Tussen de mailtjes zitten altijd veel bakvragen, deze heb ik nu allemaal gebundeld in één post en aangevuld met nog wat meer voor de hand liggende tips. Tijdens het bakken gebeurt het vaak dat het niet zo loop als je in gedachten had. Erg frustrerend als je zo je best doet op een recept wat er in je kookboek zo mooi uitziet en dat je eigen resultaat er totaal niet op lijkt.
Zelf heb ik regelmatig van dit soort blunders in de keuken. Ik weet nog goed dat ik het idee had om een tulband te maken met stukjes chocola er door heen. Het idee was leuk maar het resultaat was minder: alle stukjes waren in de vorm naar beneden gezakt tijdens het bakken! Gevolg was dat de bovenkant van de tulband bestond uit een chocolade laag met daaronder de cake (zonder chocolade stukjes) in plaats van stukjes door de hele cake. Nu weet ik dat je deze zakkende stukjes kunt voorkomen en zo heb ik meer opgestoken van mijn bakblunders. Mijn tips deel ik hier met jullie, ik hoop dat het jullie helpt!
Dat is handig Laura! Die tip van de zakkende stukjes kende ik nog niet, dat is een goed idee! 🙂
Liefs Pauline
Leuke post! De tip van de zakkende stukjes kende ik ook nog niet.
Op je blog heb ik ook ergens gelezen dat je voor het vullen van je beslag een snoepzak gebruikt. Voor mij was dit een goudentip! Is was altijd aan het kledderen met verschillende lepels. Voor de sinaasappel mini-cupcakes heb ik ook een snoepzak gebruikt, ideaal!
Leuk te horen dat je zoveel hebt gehad aan die tip! Hij staat in How to cupcakes bakken, in deze post verwijs ik daar ook naar. Het blijft de best bekeken post, haha.
Ook voor mij was de zakkende stukjes tip nog niet bekend!
Zal deze snel eens proberen, ben gek op appel of chocolade in de cakejes! Bedankt dat je alles op een rijtje hebt gezet!
Hallo Laura,
Heb jij ook nog zin om mee te doen aan het Foodblogevent? (zie mijn blog)
groeten, Caroline
Hallo Caroline,
Ik heb al een leuk idee zelfs! Heb alleen pas na 25 mei tijd om te bakken ivm het schrijven van mijn scriptie op het moment. Ik laat dus zeker nog van mij horen 🙂
Groetjes, Laura
ik wou dit weekend een cake bakken met een vorm er in van andere kleur cake nu komen bij mij deze vormpjes telkens omhoog hoe kan dit….?
Als mijn cupcakes te hoog worden, dan leg ik als ze uit de oven komen een plank erop. Dan worden ze ook mooi plat.
Beste Laura,
Pas cupcakes gebakken, ze waren goed gaar. Prima gerezen, maar ze lieten los van de papieren bakvormpjes. Hoe zou het komen?
Om een droge cake te voorkomen laat ik de cake afkoelen in een gesloten plastic zak. Hoe doe jij dat?
Afkoelen doe je gewoon op een rooster, daarna pas verpakken. Waarschijnlijk zijn de papiertjes door vocht/condens losgelaten.
Hoi hoi,
Ik heb dus vaak dat de bovenkant van mijn cupcake goed gaar is, maar de onderkant nog erg zacht. Wij hebben een heteluchtoven en ik zet ze in het midden van de oven. En houd de aangegeven temperatuur aan die bij het recept staat.
Nu las ik hier boven bij jou tips aluminiumfolie erop doen? Maar moet ik dit dan vanaf het begin doen dat ze de oven in gaan?
Bvd,
Groetjes Wendy
Ik bak nooit op hetelucht, maar op onder- en bovenwarmte. Bij hetelucht moet je oventemperatuur 10-20% lager. Misschien gaat de bovenkant daardoor zo hard. Haal je ze dan eerder uit de oven daardoor? Ik zou ze pas halverwege of op driekwart afdekken met aluminiumfolie.
Hi!
Als ik jouw red velvet cupcakes maak, gaan de cupcakevormpjes afstaan. Heb je enig idee hoe dit kan?
Ik zet papieren muffinvormpjes altijd in een vaste vorm voordat ik ze de oven inschuif.
Ja ik ook maar alsnog gaan ze af staan..