ben dol op pindakaas en had er nog niet aan gedacht om het op deze manier te verwerken.

Na deze gang werd het boek gepresenteerd, dat was immers waar we allemaal voor kwamen. Ik kan het jullie vertellen, maar het is leuker om het jullie te laten zien. Op dezelfde manier maakten wij immers ook kennis met het boek:

Wat is het boek tof geworden hè?! Ik vond het zelf heel erg leuk om nu eindelijk het eindresultaat te zien. Wat is erg leuk vind is dat het boek mij doet denken aan de stijl van Instagram, laat dat nou net het medium zijn waar deze actie liep om jouw ontbijt in te kunnen sturen. Op Instagram had ik al vele mooie en lekkere onbijtjes voorbij zien komen, en een selectie daarvan staat in dit boek. Net als mijn recept trouwens, dat is ook gelijk de volgende gang van het menu: de kwarkijsjes met Quaker Cruesli® en rood fruit.

het-quaker-ontbijtboek-2

Volgens mij vonden ze het lekker, want ik heb iedereen zien smullen! Mijn ijsjes waren ook gelijk de afsluiter van dit ontzettend gezellige en lekkere ontbijt. Na deze ochtend gingen we allemaal met een mooie goodiebag én natuurlijk Het Quaker Ontbijtboek naar huis.

In het boek staan in totaal 70 recepten, meer dan genoeg inspiratie voor het ontbijt dus. Jij kunt dit boek ook in je bezit krijgen, het is hier gratis te downloaden.

Dit artikel is een samenwerking met Quaker, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Ik heb jullie stories inderdaad al gevolgd via Instagram, en wat zag het er leuk uit! Echt een mooi boek is het geworden, en wat leuk dat ze jouw recept gebruikt hebben 🙂

  2. Ik ben doordeweeks niet zo van het ontbijten, maar met alle recepten uit dit boek krijg ik er wel zin in. Klinkt als een toffe presentatie.

  3. Jessica schreef:

    Nog zooooo lang op het nieuw boek wachten ?? idd perfect kerstcadeau maar zal niet zo lang kunnen wachten, ik was nu al aan het zoeken waar ik het kon bestellen ? ik kan wel het Quaker ontbijtboek niet downloaden, doe ik iets verkeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *