Bakwedstrijd Kinderbakboek

Gepost: 20 december 2020 Laatst bewerkt: 3 januari 2024
Bakwedstrijd Kinderbakboek
1

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn er al bijna 20.000 exemplaren van verkocht. Ik zie dan ook dagelijks jullie geweldige baksels voorbij komen op Instagram en besloot nu dat ik daar iets voor terug wil doen. De kerstvakantie begint morgen immers en dan zal er vast extra veel gebakken worden. Daarom gaat vandaag een bakwedstrijd ter ere van Het Kinderbakboek van start! Dat betekent dat ik iedereen die het Kinderbakboek in huis heeft wil oproepen om in deze kerstvakantie je favoriete recept uit het boek te bakken, dit op de foto te zetten en deze foto op Instagram te plaatsen met de hashtag #bakwedstrijdkinderbakboek.

Om je inzending te kunnen zien (vanuit mij) moet je profiel wel openbaar zijn. Ik kijk ontzettend uit naar jullie creaties en geef gerust een creatieve draai aan mijn recepten, dat vind ik alleen maar leuk. Uiteindelijk maak ik in het nieuwe jaar (op 5 januari) de winnaar van de winactie bekend. Die winnaar ontvangt van mij het prachtige bakpakket dat je op de foto kunt zien, met producten en lekkers van Le Creuset, Mepal, Sprinklelicious, Farmbrothers, Limeau en Nielsen Massey!

Daarnaast kan ik iedereen de tip geven om met alle mooie printables aan de slag te gaan die online staan, ook daar is de kerstvakantie een ideaal moment voor. Iedereen die Het Kinderbakboek al in huis heeft, heeft toegang tot de exclusieve online omgeving waar puzzels, kleurplaten en knip- en plakwerkjes te vinden zijn. Tijdens het bakken moet je namelijk nog al eens wat geduld hebben (als het deeg moet rusten, de taart moet opstijven of als het baksel in de oven zit) en dat is een perfect moment om lekker te gaan kleuren, knippen of plakken. Zo kunnen jullie je eigen cupcaketoppers maken, of juist kiezen voor een leuke puzzel.

HET KINDERBAKBOEK

Het Kinderbakboek is een vrolijk bakboek met 30 heerlijke en makkelijke geïllustreerde stap-voor-stap recepten voor kinderen. Het boek is geschikt vanaf ongeveer 4 jaar en voorzien van vele baktips, waarmee ik je de fijne kneepjes van het bakken leer. Denk bijvoorbeeld aan de ongeschreven bakregels, op welke manieren je je baksels kunt versieren of bewaren, hoe je recepten aanpast en uitleg over ingrediënten. Het boek is uitgevoerd met een spiraalband waardoor het goed open blijft liggen. Helemaal kidsproof! Het Kinderbakboek kun je via deze link aanschaffen.

Ben je nieuwsgierig hoe Het Kinderbakboek tot stand is gekomen? Ik kan je verklappen dat het een spontaan Corona project was én ware topsport. Je leest er hier alles over.

Twijfel jij over de aanschaf van Het Kinderbakboek omdat je niet goed weet wat je kunt verwachten? Op Instagram TV heb ik een uitgebreide video geplaatst waarin ik je een inkijkje in het boek geef en hoe het tot stand gekomen is.

Heb jij Het Kinderbakboek al wel in huis en is er bij jullie thuis al volop gebakken, gekleurd, geknutseld en gepuzzeld? Deel daar vooral een foto van op Instagram of Facebook, dat vind ik heel leuk om te zien.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Bente mooibroek schreef:

  Ik vind het een super leuk boek want als ik in me eentje ga bakken ga ik in het Laura’s bakery boek maar als ik gezellig met me broertjes in de keuken sta is dit boek geweldig ze vinden het ook altijd super leuk om iets uit te kiezen en ook is het handig dat er simpele dingen instaan maar ook iets moeilijkere dat is wel leuk om af te wisselen dus het boek is gewoon perfect!

 2. Anne schreef:

  En..wie is de winnaar? Ben super benieuwd maar kan het niet terugvinden.

  1. Judith van Hooren schreef:

   Mijn dochter is een bak princes, ze heeft een lgb (ligt geestelijke beperking).enleert door te bakken. Wat leert ze, rekenen lezen etc ze doet alles bijna zelf. En het geeft haar zelfvertrouwen een boost. Ik als super trotse mama mag dan ook zeggen dat ze veel ideeen onpine bij jou bijvoorbeeld weg haald. Omdat we natuurlijk niet alles op kunnen eten brengen we het rond naar mensen die alleen zijn eenzaam zijn en even gewoon in het zonnetje gezet moeten worden. Noa is iemand die alles voor mensen en dieren doet, helaas moet ze wel leren datniet iedereen het goede voor heeft met je en dat doet zeer. Nu omdat ik zo mega trots ben en veel inspiratie op doe bij jou wou ik dit gewoon even vertellen . Want dit is super leuk. We krijgen zoveel leuke reacties. De mensenwirden compleet verrast door haar. Natuurlijk kost dit haar zakgeld en hebben we op fb hulp gevraagd. Zo leuk we hebben van wilt vreemde mensen cake, brood meel gekregen en anderen leuke dingen. We willen u hierbij bedanken voor de leuke indeeen en het duidelijk vermelden hoe we het moeten doen. Ga zo door dan blijven wij bakken. Groeten Noa van Hooren(12 jaar) en natuurlijk mama.

 3. Bente Mooibroek schreef:

  Wie is de winaar ?

 4. Ilse schreef:

  Hallo,

  Ik vond het een hele leuke opdracht. Mama heeft mijn baksels op instagram gezet.
  Ik zag ook heel veel mooie dingen van anderen voorbij komen. Ben nu benieuwd wie er gewonnen heeft.
  Groetjes Ilse

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hi Ilse, wat heb je knap gebakken! Afgelopen week hebben we de winnaar op Instagram bekend gemaakt, dat was jij helaas niet ondanks je mooie bakkunsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *