Behind the scenes: april 2015

Gepost: 1 mei 2015 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
Behind the scenes: april 2015

Ik had zo ontzettend veel zin in april en nu is de maand gewoon alweer voorbij. Maar ik kan terugblikken op een onwijs gave maand met leuke evenementen, een weekendje weg en natuurlijk het 5-jarig bestaan van Laura’s Bakery!

Als ik hier in de buurt wat boodschappen ga halen of wanneer ik  iets anders nodig heb, ga ik meestal lopend. Ik vind het altijd wel lekker om een stukje te wandelen. Dit keer liep ik naar de Cronjé winkelstraat. Mijn moeder en zusje waren ook in de buurt, dus gingen we gezamenlijk nog even over de markt en besloten gezellig te lunchen bij Tante Sientje. Ik had een quiche met veel kaas, erg lekker!

april 2

Zaterdag 4 april ging ik met Lian en Mariette naar het Culy Festival in Sugar City. We spraken ’s ochtends al af bij Mariette thuis om gezellig bij te kletsen en vanaf daar gingen we ’s middags naar het festival. We hebben het hier prima vermaakt! Wel had ik het iets goedkoper en stiekem ook wat groter verwacht. Nu waren wij er ook op een behoorlijk druk moment. We stonden bijvoorbeeld 20 minuten in de rij voor een sapje, dat had wel iets sneller gemogen vonden wij.

april 3

Daarna was het gelijk Pasen. Ik heb echt heel weinig uitgevoerd deze paasdagen 🙂 . We hebben uiteraard lekker ontbeten met elkaar en daar stond zo’n gezellig konijn van chocolade bij. Op eerste paasdag hebben we gezellig gegourmet en verder hebben we dus eigenlijk lekker rustig aan gedaan. Vond ik helemaal niet erg.

Elk jaar wordt bij Adfactor, mijn mediabureau, een borrel gehouden voor alle aangesloten bloggers en de medewerkers. Superleuk om iedereen hier te zien en te spreken. De foodbloggers hadden zich verschanst op de bank met een bordje eten.  Hier zat ik met Elise van Chickslovefood, Willemijn en Martine van 2WMN, Merel en Jamie van De Groene Meisjes en Pauline van Uit Pauline’s Keuken.

april 4

Het weekend er op volgde ik samen met een oud collega een workshop suikervrij bakken in het centrum van Haarlem. Erg leuk om eens al die verschillende vervangers te kunnen proberen en te proeven. Naast suikervrij, waren alle baksels ook glutenvrij en lactosevrij. Ik heb veel inspiratie opgedaan en ga binnenkort dus eens aan de slag met een paar van deze recepten.

april 5

De volgende dag was het tijd voor de jaarlijkse CuliPerslunch. Ik was hier nog niet eerder geweest, maar had veel goede verhalen gehoord. Ik was dus erg benieuwd! En wat een tof evenement was dit zeg. Het is eigenlijk een soort markt waar tientallen merken en bedrijven uit de foodwereld staan. Van uitgevers die hun nieuwste boeken laten zien, tot merken die hun producten ter plekke bereiden en laten proeven. Op zoet gebied was er ook genoeg interessants! De Magic chocolate bars uit België bijvoorbeeld, die gezoet worden met kokosbloesemsuiker. Ik heb ze geproefd en ze waren erg lekker!

april 6

De rest van die week was ik vooral achter de computer te vinden. Vrijdagochtend zou ik namelijk naar Zeewolde vertrekken voor het 24Kitchen&Cottages weekend en ik had nog veel te doen. Het weekend zelf was echt super! Ik heb mij uitstekend vermaakt met Lian en Mariette. We hebben leuke workshops gevolgd, heerlijk bijgekletst en gewoon genoten van een weekendje weg. Komende week vertel ik je meer over dit weekend.

april 7

Op maandagochtend kwam ik thuis van het weekend weg. In de trein had ik al ontzettend veel leuke en lieve berichtjes gelezen voor het 5-jarig bestaan van Laura’s Bakery, maar eenmaal thuis was er nog een verrassing! Mijn moeder had speciaal voor mijn blogverjaardag een taart gemaakt! Wat een beauty niet waar? Het is een citroen kwarktaart met meringue en rood fruit. Op haar blog legt ze uit hoe hij is gemaakt. Ik kreeg ook nog een ontzettend mooie bos bloemen van Lian en Mariette, bedankt lieverds!

winacties collage

En die hele week was het feest! Er kwam nog een toffe verjaardagstaart online en uiteraard hele vette winacties. Aan die winacties kun je overigens nog meedoen, ze lopen tot en met zondag 3 mei. Op 4 mei maak ik de winnaars bekend. Als je op de homepage een stukje naar beneden scrollt staan ze daar netjes onder elkaar ;).

Nice Fruitijsjes 1

Ik volgde ook nog een toffe workshop van Nice Fruitijsjes, daar kon je afgelopen week al alles over lezen. We hoorden meer over het bedrijf zelf, hoe het proces van ijsjes maken in zijn werk gaat, mochten het nieuwste ijsje proeven en tot slot gingen we ook zelf aan de slag met het maken van ijs!

De rest van de week stond ik in de keuken om wat recepten te testen, maar werkte ik vooral veel artikelen uit op de computer. En ik genoot ook van het weer, zodra ik vanuit de tuin iets kon doen, dat deed ik dat :).

april 8

En toen was het alweer Koningsdag. Ik had niet echt zin om de stad in te gaan, maar ’s ochtends ben ik wel even naar de vrijmarkt geweest en heb ik een rondje over de kermis gelopen. Daar kwam ik langs een kraam met churros en die kon ik niet weerstaan. Ik eet vrijwel nooit churros, één keer per jaar denk ik? En als ik ze eet, is dat altijd op een kermis. ’s Middags heb ik genoten van het zonnetje in de tuin.

april 9

Hoewel ik deze maand veel op pad was en achter de computer zat om van alles en nog wat te regelen en uit te werken, heb ik ook heus nog wel in de keuken gestaan om allerlei lekkers te maken. De verjaardagstaart voor mijn blog bijvoorbeeld, vrolijke meringues die nog online gaan komen, super gezonde koekjes (die komen ook nog online) en lemon curd. En dat is slechts een greep uit mijn bakavonturen van april.

april 10

De postbode stond ook weer regelmatig op de stoep en kwam leuke dingen bezorgen. Echt hoor, het voelt steeds weer alsof ik jarig ben. De KitchenAid 6.9L is natuurlijk wel de absolute topper van deze maand! Ik mag hem gaan uittesten om een uitgebreide review van te schrijven. Zijn kleine broertje van 4.8L (in ijsblauw, yes! 😀 ) komt hier binnenkort naast te staan. Zo kan ik ze goed vergelijken met elkaar! Maar naast die mixer kreeg ik ook andere toffe pakketten. Ik testte de nieuwste reep van Tony Chocolonely uit, een pakket van Aviko en allerlei smaken thee van Dilmah. Tenminste, ik ben begonnen met het proeven van de thee, ik heb nog lang niet alle smaken gehad.

Wauw, wat een mega lange BTS is het geworden zeg. En dan heb ik nog geprobeerd om het kort te houden. Voor mei heb ik (nog) niet zoveel gepland staan als voor afgelopen maand, maar je weet nooit hoe het gaat lopen. Komend weekend ga ik in ieder geval lekker bakken voor mijn bijna jarige papa, ik heb al wat leuke dingen met vriendinnen gepland staan en er staat ook nog een event op de planning. Over een maandje laat ik jullie weten hoe mei er uiteindelijk uit zag!

Tussendoor kun je natuurlijk al op de hoogte blijven door mij te volgen op Instagram! 🙂

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. chucky1012 schreef:

    Leuke en gezellige maand had je!
    Mooie foto’s 😉

    Prachtige dag Xoxo

  2. carolien schreef:

    wat een mooie foto’s en klinkt allemaal heel leuk wat je gedaan hebt 🙂

  3. sabine schreef:

    Wat een leuke en drukke maand heb je gehad, altijd erg leuk om te lezen!

  4. Corinne schreef:

    Wat heb je veel leuke dingen gedaan deze maand! Ik ben overigens wel heel benieuwd naar je meringues. Die zien er zo lekker uit!

  5. Joyce schreef:

    Het ziet er vooral een gezellige maand uit! 🙂

  6. Marita schreef:

    Wat een leuke, gezellige maand heb je gehad! En nog gefeliciteerd met je 5-jarig jubileum!

  7. Margot schreef:

    Wat super dat je die KitchenAids mag testsen! Ik heb een kleine variant en ben er zo blij mee!

  8. Adelaide Balk schreef:

    Wat een heerlijke maand

  9. Lieke Smit schreef:

    Ben erg benieuwd naar de reep van Tony’s chocolony’s, die met zout en karamel is toch nog steeds mijn favoriet. En de merengue s zien er heerlijk uit, maar altijd als ik iets wil opspuiten wordt het een geflodder met de spuitzak. Wat voor een spuitzak gebruik je?
    Fijne mei maand

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik wegwerpzakken van Wilton 🙂

      1. Lieke Smit schreef:

        Oké ga ik daar ook eens naar kijken. Heb gekeken op 24 kitchen hoe Rudolph dat doet maar hij is er wat handiger in (en jij vast ook) Haha.

  10. Ik weet natuurlijk wel allemaal waar je geweest bent en wat je gedaan hebt maar als ik het zo allemaal bij elkaar lees is het toch wel veel hoor!
    Leuk om te lezen en die taart……… graag gedaan hoor mop!

    Liefs, Mam ♥

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *