Pasen komt nu steeds dichterbij en misschien heb je al het een en ander in huis gehaald om te voorkomen dat het straks uitverkocht is. Je favoriete smaak paaseitjes bijvoorbeeld, of speciale paassnoepjes en -koekjes. Het enige dat ik zelf voor de paasdagen in huis haal zijn broodjes en broodbeleg voor bij het paasontbijt. En heel misschien laat ik die broodjes ook wel achterwege en maak ik ze gewoon lekker zelf. Iets lekkers voor bij de koffie maak ik sowieso zelf, loop ik ook geen risico dat het niet meer op voorraad is. Hero vroeg mij of ik voor dit koffie momentje tijdens de paasdagen iets lekkers wilde maken met hun jams. Dat werden de fantastisch lekkere abrikozen rondo’s. Deze luxe koeken met een vulling van spijs en Hero Original abrikozenjam zijn na het bakken een paar dagen te bewaren en dus goed voor te bereiden. Wel zo makkelijk.
Abrikozen rondo’s
Abrikozen rondo’s
Ken je die heerlijke zoete rondo koeken met jam? Deze zelfgemaakte abrikozen rondo’s zijn eenvoudig en hartstikke lekker.
Porties: 6 stuks
Ingrediënten
- 80 gram witte basterdsuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 160 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Vulling
- 100 gram spijs
- half ei (M)
- Hero Original abrikozenjam ongeveer 6 el
Instructies
-
Het deeg voor deze abrikozen rondo’s is heerlijk eenvoudig te maken. Je doet suiker, boter, bloem, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom en kneedt het tot een mooi deeg. Verpak het in folie en laat even een uurtje rusten in de koelkast.
-
Rol het deeg dan uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek met een ronde uitsteker een lapje deeg uit Waarmee je je bakringen (ongeveer 8 cm doorsnede) bekleed. Zorg dat je uitsteker groter is dan je bakring. Zet de ringen dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Geen bakringen? Je zou de rondo’s ook in een muffinvorm kunnen maken of andere kleine bakvormpjes.
-
Je hoeft niet door te gaan met deeg uitsteken tot het deeg op is, je hebt namelijk ook nog deeg nodig voor de kruimellaag van de rondo’s. Met mijn bakringen kon ik 6 rondo’s maken.
-
Kneed het halve eitje door de amandelspijs heen. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem van de rondo’s. Daar bovenop gaat een eetlepel abrikozenjam, spreid ook dit gelijkmatig uit.
-
Met het overgebleven deeg maak je de kruimeltopping. Gewoon kleine stukjes deeg die je over de rondo’s verdeeld. Zorg dat je ook nog wat van de jam blijft zien, de kruimels rijzen ook nog in de oven en het is wel zo leuk als je de vulling een beetje blijft zien.
-
Bak de abrikozen rondo’s in 20 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Zoals ik al zei kun je deze abrikozen koeken goed voorbereiden. Verpak ze na afkoelen in folie of een (koek)trommel en dan blijven ze ongeveer een week goed.
Wil je nog meer inspiratie voor de paasdagen? In de Hero Jam Studio vind je nog veel meer recepten!
Dit is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Ze zien er heerlijk uit! Wat een goed idee om die vulling met abrikozenjam te maken ??
Abrikozen worden in Nederland ondergewaardeerd . Vind ik dan.
In Frankrijk kan je zoveel meer producten kopen met abrikoos.
Dus tof dat je hier aandacht voor hebt!!
Heerlijk lijkt het me met abrikozenjam, mijn favoriet! Mijn vraag alleen is, kun je ze ook zonder spijs maken? Met een vervanger?
Je zou het spijs ook gewoon weg kunnen laten.
Dank je wel, ga ik zeker maken. Spijs valt meestal niet zo goed bij mij, door het suikergehalte.
Even een vraagje, waar heeft u die mooie en vooral handige vormen ( bakringen) gekocht??
Ik ga het recept zeker een keer proberen, ziet er super lekker uit.
Die kun je bij kookwinkels kopen 🙂
Hoi laura zou je ze ook in een muffintray kunnen bakken??
Als je die bakringen niet hebt
Dat moet zeker lukken 🙂
En waar staat het recept van deze abrikozenrondo’s
Op deze pagina, als je je adblocker uitschakelt voor Laura’s Bakery is alles zichtbaar.
Dank je wel. Nu kan ik tenminste lekker smikkelen.
Hoi Laura,ik ga ze zeker maken, ze lijken heerlijk. Maar even een vraagje. Bestrijk je de bovenkant en randjes ook met ei? Want dat doe ik namelijk wel met de gewone rondo’s. Ik ben bang dat het deeg anders erg licht van kleur blijft.
Met vriendelijke groet, Annie
Deze heb ik niet bestreken met ei.
Oh man deze zien er lekker uit! Helaas krijg ik je recept niet? Ik klik door via de link uit de nieuwsbrief, maar er komt geen bericht en ik zie meteen het korte ‘over’ stukje en dan de reacties. Dit kun je me echt niet aandoen internet 🙁
Dat komt omdat je een adblocker aan hebt staan. Als je die uitschakelt voor Laura’s Bakery is alles gewoon zichtbaar.
Hoi Laura, ik heb ze gemaakt ( in een muffinvorm) en ze waren overheerlijk.
Voor herhaling vatbaar.
Ik had zelf amandelspijs gemaakt, dat vindt ik lekkerder.
Bedankt voor het recept.
Groeten van Corrine.
Hallo Laura,ik heb wel een sloffenring zou ik dit kunnen gebruiken ipv de rondo vormpje want die heb ik niet,de sloffenvorm heeft wel geen bodem vandaar mijn vraag
ik wel wel kleine vlaaivormpjes
groetjes Carolien
In een sloffenvorm kan ook, maar de baktijd veranderd dan uiteraard wel. Andere kleine vormpjes kan ook.
Ik heb ze 20 minuten op 150 graden gebakken , omdat ik een heteluchtoven heb. Maar het deeg werd niet hard
Ik zou er eventueel meer willen maken en dan de helft invriezen, is dat goed te doen?
Ja hoor, dat gaat prima.
Hoi Laura. Hoe lang van te voren zou ik het deeg van deze rondos kunnen maken?
Zou ik het deeg evt donderdag kunnen maken en zaterdag pas afbakken. Of zou dit te lang zijn denk je? Alvast bedankt.
Het deeg kun je in de koelkast prima een week bewaren.
Hoi Laura,
Zou ik deze ook kunnen maken met taart/vlaai vulling ?
Dat moet zeker lukken.
Super lekker en super gemakkelijk te maken! Ik wil wel iedereen waarschuwen dat als je de taartjes in een plooibare muffinvorm bakt je hem best met het rooster samen uit de oven haalt, ik had namelijk de muffinvorm er alleen uitgenomen en omdat hij zeer plooibaar is zakte hij in het midden naar beneden door het gewicht van de taartjes en omdat de confituur zeer vloeibaar word in de oven had ik dus een confituur-uitloop incident… Wel nog steeds zeer lekker uiteraard!