
Deze amandelkoekjes waren na het bakken binnen 3 dagen op. En nee, daar heb ik geen hulp bij gekregen. Heerlijk zijn deze koekjes! Ik vind amandelkoekjes sowieso al lekker, maar deze zijn extra lekker door de stukjes amandel in het deeg wat voor een heerlijke crunch zorgt. Zet mij met een trommel van deze koekjes en een kopje thee op de bank om een film te kijken en de koekjes zijn op voor je het weet. Wat me ook nog ontzettend lekker lijkt: de koekjes dippen in wat gesmolten melkchocolade. Ik denk dat ik dat de volgende keer maar eens moet gaan proberen. Ga jij deze koekjes maken?

amandelkoekjes
Ingrediënten
- 120 gram ongezouten roomboter
- 70 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram bloem
- snuf zout
- 60 gram amandelen
Instructies
- Mix de boter, suiker en vanille-extract tot een romig geheel. Voeg dan amandelmeel, bloem en zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de amandelen toe, kneed deze gelijkmatig door het deeg heen.
- Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten. De rol was bij mij ongeveer 6 cm in doorsnede.
- Snij de rol deeg in plakjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
In een trommel 2-3 weken houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.
Hoi Laura,
Ze lijken me heerlijk!
Hoe dik moeten de koekjes gesneden worden?
Ik wil ze van het weekend gaan bakken.
Weer bedankt voor het heerlijke recept.
Groetjes,
Evelyn.
Hi Evelyn, ongeveer een cm dik.
Hallo Laura,
Wat een heerlijke recepten allemaal.
Gisteren je amandelkoekjes gemaakt superlekker dankjewel.
allee misschien heb ik iets verkeerd gedaan maar de koekjes vallen bijna uit elkaar.
ze zijn mooi bruin geworden.
wat heb ik verkeerd gedaan ? of hoort dit zo
groetjes van Christien
Zonder verdere info lastig te zeggen, het horen natuurlijk wel brosse koekjes te zijn. Misschien iets niet goed afgewogen?
Hoi Laura, gebruik je blanke amandelen of amandelen met schil voor dit recept?
Met schil, maar zonder kan ook.
Ik heb vorige week zonder schil gebruikt en ze waren super lekker, binnen 2 dagen op! Deze week dan nog maar een keer met schil! 😉 bedankt voor het lekkere en vooral makkelijke recept!
Haha leuk! Ik ben benieuwd wat je vindt qua smaakverschil 😉 het zal weinig tot niks uitmaken denk ik.
Hey, kan ik aan het recept, ook ei toevoegen?
Dan is het geen knapperig koekjes meer.
Hey, ik was op zoek naar een recept voor hazelnootkoekjes. Ik heb hier het vanille extract en de amandelstukjes uitgelaten en het amandelmeel door hazelnootmeel vervangen. Ze zijn heerlijk! Bedankt voor de inspiratie!
Ik was op zoek naar koekjes met hazelnootmeel. Ik heb in deze koekjes het amandelmeel vervangen door hazelnootmeel en de amandelstukjes en vanille -extract weggelaten. Wauw, heerlijke koekjes! Bedankt!
Mag je ook met enkel amandelmeel werken?
Dan krijg je niet dit resultaat, ik heb niet getest hoe ze dan wel worden.
Ik heb dit recept gemaakt met amandelschilfers ipv hele amandelen.
Deeg was wat kruimelig in de keukenrobot, dus ik heb er een kleine hoeveelheid room bij gegoten, daarna kon ik er makkelijk met de hand 1 bal van maken.
Had de dikte niet zien staan, dus zowel dunnere plakjes gemaakt (zo’n 3 mm) als dikkere (zo’n 8mm).
De dikkere zijn beter.
Vandaag gemaakt er ze zijn heer-lijk!
Had jij de amandelen van tevoren een beetje gebroken?
Nee, dat snijd je doormidden bij het doorsnijden van de rol koekdeeg (waardoor dat zo lijkt wat jij zegt).
Hey Laura
Geweldig en dank je wel voor dit te delen. Ik heb ze gemaakt en ik heb geprobeerd om met Erythritol te werken. Suikervrij.
Ze zijn lekker en niet zo zoet van smaak natuurlijk maar ok. Wat me wel opgevallen is dat de koekjes vrij vettig zijn.
Maar lekker 😉 Ik ga ze verkopen in mijn winkel sé.