Zoet nieuws #5

13 mei 2015
0

zoet nieuws chocolade bikkels

De laatste tijd heb ik weer heerlijke (voor mij) nieuwe producten mogen ontdekken. Mijn favorieten van de laatste tijd deel ik graag met jullie in een nieuw artikel met zoet nieuws. Chocolade staat wel centraal dit keer. Ik mocht Chocolade Bikkels proeven, de nieuwe repen van Tony’s Chocolonely, Magic chocolates en Cocio chocolademelk. In één van de soorten Donny Craves koekjes zat trouwens ook nog chocola, maar gelukkig heb ik ook nog een nieuwtje dat niet om chocola gaat. Lees snel verder!

Chocolade Bikkels

Per post ontvang ik vaak de leukste dingen. Zo ook deze Chocolade Bikkels; kleine chocolade balletjes in allerlei smaken. Je moet er niet op kauwen, maar lekker laten smelten terwijl je een kopje thee of koffie drinkt. Zo komen de smaken van je Bikkels vanzelf vrij. Normaal gesproken eet ik eerst mijn mond leeg voordat ik een slok drinken neem. Even wennen dus dit concept, maar heel erg lekker!

Jouw eigen Bikkels bestel je op www.chocoladebikkels.nl.

zoet nieuws 5 tony's chocolonely

Tony’s Chocolonely

Mijn favoriete reep van Tony’s Chocolonely blijft toch wel de melkchocolade met karamel en zeezout, ik geloof dat half Nederland verzot is op die reep. Maar Tony’s houdt van vernieuwing, elk half jaar wordt het assortiment aangepast en komen er 2 nieuwe smaken in de schappen te liggen. Ik mocht ze proeven! Mijn favoriet van deze twee nieuwe repen is de rabarber-crumble. In de melkchocolade zitten knapperige stukjes koek en kleine stukjes rabarber. De andere reep is van pure chocola met kokos en pecannoten. Ik hou niet zo van kokos, maar zelfs ik vind deze reep heerlijk!

zoet nieuws magic chocolates

Magic Chocolates

Op de Culiperslunch maakte ik kennis met Magic Chocolates, chocolade afkomstig uit België. De heren Peter Heerwegh en Stijn van Paemelen streven naar een assortiment met (h)eerlijke, allergenenvrije chocolade gemaakt met alleen maar biologische ingrediënten. Elke reep is dus allergenenvrij. Dat betekent dat de producten volledig vrij zijn van melk, soja en noten.

Ze hebben ook een versie (de groene reep) waarin kokosbloesemsuiker wordt gebruikt, in plaats van de gewone suiker. Ik heb deze mogen proeven en kan je vertellen dat hij heerlijk is. Deze reep heeft alleen kokosbloesemsuiker en cacao op de ingrediëntenlijst staan, maar toch smaakt het naar heerlijke pure chocolade.

In Nederland zijn deze repen verkrijgbaar bij Puur Mieke.

zoet nieuws cocio

Cocio

Een tijdje geleden stond op een zaterdag ineens een vrolijke gele VW bus van Cocio voor de deur. Ik was een van de eersten die deze Deense chocolademelk mocht gaan proeven. Het merk bestaat als sinds 1951 en komt dus uit Denemarken. Sinds kort kunnen we het gelukkig ook in Nederland kopen, gewoon in de supermarkt.

Deze chocolademelk bevat slechts drie ingrediënten; verse melk, cacao en suiker. That’s it. En dan hebben ze ook nog een versie waar slechts 1% vet en 1% toegevoegde suiker in zit. Even schudden voor gebruik en dan kun je genieten van een ijskoude Cocio chocolademelk.

Cocio is te koop in de supermarkt en kost €1,39 per (glazen) flesje.

zoet nieuws donny craves koekjes

Donny Craves

Ik ben gék op koekjes! Je zult dus wel begrijpen dat ik heel blij wordt van een doos vol koekjes die de postbode kwam bezorgen. In deze doos zaten de nieuwe verpakkingen van Donny Craves. Geen grote chewy koeken dit keer, maar een verpakking met 12 kleine knapperige koekjes. Die koekjes zijn niet alleen veel te lekker, maar zijn ook helemaal biologisch en ze worden verantwoord geproduceerd.

Deze mini’s zijn verkrijgbaar in de volgende smaken: chocolate chip, spiced cranberry en oatmeal raisin.

zoet nieuws desemenzo

Ik bak geweldig, jij trouwens ook

Bakker Edwin Klaassen heeft speciaal voor de thuisbakker een lijn met zeven verschillende soorten melen en bloem ontwikkeld. Heel fijn, want in het assortiment zitten ook producten die je niet heel makkelijk overal kunt kopen. Ook leuk: op elke verpakking staat een recept uit het gelijknamige bakboek. De volgende soorten meel en bloem zijn nu verkrijgbaar:

  • Tarwebloem (12,5%)
  • Amerikaans tarwebloem (14%)
  • Roggebloem
  • Roggemeel
  • Speltbloem
  • Speltmeel
  • Volkoren tarwemeel

De producten zijn verkrijgbaar bij delicatessenzaken en binnenkort ook online.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. chucky1012 schreef:

    Die heerlijke chocoladerepen zijn mijn favorieten 😉

  2. Joyce schreef:

    Omg, zo’n overdosis chocolade in dit artikel. Ik denk dat ik nu even een chocomelkje pak 😉

  3. Margot schreef:

    Die rabarber-crumble reep moet ik zeker eens proberen!

  4. Bas schreef:

    Leuke post! Ik vind chocolade en zeezout zo lekker bij elkaar! Zovel lekkere producten!

  5. Corinne schreef:

    wat een leuke producten. En chocola is altijd goed. Wat mij betreft in ieder geval 🙂

  6. Kübra schreef:

    De nieuwe repen van Tony’s moet ik ook nog proeven. ben benieuwd!

  7. Marlissa schreef:

    Staan echt weer leuke dingen tussen! Leuk die Donny Craves en naar die Tony met kokos ben ik ook nieuwsgierig

  8. Milou schreef:

    Heerlijk! Ik ben benieuwd naar de nieuwe Tony’s. Heb toevallig van de week de marshmallow/pecan nog weten te scoren met korting voordat hij voorgoed verdwijnt..

  9. Petra schreef:

    Wat een leuke en interessante blog weer! Die bikkels lijken me een uniek cadeau om weg te geven. Jammer genoeg moet je ze per 20 bestellen zag ik, maar ik ga dit zeker onthouden. En die Tony’s met rabarber, mmm, binnenkort proberen!

  10. Dinja schreef:

    Lekker al dat zoete nieuws!
    Ik vind dat geen enkele chocolade beter is dan een chocolade reep uit de supermarkt in Zwitserland (schappen meters vol met chocolade!)

  11. Sieneke de Vries schreef:

    Staan heerlijke dingen tussen. heel veel heb ik nog nooit in de winkel gezien.
    wel handig dat het soms zo door de brievenbus komt. mag ook wel in mijn brievenbus vallen.
    ben altijd in om iets te testen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *