• Home
  • Over
  • Samenwerken
  • FAQ
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring

Laura's Bakery

Van bakken tot borrelen

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • De Bakstrijd
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Zoet Bakken / Cupcakes / 65 met toblerone en appel-kaneel

65 met toblerone en appel-kaneel

4 augdoor Laura Kieft9

Voor de verjaardag van de vader van mijn overbuurvrouw (snappen jullie het nog) vond ik het moeilijk om de kleuren te bepalen. Want wat zijn nu echte mannenkleuren in combinatie met cupcakes. Ik dacht nog slim te zijn en mijn overbuurvrouw kleuren te laten kiezen, zij weet immers wat bij haar vader past. Maar nee, ik mocht zelf wat verzinnen. Uiteindelijk heb ik besloten voor zomerse kleurtjes te gaan en ik moet zeggen dat ik het een geslaagde keuze vind.

In totaal zijn er 40 cupcakes gemaakt, geen simpele vanillecupcakes met een fondantdecoratie maar juist heerlijke smaken met bijpassende toeven. In de groene papiertjes zit een tobleronecupcake, deze kennen jullie waarschijnlijk nog wel. Voor het recept ben ik uitgegaan van de standaard cupcakes met de Funcakes mix (voor 20 cupcakes). Hieraan heb ik 200 gram Toblerone toegevoegd en 80 gram gehakte amandelen. Het beslag heb ik ook nog wat op smaak gebracht met cacaopoeder. De toef is ook gemaakt met een funcake mix (botercrème) en is op smaak gebracht met wat cacaopoeder. Ter decoratie heb ik ook nog wat cacao over de cupcakes gestrooid.

Dan het lekkers in de gele papiertjes! Jummie, wat vond ik deze lekker zeg; de appel-kaneel cupcakes. Ook hier ben ik weer uitgegaan van het standaard recept van Funcakes. Ik heb anderhalve appel geschild en in kleine blokjes gesneden. Hieraan heb ik 2 theelepels kaneel en 1 theelepel citroenrasp aan toegevoegd. Goed met elkaar vermengen en dan kun je het zo aan het beslag toevoegen. Deze cupcakes moeten trouwens wel iets langer in de oven door het vocht van de appels en de cupcakes blijven daarna ook zachter. 2-3 Minuutjes extra is prima.


De cupcakes hebben allemaal dezelfde fondantdecoratie die in de toeven is gestoken. Het gekartelde rondje is gekleurd met Peach, de cijfers met Mint Green (beide Americolor). De rondjes moesten natuurlijk wel wat uitharden om mooi in de toeven te kunnen steken. Ik wilde ze echter ook niet zo hard dat het niet meer eetbaar zou zijn, ik heb ze daarom gewoon een nachtje laten drogen. Ik heb ze allemaal op een dienblad gelegd met daar een plastic zak omheen (wel een beetje open laten) om tegen te gaan dat er allemaal vliegen of andere beesten op zouden gaan zitten.

Bij de Albert Heijn heb ik een potje gevonden met kaneelsuiker, het leuke hieraan is dat het wat grover is (zoals je kunt zien op de toef). Hiervan heb ik ook nog wat aan het beslag toegevoegd. De toef heb ik op smaak gebracht met wat vanille-extract en er wat van het kaneelsuiker overheen gestrooid. Binnenkort wil ik eens experimenteren met de appel-kaneel cupcakes, ze waren nu heel luchtig maar mogen van mij wel iets compacter. Wie weet maak ik er wel muffins van (heb je ook wat meer te happen) en voeg ik er nog wat caramelblokjes aan toe. Als ik deze heb gemaakt zullen ze hier snel verschijnen 🙂

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

Candy cane cupcakes
Bosbessen cupcakes
Chocolade mug cake
Lemon meringue cupcakes

In categorie: Cupcakes9 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Uitgelicht: Siliconen molds
Review: Baking cups »

Reacties

  1. Joke zegt

    4 augustus 2011 op 15:07

    Prachtige cupcakes en ik hoop dat ze net zo lekker smaakten dan dat ze eruit zien ;-P.

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  2. Uit Pauline's keuken zegt

    4 augustus 2011 op 17:30

    Ze zijn weer prachtig. Wat een klus om al die cijfertjes te maken! Je toeven zijn ook erg goed gelukt trouwens!

    Groetjes Pauline

    Beantwoorden
  3. yvon zegt

    4 augustus 2011 op 19:13

    O, wat zien die er weer lekker uit zeg. Super.
    Groetjes, Yvon

    Beantwoorden
  4. Anneke zegt

    7 augustus 2011 op 19:32

    Hoi Laura, ben via create4fun op je blog gekomen, wat maak je mooie maar vooral lekkere dingen zeg! Ben volger geworden om al het moois en lekkers te volgen.
    groetjes, Anneke

    Beantwoorden
  5. cakeje van eigen deeg zegt

    16 augustus 2011 op 13:28

    echt heel mooi! de toef met de fondant is super en mooie kleurencombo.

    Beantwoorden
  6. Conja zegt

    1 november 2013 op 12:00

    Hoi Laura, maak je ook bruidstaarten?
    Groetjes, Conja

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      3 november 2013 op 12:44

      Hoi Conja,
      Wegens drukte maak ik momenteel geen taarten op bestelling.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  7. Evelien zegt

    4 januari 2015 op 15:59

    Hoi Laura,

    de toblerone die je gebruikt bij de eerste cupcake, hoe heb je deze in het beslag gedaan? Gesmolten of in gehakte stukjes?

    Het ziet er erg lekker uit!

    Groetjes Evelien

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      5 januari 2015 op 21:20

      Ik heb deze in stukjes gehakt

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

De Bakstrijd

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • Basisrecept Koekjes Basisrecept Koekjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Mijn favoriete recepten Mijn favoriete recepten
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Valentijn madeleines met witte chocolade Valentijn madeleines met witte chocolade
  • Today Week Month All
  • Cream cheese frosting Cream cheese frosting
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • American Pancakes American Pancakes
  • 3x verjaardag wraps 3x verjaardag wraps
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste taarten!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Abonneren

Copyright © 2019 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer