Behind the scenes: februari 2017 #2

Gepost: 5 maart 2017 Laatst bewerkt: 4 juli 2023
0

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #2

Terwijl ik deze behind the scenes aan het schrijven was, viel me al snel op dat hij een klein beetje saai is. Niet dat ik stilgezeten heb, zeker niet. Alleen kon ik tig keer opschrijven dat ik veel achter de computer zat om recepten uit te werken en foto’s uit te zoeken. Dat vind ik heel leuk om te doen en het is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van mijn werk, maar het is nou niet echt heel interessant om over te vertellen. En ik kwam er ook achter dat ik door de drukte hier en beetje ben vergeten om foto’s te maken. Dus hoewel ik meer dan genoeg heb gedaan deze laatste twee weken, gaan we er wel lekker snel doorheen. Komt ‘ie:

De vorige behind the scenes eindigde ik met ons autoritje naar Friesland en hier werd ik dus op zaterdagochtend wakker. Even een weekendje eruit, gezellig met de familie. We gingen een dagje naar Leeuwarden waar we de stad ontdekten en verder was er vooral tijd om te relaxen. Ik maakte ook nog een wandeling met mijn vader door de natuur, maar het weer was niet al te best dus we hielden het kort.

Zondagavond gingen we weer naar huis zodat ik op maandag weer vroeg achter mijn bureau zat om aan het werk te gaan. Ik schreef recepten uit die ik de volgende dag wilde maken en deed hier gelijk de boodschappen voor. Ik heb nu echt een ritme gevonden dat voor mij lekker werkt, heel erg fijn.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #2

Dinsdag dook ik de keuken in en bakte ik een heerlijke hartige cake. De rest van mijn bakplannen viel in het water, want het was zo ontzettend donker buiten. De hartige cake heb ik met een beetje geluk nog op de foto kunnen zetten toen het even licht werd buiten. De rest van mijn bakplannen schoof ik dus maar op. Ik fotografeer het liefst met daglicht, dus het is soms wel eens jammer dat je dan niet alles kan doen wat je wilt op de donkere en sombere dagen.

Woensdag en donderdag was ik veel achter de computer te vinden. Om video’s te editen, foto’s uit te zoeken en artikelen uit te werken. Ik heb ook nog heel wat uurtjes besteed aan het ontwikkelen van de site achter de schermen. Eindelijk wat punten van die lijst kunnen afstrepen. Mijn bakplannen moest ik nog verder uitstellen door het donkere rotweer (wanneer komt die lente?!).

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #2

Vrijdag ging de wekker -voor mijn doen- vroeg, om half 7 al. Ik ging namelijk naar Zaandam om bij The Bakery Institute een macaron workshop te volgen. Ik heb een paar jaar geleden al eens macarons gemaakt, maar dat ging niet helemaal vlekkeloos. Later heb ik nog een andere workshop gevolgd, alleen moest je daar met de hele groep één recept maken. Met als resultaat dat je zelf slechts een deel kon doen. Kortom, daar had ik niet veel geleerd. Hoe anders was dat bij deze workshop! Ik ben bezig om een artikel te schrijven over deze toffe dag, dus binnenkort kun je er alles over lezen.

Zaterdag was het licht, dus begon ik met mijn uitgestelde bakplannen. Zondag had ik nog een verjaardag en keek ik wat series op tv.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #2

Maandag was weer mijn bekende computerdagje, net als dinsdag trouwens. Ik zei het toch, ik zat echt veel achter de computer. Ook deed ik weer boodschappen voor mijn bakdag op dinsdag en schreef ik de recepten uit zoals ik denk dat ze moeten worden.

Woensdag ging ik met die recepten aan de slag. Daarvoor had ik onder andere de Oreo’s nodig. Ik moest mij inhouden om het eindresultaat niet in één keer op te eten. De recepten komen allemaal al snel online.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #2

De volgende dag was ik echt ontzettend productief. Ik werkte weer aan een hele rits artikelen en zocht ook gelijk de foto’s uit die ik de dag ervoor had gemaakt. ’s Avonds bleef een vriendinnetje eten en samen keken we naar stedentrips voor in april. We hadden al besloten om naar Rome te gaan, dus gingen we op zoek naar leuke hotels.

Vrijdagochtend boekten we uiteindelijk. Ik kan niet wachten, over iets meer dan een maand gaan we lekker vijf dagen naar Rome toe! Op de foto zie je ons hotel. Ik heb zoveel zin om weer naar deze stad te gaan, de laatste keer was zo’n 8 jaar geleden met mijn eindexamenreis en sindsdien roep ik al dat ik nog eens terug wil.

De komende twee weken gaan een beetje zo worden als de afgelopen twee denk ik, al staan er ook wat afspraken op de planning. Ik heb een food speeddate met leuke merken, ga vaccinaties halen voor mijn reis naar Zuid-Afrika deze zomer en er komt iemand bij mij thuis langs voor een interview in een leuk blad. Daarover in de volgende editie meer! Ondertussen houd ik je al op de hoogte via Instagram trouwens, dus daar kun je mij ook volgen :).

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Homemade by Joke schreef:

  Heerlijk dat je weer naar het mooie Rome gaat lieverd.
  Als je net zo geniet als de vorige keer komt dat wel goed.
  Hoeveel foto’s deze keer?
  Ik zou maar zorgen voor ruimte op je computer hahaha ?
  Liefs, mam ❤️

 2. Ja Rome, wat leuk! En wat een fijn vooruitzicht. Zo’n macarons workshop lijkt mij ook wel wat.

 3. Shirley schreef:

  Weer leuk om te lezen, en vooral weer ik meer info over de macaronworkshop als dat mag! Zo leuk wat jij allemaal doet en maakt.
  Rome daar wil ik ook nog een keer heen lijkt mij erg leuk

 4. Britt schreef:

  Ooh lekker hoor, zo’n reisje Rome! Daar wil ik ook nog eens naar toe, die stad lijkt me echt heel mooi. Het recept voor de hartige cake heb ik gezien en wil ik gauw eens gaan maken, ik ben heel benieuwd hoe dat zal smaken!

 5. Lot schreef:

  Komt het recept met de oreo deze week online? Ik ben heel erg benieuwd. Wil dit weekend een oreo cheesecake maken maar als jij een nog beter recept hebt…

  1. Laura Kieft schreef:

   Het komt inderdaad deze week online (maar het is geen cheesecake).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *