Halloween: Vleermuizen cupcakes

Gepost: 28 oktober 2012 Laatst bewerkt: 22 september 2023

Over drie dagen is het Halloween! Op zoete Amerikaanse blogs zie ik al de hele maand zoetigheden in deze stijl voorbij komen. Amerikaanse bedrijven passen zelfs hun producten hier op aan, oreo’s met oranje vulling bijvoorbeeld. Zo ‘gek’ heb ik het in Nederland nog niet gezien, al zijn er wel steeds meer dingen voor Halloween te verkrijgen. Om te bakken in Halloween thema is het gelukkig niet moeilijk om leuke dingen vinden. De producten van het Amerikaanse Wilton zijn volop verkrijgbaar in Nederland.

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed. Voor leuke en kwalitatieve cupcakevormpjes heeft House of Marie genoeg keuze in kleuren en patronen.

 

De gebruikte artikelen kocht ik al een paar maanden geleden in de uitverkoop. Het was alleen nog wachten op zwarte candy melts. Deze zijn namelijk niet het hele jaar door te verkrijgen, alleen rond Halloween (al wordt het zeker twee maanden eerder op de markt gebracht). Toen ik in de winkel deze kleur melts (Wilton) zag liggen nam ik ze gelijk mee, met de mold voor vleermuis prikkers in gedachten.

Het is niet moeilijk om de chocolaatjes te maken om in de toef te steken. Ik deed wat candy melts in een snoepzak en legde deze zo in de magnetron. Heel handig omdat je de chocola hierna niet over hoeft te brengen van schaaltje naar spuitzak. Het voordeel van de candy melts is dat de chocola na het uitharden altijd glimt. Je hoeft niet te wachten tot de chocola de juiste temperatuur heeft bereikt.

Wanneer alle chocola gesmolten is (kneed de zak tussendoor goed om dit na te kijken!) knip je het puntje van de spuitzak af. Vul nu de vormpjes met de candy melts. Zelf heb ik nog even gekeken aan de onderkant of ik geen last had van luchtbellen. De chocola was nog vrij dik, de luchtbellen kreeg ik daarom niet weg door met de vorm op tafel te tikken. Ik gebruikte een sateprikker om luchtbelletjes weg te halen. Chocola die je over houdt kun je in kleine hoopjes op een velletjes bakpapier spuiten. Als ze hard zijn doe je ze gewoon weer in de zak bij de rest, je kunt ze namelijk weer opnieuw smelten.

De chocola hard vrij vlot uit. Wanneer dit het geval is draai je de vorm om en tik je chocolaatjes er gemakkelijk uit. Dit werkje kun je al van te voren doen, de vleermuizen maakte ik al een week eerder.

Voor de toeven gebruikte ik de botercrème mix van Funcakes, op kleur gebracht met electric orange van Americolor. De sprinkles zijn, net als de chocolade vorm, van Wilton.

Hebben jullie dit jaar gebakken voor Halloween?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

 1. Joke schreef:

  BOOH !!!
  Zo leuk het halloween thema en deze cupcakes zijn echt geweldig !!

  Liefs, mam

 2. Caroline Brouwer schreef:

  Prachtig zien ze eruit en zoals altijd weer schitterende foto’s!

 3. Tanya schreef:

  Wat zijn ze suuuuper!!

 4. Laura's Bakery schreef:

  Dankjulliewel!! 🙂

 5. wat griezelig leuk je vleermuizen, het ziet er prachtig uit allemaal. En ja ik heb ook wat gemaakt voor halloween mummiekoekjes
  Fijne halloween
  groetjes Esther

 6. Anouk Maxime schreef:

  Geweldige cupcakes! Bijna zonde om op te eten.

  Groetjes,

  Anouk

 7. Lian schreef:

  Heel erg mooi! Goed gebruik van die Wilton producten zeg 😉 Maar Wilton loopt dan ook wel voorop met die dingen. Heb ook alles Halloween van hun, inclusief zo’n cupcake tower.

 8. Marlyssa schreef:

  Gaaf! Ze zijn onwijs mooi geworden.

 9. pips schreef:

  Wat zijn ze weer mooi
  Waar heb je de chocolade vormpjes gekocht.
  Gr pips

  1. Laura's Bakery schreef:

   Die zijn van Wilton, heb ze toen bij deleukstetaartenshop.nl gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *