Het stond al tijden op mijn lijstje, maar het duurde best lang voordat ik aan de slag ging met deze cheesecake bonbons. Toen ik mijn team vertelde wat ik ging maken hadden ze geen idee wat ik nu eigenlijk bedoelde, dus zette ik het resultaat voor hun neus bij een team meeting. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat ze razend enthousiast waren. De rest van mijn testpanel ook trouwens, iedereen heeft zitten smullen van deze stukjes cheesecake omhuld met chocolade.



Beste Laura,
Ik lees het recept van cheesecake bonbons, maar ik vraag me af hoe je de cheesecake bonbons dipt in de chocola. Kun je ons een tip hiervoor geven? Het lijkt me een bijzondere bonbon. Alvast bedankt,
Ik doe dit met behulp van een bonbon vork.
Dag Laura,
Heb je een tip tegen het korrelig worden van de chocolade? De eerste 5 zien er goed uit, daarna wordt de chocola steeds minder vloeibaar. Ik heb al geprobeerd de chocola opnieuw te smelten, maar dan wordt het een soort pasta. Uiteindelijk een klein beetje water toegevoegd, alleen daarvan veranderde de kleur, en was hij juist te vloeibaar, waardoor de bonbon niet helemaal goed bedekt wordt door de chocola.
Jou volgens overigens echt niet goed voor mijn lijn 🙂
In principe zou het opnieuw kort smelten moeten helpen. Water toevoegen is helaas echt geen goed idee, dan eerder een klein klontje boter.
hi, welk biscuit gebruik je hiervoor? Maria of bastogne?
In principe kun je bijna ieder koekje gebruiken voor dit recept!
Kun je de cheesecake bonbons ook invriezen als de chocola er al omheen zit? Hoe lang zijn ze dan houdbaar?
Ik raad je eerder aan de vulling in te vriezen zonder chocolade.
Ik heb hem gemaakt als grote taart, ging ook prima! Had alleen wel de taart in stukken moeten snijden voordat ik de chocolade op liet stijven. Doen we de volgende keer anders 🙂 En dan lekker muisjes erop ofzo, ideale kraamtraktatie! Dankje voor het delen. Groetjes
Beste Laura, ik heb een nieuwe vorm gekocht van 20×20 voor de bonbons maar vraag me af of ik ze goed uit de vorm krijg en of de vorm door het snijden niet beschadigd word?
Groeten Dianne
Bij mij lukt het goed en ik zou zeker voorzichtig snijden.
Bij mij lukte het goed en ik zou zeker voorzichtig snijden.
Oh, jammer dat bij dit recept geen voorbeeld foto’s staan. Vind ik altijd prettig want dan weet ik dat ik op de goede weg ben, vooral bij het dippen in de chocolade, lijkt me een lastige.
Toevallig heb ik daar een video van, die vind je hier: https://www.instagram.com/reel/CWJC3byAJGT/
Geweldig 👍dank je wel !
Hoi Laura, wat gebeurd er als je de cheesecake niet een nachtje in de koelkast zet?
Dat heb ik niet getest, maar ik vermoed dat het dan niet goed opstijft.