Verkooppunten cake stands

10 februari 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
1

verkooppunten cake stands

Wanneer ik op Laura’s Bakery een taart plaats die is gepresenteerd op een gaaf taartplateau krijg ik hier altijd wel wat vragen over: “Waar koop je die taart standaards?”. Inmiddels ken ik heel wat adresjes waar je deze cake stands kunt kopen, maar soms loop ik ook per toeval tegen een exemplaar aan. Inmiddels heb ik een bescheiden collectie opgebouwd met mooie plateaus. Grote, maar ook kleintjes. Die kleine standaards gebruik ik ook graag. Ze zijn perfect voor het presenteren van kleine hapjes. Vandaag een overzicht met wat leuke adresjes waar je deze leuke stands kunt kopen.

verkooppunten cake stands

De meeste  cake stands die ik heb komen uit de webshop Sweet Table Shop. Zij voeren het hele assortiment van Mosser Glass, deze stands heb je misschien wel eens gezien op Amerikaanse blogs, in boeken of gewoon op Laura’s Bakery. Ik vind ze prachtig, maar ze kosten ook wel wat. De kleinste variant (15cm) is verkrijgbaar voor €40,-, de grootste (30cm) kost €85,-. Een investering dus, maar wel eentje die zijn geld waard is (vind ik).

verkooppunten cake stands

Naast Mosser Glass voert Sweet Table Shop ook heel veel andere merken met zowel grote als kleine modellen. De stands op bovenstaande foto zijn ook allemaal van deze shop en staan bij mij thuis op de plank. De roze is één grote voor taarten, de anderen zijn juist kleintjes voor het kleinere gebak.

verkooppunten cake stands

Ook bij Blokker kun je eens binnenlopen. Bovenstaande mini cake stands zijn van hun Rudolph’s Bakery lijn. Ik heb ze zelf alle drie. Ze zijn echt mini trouwens, de bovenkant is 13cm in doorsnede. Ideaal voor de presentatie van een cupcake of ander klein gebakje. Jammer aan deze kleine plateaus vind ik het grote logo, ik draai deze zelf dan ook naar achteren. Dan zie je er niks meer van.

Bij de rest van het servies vind je zo af en toe ook mooie stands, vooral eenvoudige witte.

Nog meer adresjes

Loop ook zeker eens bij Albert Heijn naar binnen. Bij hun XL filialen kun je ook servies kopen en soms haal je daar leuke dingen vandaan. Zo heb ik er een aantal jaar geleden een mooie rode taart standaard gekocht, maar ik heb hier ook een gave witte etagère met opengewerkt randje gekocht.

Bij tuincentra moet je ook je ogen goed open houden. Een mooi glazen taartplateau dat ik heb is bij een tuincentrum gekocht, maar ik heb hier ook al leuke bordjes gekocht waar ik mijn taartjes op zet.

Soms kun je ook mazzel hebben op markten. Het plateau waar ik de meeste vragen over krijg (zie eerste foto in dit artikel) heb ik een keer op een markt gekocht. Dit was op de brocante en antiek markt in Haarlem (op de Dreef). Mocht jij in de buurt ook zo’n soort markt hebben zou ik hier zeker even heen gaan. Je slaagt niet altijd, maar als je je ogen goed open houdt kom je pareltjes tegen! Twijfel niet te lang over de aanschaf, want daarna kom je het waarschijnlijk nooit meer tegen.

Het model op de eerste foto heb ik daarna overigens ook nooit meer ergens kunnen vinden.

Op zoek naar het recept voor de kwarktaart op de foto? Die staat op Laura’s Bakery: Vanille kwarktaart

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Anke schreef:

  Hoi Laura,

  Mag ik vragen waar je de bovenste taartplateau vandaan heb?
  ik ben al een tijdje opzoek maar kan er geen vinden naar mijn zin, nu wilde ik die van rudolf kopen maar die kan ik nergens meer vinden, heel vervelend
  hopelijk kun je me helpen

  Mvg Anke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *