65 met toblerone en appel-kaneel

4 augustus 2011
13

Voor de verjaardag van de vader van mijn overbuurvrouw (snappen jullie het nog) vond ik het moeilijk om de kleuren te bepalen. Want wat zijn nu echte mannenkleuren in combinatie met cupcakes. Ik dacht nog slim te zijn en mijn overbuurvrouw kleuren te laten kiezen, zij weet immers wat bij haar vader past. Maar nee, ik mocht zelf wat verzinnen. Uiteindelijk heb ik besloten voor zomerse kleurtjes te gaan en ik moet zeggen dat ik het een geslaagde keuze vind.

In totaal zijn er 40 cupcakes gemaakt, geen simpele vanillecupcakes met een fondantdecoratie maar juist heerlijke smaken met bijpassende toeven. In de groene papiertjes zit een tobleronecupcake, deze kennen jullie waarschijnlijk nog wel. Voor het recept ben ik uitgegaan van de standaard cupcakes met de Funcakes mix (voor 20 cupcakes). Hieraan heb ik 200 gram Toblerone toegevoegd en 80 gram gehakte amandelen. Het beslag heb ik ook nog wat op smaak gebracht met cacaopoeder. De toef is ook gemaakt met een funcake mix (botercrème) en is op smaak gebracht met wat cacaopoeder. Ter decoratie heb ik ook nog wat cacao over de cupcakes gestrooid.

Dan het lekkers in de gele papiertjes! Jummie, wat vond ik deze lekker zeg; de appel-kaneel cupcakes. Ook hier ben ik weer uitgegaan van het standaard recept van Funcakes. Ik heb anderhalve appel geschild en in kleine blokjes gesneden. Hieraan heb ik 2 theelepels kaneel en 1 theelepel citroenrasp aan toegevoegd. Goed met elkaar vermengen en dan kun je het zo aan het beslag toevoegen. Deze cupcakes moeten trouwens wel iets langer in de oven door het vocht van de appels en de cupcakes blijven daarna ook zachter. 2-3 Minuutjes extra is prima.


De cupcakes hebben allemaal dezelfde fondantdecoratie die in de toeven is gestoken. Het gekartelde rondje is gekleurd met Peach, de cijfers met Mint Green (beide Americolor). De rondjes moesten natuurlijk wel wat uitharden om mooi in de toeven te kunnen steken. Ik wilde ze echter ook niet zo hard dat het niet meer eetbaar zou zijn, ik heb ze daarom gewoon een nachtje laten drogen. Ik heb ze allemaal op een dienblad gelegd met daar een plastic zak omheen (wel een beetje open laten) om tegen te gaan dat er allemaal vliegen of andere beesten op zouden gaan zitten.

Bij de Albert Heijn heb ik een potje gevonden met kaneelsuiker, het leuke hieraan is dat het wat grover is (zoals je kunt zien op de toef). Hiervan heb ik ook nog wat aan het beslag toegevoegd. De toef heb ik op smaak gebracht met wat vanille-extract en er wat van het kaneelsuiker overheen gestrooid. Binnenkort wil ik eens experimenteren met de appel-kaneel cupcakes, ze waren nu heel luchtig maar mogen van mij wel iets compacter. Wie weet maak ik er wel muffins van (heb je ook wat meer te happen) en voeg ik er nog wat caramelblokjes aan toe. Als ik deze heb gemaakt zullen ze hier snel verschijnen 🙂

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Joke schreef:

    Prachtige cupcakes en ik hoop dat ze net zo lekker smaakten dan dat ze eruit zien ;-P.

    Liefs, Mam ♥

  2. Ze zijn weer prachtig. Wat een klus om al die cijfertjes te maken! Je toeven zijn ook erg goed gelukt trouwens!

    Groetjes Pauline

  3. yvon schreef:

    O, wat zien die er weer lekker uit zeg. Super.
    Groetjes, Yvon

  4. Anneke schreef:

    Hoi Laura, ben via create4fun op je blog gekomen, wat maak je mooie maar vooral lekkere dingen zeg! Ben volger geworden om al het moois en lekkers te volgen.
    groetjes, Anneke

  5. echt heel mooi! de toef met de fondant is super en mooie kleurencombo.

  6. Conja schreef:

    Hoi Laura, maak je ook bruidstaarten?
    Groetjes, Conja

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Conja,
      Wegens drukte maak ik momenteel geen taarten op bestelling.
      Liefs, Laura

  7. Evelien schreef:

    Hoi Laura,

    de toblerone die je gebruikt bij de eerste cupcake, hoe heb je deze in het beslag gedaan? Gesmolten of in gehakte stukjes?

    Het ziet er erg lekker uit!

    Groetjes Evelien

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb deze in stukjes gehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *