Kerstmuts marsepein pops

Gepost: 16 december 2012 Laatst bewerkt: 14 december 2023
Kerstmuts marsepein pops
5

Marsepein en chocola vind ik een erg goede combinatie. Rond Sinterklaas worden hier steevast de marsepeinen broodjes in huis gehaald. Dat hoeft niet alleen maar rond die tijd dacht ik zo. Zelf kom ik natuurlijk ook heel ver met marsepein en lekkere chocola. Elke vorm die ik leuk vind kan ik maken, voor elk thema iets. Mijn eerste knutsel met deze 2 ingrediënten zijn deze kerstmutsen geworden. Passen helemaal bij de tijd van het jaar!

BAKTIP: Voor de kerstmuts gebruikte ik voor het gemak rode chocolade, maar je kan ook een kleurstof op oliebasis gebruiken voor het kleuren van witte chocolade.

Meer leuke kerstmuts recepten

16-kerstmuts-marsepein-pops-3
16-kerstmuts-marsepein-pops-4
16-kerstmuts-marsepein-pops-5
16-kerstmuts-marsepein-pops-6

 

Kerstmuts pops maken

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kerstmuts marsepein pops

Deze kerstmuts marsepein pops zien er hartstikke schattig uit. Dat is nog een een snelle en leuke lekkernij om op tafel te zetten!
Porties: 3 pops

Ingrediënten

 • Marsepein
 • Rode chocola
 • Witte chocola
 • 3 Lollystokjes
 • Mini marshmallows
 • Kristalsuiker

Instructies

 • Draai van de kleine marshmallow balletjes, deze komen op de puntjes van de kerstmutsen.
 • Van marsepein draai je eerst een balletje welke je tot een kegel vormt. Het puntje buig je het makkelijkst en mooist om door met een mesje aan één kant in het marsepein te duwen en het puntje vervolgens die kant op trekken.
 • Steek lollystokjes in de mutsen. Dip de stokjes eerst even in de chocola zodat ze goed vast blijven zitten. Als dat droog is kun je de mutsen zelfs gaan dippen. Laat de chocola iets drogen en zet de marshmallow balletjes op de puntjes vast.
 • Als de rode chocola goed gedroogd is maak je een spuitzakje met witte chocola. Knip het puntje er vanaf en ga met een zigzaggende beweging langs de onderrand. Strooi hier suiker overheen als de chocola nog nat is. Zo krijgt de rand een ‘donzig’ effect.
 • Je kerstmutsen zijn al klaar!
Bewaren

In de koelkast tot een week te bewaren.

16-kerstmuts-marsepein-pops-2

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. de Bakmadam! schreef:

  ho ho howwwat zijn die weeral leuk geworden! ook altijd een duidelijke how-to, daar zullen er veel blij mee zijn! fijne zondag!

 2. Anonymous schreef:

  Grappig en simpel gedaan!
  Ik heb nog nooit van rode chocolade gehoord.
  Koop je dat kant en klaar of mix je een rode kleurstof door de witte chocolade?

  Liefs,
  MrsP.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Er bestaan speciale candy melts, die kun je in allerlei kleurtjes kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *