Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Behind the scenes: februari 2017 #2

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 maart 2017
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Terwijl ik deze behind the scenes aan het schrijven was, viel me al snel op dat hij een klein beetje saai is. Niet dat ik stilgezeten heb, zeker niet. Alleen kon ik tig keer opschrijven dat ik veel achter de computer zat om recepten uit te werken en foto’s uit te zoeken. Dat vind ik heel leuk om te doen en het is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van mijn werk, maar het is nou niet echt heel interessant om over te vertellen. En ik kwam er ook achter dat ik door de drukte hier en beetje ben vergeten om foto’s te maken. Dus hoewel ik meer dan genoeg heb gedaan deze laatste twee weken, gaan we er wel lekker snel doorheen. Komt ‘ie:

De vorige behind the scenes eindigde ik met ons autoritje naar Friesland en hier werd ik dus op zaterdagochtend wakker. Even een weekendje eruit, gezellig met de familie. We gingen een dagje naar Leeuwarden waar we de stad ontdekten en verder was er vooral tijd om te relaxen. Ik maakte ook nog een wandeling met mijn vader door de natuur, maar het weer was niet al te best dus we hielden het kort.

Zondagavond gingen we weer naar huis zodat ik op maandag weer vroeg achter mijn bureau zat om aan het werk te gaan. Ik schreef recepten uit die ik de volgende dag wilde maken en deed hier gelijk de boodschappen voor. Ik heb nu echt een ritme gevonden dat voor mij lekker werkt, heel erg fijn.

Dinsdag dook ik de keuken in en bakte ik een heerlijke hartige cake. De rest van mijn bakplannen viel in het water, want het was zo ontzettend donker buiten. De hartige cake heb ik met een beetje geluk nog op de foto kunnen zetten toen het even licht werd buiten. De rest van mijn bakplannen schoof ik dus maar op. Ik fotografeer het liefst met daglicht, dus het is soms wel eens jammer dat je dan niet alles kan doen wat je wilt op de donkere en sombere dagen.

Woensdag en donderdag was ik veel achter de computer te vinden. Om video’s te editen, foto’s uit te zoeken en artikelen uit te werken. Ik heb ook nog heel wat uurtjes besteed aan het ontwikkelen van de site achter de schermen. Eindelijk wat punten van die lijst kunnen afstrepen. Mijn bakplannen moest ik nog verder uitstellen door het donkere rotweer (wanneer komt die lente?!).

Vrijdag ging de wekker -voor mijn doen- vroeg, om half 7 al. Ik ging namelijk naar Zaandam om bij The Bakery Institute een macaron workshop te volgen. Ik heb een paar jaar geleden al eens macarons gemaakt, maar dat ging niet helemaal vlekkeloos. Later heb ik nog een andere workshop gevolgd, alleen moest je daar met de hele groep één recept maken. Met als resultaat dat je zelf slechts een deel kon doen. Kortom, daar had ik niet veel geleerd. Hoe anders was dat bij deze workshop! Ik ben bezig om een artikel te schrijven over deze toffe dag, dus binnenkort kun je er alles over lezen.

Zaterdag was het licht, dus begon ik met mijn uitgestelde bakplannen. Zondag had ik nog een verjaardag en keek ik wat series op tv.

Maandag was weer mijn bekende computerdagje, net als dinsdag trouwens. Ik zei het toch, ik zat echt veel achter de computer. Ook deed ik weer boodschappen voor mijn bakdag op dinsdag en schreef ik de recepten uit zoals ik denk dat ze moeten worden.

Woensdag ging ik met die recepten aan de slag. Daarvoor had ik onder andere de Oreo’s nodig. Ik moest mij inhouden om het eindresultaat niet in één keer op te eten. De recepten komen allemaal al snel online.

De volgende dag was ik echt ontzettend productief. Ik werkte weer aan een hele rits artikelen en zocht ook gelijk de foto’s uit die ik de dag ervoor had gemaakt. ’s Avonds bleef een vriendinnetje eten en samen keken we naar stedentrips voor in april. We hadden al besloten om naar Rome te gaan, dus gingen we op zoek naar leuke hotels.

Vrijdagochtend boekten we uiteindelijk. Ik kan niet wachten, over iets meer dan een maand gaan we lekker vijf dagen naar Rome toe! Op de foto zie je ons hotel. Ik heb zoveel zin om weer naar deze stad te gaan, de laatste keer was zo’n 8 jaar geleden met mijn eindexamenreis en sindsdien roep ik al dat ik nog eens terug wil.

De komende twee weken gaan een beetje zo worden als de afgelopen twee denk ik, al staan er ook wat afspraken op de planning. Ik heb een food speeddate met leuke merken, ga vaccinaties halen voor mijn reis naar Zuid-Afrika deze zomer en er komt iemand bij mij thuis langs voor een interview in een leuk blad. Daarover in de volgende editie meer! Ondertussen houd ik je al op de hoogte via Instagram trouwens, dus daar kun je mij ook volgen :).

Vorige post

Volgende post

Appel-kaneel fudge cake
Panna cotta met aardbeien

Related Posts

Eetbare boomdecoratie

door Laura Kieft
03 december 2019
0

Staat de kerstboom al bij jou thuis? Ikzelf heb vast een mini boompje in de keuken neergezet en...

De Bakstrijd december 2019

De Bakstrijd december 2019

door Laura Kieft
01 december 2019
6

Mijn favoriete maand van het jaar is aangebroken: december! Iedereen is lekker aan het bakken, de adventmaand...

Sinterklaas inspiratie

door Laura Kieft
27 november 2019
2

Nu 5 december nog maar een week van ons verwijderd is, is het tijd om knopen door te...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 6

  1. Homemade by Joke says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk dat je weer naar het mooie Rome gaat lieverd.
    Als je net zo geniet als de vorige keer komt dat wel goed.
    Hoeveel foto’s deze keer?
    Ik zou maar zorgen voor ruimte op je computer hahaha ?
    Liefs, mam ❤️

    Beantwoorden
  2. Jonna@burgertrutjesNL says:
    3 jaar geleden

    Ja Rome, wat leuk! En wat een fijn vooruitzicht. Zo’n macarons workshop lijkt mij ook wel wat.

    Beantwoorden
  3. Shirley says:
    3 jaar geleden

    Weer leuk om te lezen, en vooral weer ik meer info over de macaronworkshop als dat mag! Zo leuk wat jij allemaal doet en maakt.
    Rome daar wil ik ook nog een keer heen lijkt mij erg leuk

    Beantwoorden
  4. Britt says:
    3 jaar geleden

    Ooh lekker hoor, zo’n reisje Rome! Daar wil ik ook nog eens naar toe, die stad lijkt me echt heel mooi. Het recept voor de hartige cake heb ik gezien en wil ik gauw eens gaan maken, ik ben heel benieuwd hoe dat zal smaken!

    Beantwoorden
  5. Lot says:
    3 jaar geleden

    Komt het recept met de oreo deze week online? Ik ben heel erg benieuwd. Wil dit weekend een oreo cheesecake maken maar als jij een nog beter recept hebt…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het komt inderdaad deze week online (maar het is geen cheesecake).

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Panna cotta met aardbeien

Panna cotta met aardbeien

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer