Behind the scenes: augustus 2016 #2

30 augustus 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

BTS augustus 2-1

In de laatste behind the scenes was ik net twee dagen begonnen aan mijn vakantie en nu is hij alweer voorbij. Uiteraard weer veel te snel gegaan en stiekem was twee weken ook veel te kort. Daarom heb ik vast besloten om in het najaar nog eens 2 of 3 weken vakantie te nemen. Maar eerst de afgelopen twee weken. Ik vierde grotendeels vakantie in eigen land met allemaal leuke dagjes weg en afgelopen weekend was ik in Londen. Ik laat je zien wat ik allemaal deed!

BTS augustus 2-7

Mijn vakantie begon thuis en ik begon aan mijn grote opruiming. Er stonden nog ingepakte dozen in een kast die ik sinds mijn verhuizing (oktober vorig jaar) niet meer had aangeraakt en ik nu echt wilde uitzoeken. Bijvoorbeeld 2 bakken vol met koekjes uitstekers, die zijn nu netjes op thema gesorteerd. Ik heb met het uitzoeken van de kast heel wat vuilniszakken kunnen vullen en rommel weg kunnen gooien. Ik ben nog niet klaar met het puinruimen, maar ik pak het stuk voor stuk aan. De hal met kasten is bijna klaar, de kast in de woonkamer en mijn kledingkast moeten nog gedaan worden. Vooral aan het opruimen en uitzoeken van een kledingkast heb ik echt een hekel en stel ik altijd zo lang mogelijk uit. Ben ik volgens mij (hoop ik) niet de enige in?

BTS augustus 2-8

Sinds mijn verhuizing was ik ook op zoek naar iets van een lichtbron voor naast de bank. Eerst zocht ik naar een tafeltje met een lampje erop, maar na ellenlange zoektochten bedacht ik toch iets anders. Ik heb een lang snoer met cottonballs besteld en die hangt nu als een soort tros aan de muur naast de bank. Geeft ’s avonds een heel leuk licht.

BTS augustus 2-6

Later die week ging ik met mijn mams naar Leiden, samen gingen we naar Naturalis. Ik ben er ooit met mijn basisschool geweest en ik was wel benieuwd hoe het nu was. Erg leuk om weer eens geweest te zijn. We kwamen er later die dag achter dat we net op tijd waren, omdat Naturalis voor bijna 2 jaar de deuren sluit voor een grootse verbouwing. Je kunt nu wel naar een dino voorstelling, met Trix de T-rex 😉 .

BTS augustus 2-5

Vrijdag ging ik lekker naar de kapper, een heerlijk middagje ontspannen met dat gefrut aan je haar en hoofd. Daar kan ik zó van genieten. Daarna ging ik door naar mijn ouders waar ik ’s avonds bleef eten. We wilden barbecueën, maar helaas trok het helemaal dicht en begon het te regenen. We hebben daarom een grillplaat op tafel gezet voor een soort van binnen barbecue.

BTS augustus 2-4

Zaterdag zou ik eigenlijk met mijn ouders naar Wildlands gaan, maar omdat de A1 afgesloten was dit weekend hebben we het uitgesteld. We zouden anders met meer dan 1 uur vertraging er ruim 3 uur over doen om er te komen. Dat vonden we iets te veel van het goede. We gingen daarom naar tuincentrum Global Garden. Ik wilde wat plantjes voor in huis en mijn ouders wilden wat planten voor de tuin. ’s Middags ging ik met mijn vader op pad om bramen te plukken. Op naar onze vaste stek waar je bakken vol met bramen kon plukken. Kon inderdaad, want bij aankomst bleken álle bramenstruiken te zijn gesnoeid. Zo ontzettend zonde. Nu zie je op de foto een mooi landschap, maar hier liep dus een smal pad tussen hele hoge bramenstruiken aan beide kanten. In de buurt vonden we nog een paar kleine struiken waar we een paar handjes bramen vandaan haalden.

BTS augustus 2-3

Zondag had ik zin om te bakken. Met de bramen uiteraard, maar ik maakte ook overheerlijke chocolade koeken. Daarvan deel ik het recept nog met jullie. Dit was trouwens de enige dag in mijn vakantie dat ik heb gebakken. Het tropische weer later die week was ook niet echt geschikt om de oven aan te zetten.

Het was niet alleen maar vrolijkheid in de vakantie, dinsdag had ik namelijk een uitvaart. Ik ging hier samen met mijn ouders heen en daarna bleven ze bij mij eten. Ik maakte de pastaschelpen met spinazie en ricotta voor ze.

Woensdag en donderdag deed ik vrijwel niks. Het was mij deze dagen echt even te warm, ik kan helaas niet goed tegen die benauwde hitte. Ik ging nog wel naar een verjaardag en pakte uiteraard mijn tas in!

BTS augustus 2-1

Vrijdagochtend om 5 uur stond namelijk mijn vader voor de deur en reden we naar schiphol! Om 7 uur lokale tijd kwamen we aan op Gatwick Airport en konden we beginnen aan ons toeristische weekend. We waren beiden nog nooit in Londen geweest, en hadden van tevoren een lijstje gemaakt met dingen die we wilden bezichtigen. Vrijdag was het warm in Londen, maar gelukkig niet té warm. Het zonnetje scheen en de lucht strakblauw, dat leverde mooie foto’s op. Zoals deze van de Big Ben.

Zaterdag gingen we al vroeg op pad en wandelden het grootste deel van de dag. Naar de Tower Bridge, Borough Market en veel meer. Alleen voor de grotere afstanden pakten we de metro. Zondag begonnen we gelijk met de metro en gingen we onder andere naar het British museum. Wat is dat een gigantisch museum zeg! Ik wil jullie nog heel veel meer vertellen over mijn tripje naar Londen, dus daar maak ik een apart artikel van dat volgende week online komt. Anders wordt deze behind the scenes echt veel te lang 😉 .

BTS augustus 2-2

Gisteren begon de werkweek weer. Ik had een interview voor een tijdschrift waar ik binnenkort in sta, schreef dit artikel en ben druk bezig geweest om mijn mailbox zoveel mogelijk bij te werken. Daar ben ik nog niet helemaal klaar mee, dus de rest komt vandaag. Ik wil deze week nog een beetje rustig aan proberen te doen voor zover dat gaat. In mijn vakantie heb ik nog verschillende dingen moeten doen voor campagnes waardoor het vakantiegevoel lang op zich liet wachten, dus ik probeer het gewoon nog een beetje te verlengen deze week. volgende week ga ik weer volop aan de bak en dan ligt mijn bakboek ook bijna in de winkels. Zo verschrikkelijk spannend allemaal. Er komt binnenkort trouwens ook weer een update online over het maken van het bakboek. Om nog even in de sferen te blijven van het kijkje achter de schermen zeg maar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Anita schreef:

  Ha Laura,

  Weer mooie en een wat minder mooie belevenissen.
  Wat ik echt heel triest vindt, dat je schreef dat alle bramenstruiken gesnoeid waren. Dat moet ontzetten tegengevallen zijn voor jullie. Zelf heb ik dat ook eens meegemaakt, ik snap echt niet wat de meerwaarde hier van is. Hopelijk heb je van je geplukte bramen nog wel kunnen genieten?

 2. Wij hebben vorige week ook heel veel bramen geplukt tijdens onze vakantie in Ouddorp. Heb er jam van gemaakt. Benieuwd naar het recept van de chocoladekoeken

 3. Linde schreef:

  Leuk om te lezen dat je ook zo’n goede band met je ouders hebt! Ik vind de ‘behind the scenes’ altijd leuk om te lezen, je maakt zulke leuke dingen mee die heel gewoon zijn maar toch altijd leuk om te lezen! Ik ben benieuwd naar de recepten 🙂

  Groetjes, Linde

 4. Irene schreef:

  wat een mooie blog… Wat geweldig dat je zo goede band hebt met je ouders… Heb jij echt van je moeder leren bakken? Ik heb mezelf geleerd toen ik 10 was.. Kom maar gauw met je nieuwe recepten en ik ga je boek bestellen zodra ik jarig bent geweest over 2 weken. Niemand wil jouw boek kopen want ze worden gek van mij met al mijn boeken … Jouw boek hoort erbij dus ik wil en moet die hebben…

  1. Laura schreef:

   Mijn liefde voor bakken ontstond doordat mijn moeder vaak koekjes met mij maakte, maar zoals ik nu bak heb ik mijzelf aangeleerd in de loop der jaren 🙂 en maar aftellen tot je verjaardag dan! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *