Baktips en trucs #2

Gepost: 17 september 2015 Laatst bewerkt: 24 mei 2023
Baktips en trucs #2

Op dit blog ben je natuurlijk aan het juiste webadres voor al je baktips, elk artikel bevat er (minstens) één. Vaak tips waar ik genoeg over kan vertellen, maar soms kom ik ook snelle en korte tips tegen. Vandaar deze rubriek: baktips en trucs. In deze rubriek deel ik steeds 5 korte en snelle tips en trucs op bakgebied met je. Tips waar ik zelf in de keuken achter ben gekomen, of tips die ik heb gevonden nadat ik zelf ergens tegenaan liep. Al deze handige trucs worden verzameld in deze rubriek!

De tips en trucs van vandaag staan in het teken van eischaal, stijve slagroom, teksten op een taart, zachte bruine suiker en spaghetti!

Stukjes eischaal

Irritant he, als je een eitje breekt en een klein stukje van de schaal valt in je kommetje. Bijna onmogelijk om dit stukje eischaal normaal te verwijderen. Gelukkig is er een ontzettend simpele oplossing: maak je vinger even nat onder de kraan en je vist het stukje eischaal er zo uit!

Slagroom stijf schudden

Hoezo moet je slagroom met de mixer stijf kloppen, schudden gaat ook prima! Giet je slagroom in een potje en draai de deksel erop, enige dat je nu hoeft te doen is schudden, binnen no-time heb je mooie slagroom. Doe het potje niet te vol, tot de helft vullen is meer dan genoeg.

Schrijven op een taart

Mooie taart gemaakt en wil je hier een naam of verjaardagswens op schrijven? Altijd eng om te beginnen, want netjes recht schrijven blijkt nog best een uitdaging te zijn. Niet als je een cocktailprikker gebruikt. Met deze cocktailprikker ‘schrijf’ je eerst de gewenste tekst in de taart. Gaat het niet goed, dan smeer je je laagje botercrème/slagroom gewoon weer glad. Tevreden? Dan trek je de gezette lijnen over met je icing, gesmolten chocolade of wat dan ook over.

Bruine suiker zacht houden

Je kent het vast, als je bruine basterdsuiker in een pot doet wordt deze vanzelf hard. Ik heb wel eens met een vork alles los staan bikken, niet handig. De tip om dit probleem te voorkomen is als volgt: doe een paar marshmallows in de pot met suiker. Je suiker blijft zacht! De marshmallows worden na verloop van tijd wel hard, maar dan vervang je ze gewoon voor een stel nieuwe!

Cake gaar? Controleer het met spaghetti!

Na de vorige editie van baktips en trucs gaf lezeres Lieke Vange een superhandige tip! Heb je een cake gebakken en kom je er achter dat alle satéprikkers op zijn? Gebruik dan ongekookte spaghetti om te kijken of je cake of cupcakes gaar zijn.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Aïsha schreef:

    Zitten weer fijne tips tussen die ik nog niet kende! Nog een tip voor gebroken eierschaal, je haalt het stukje er ook zo uit met de rest van je eierschaal 😀

  2. saskia schreef:

    Werken de marshmallows ook als de suiker al hard is? Of moet het echt preventief.
    Werkt het ook met spekjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *