Bij een inspectie van mijn koelkast en vriezer kwam ik in de vriezerlade nog twee rollen bladerdeeg tegen. En dat terwijl ik net een nieuwe rol had gekocht. Ik was vergeten dat ik in december een foutje had gemaakt bij het bestellen van de boodschappen en ineens wel heel veel bladerdeeg in huis had. Dat worden dus nog meer plaattaarten de komende tijd, of kleine borrelhapjes. Ik ben nog in twijfel, maar het zou ook best kunnen dat ik deze plaattaart met bieten en feta nog eens maak. Qua beleg hield ik het bewust beperkt, zo blijft het bladerdeeg lekker knapperig. Je kunt gerust wat meer toevoegen als je wilt hoor. Zelf serveerde ik deze plaattaart in combinatie met een lekkere salade (met stukjes biet die ik nog over had!). Dat maakt de maaltijd gelijk wat lichter dan wanneer je een halve rol bladerdeeg opeet. Eet jij wel eens plaattaart voor het avondeten? En eet je dan alleen de plaattaart, of combineer je het net als ik met een salade?



Wat een leuk idee !!
Thanks Trudy! Lekker ook 😉
Ik zou meer van die foutjes maken!
Het ziet er verrukkelijk uit!
Xus,
Car
Hahaha, thanks!
Zo hadden wij al tijden een potje bieten staan en ik vond ze niet zo lekker om zo te eten. Maar voor deze quiche waren ze perfect! Precies een hele rol bladerdeeg belegd! Was lekker met veldsla. Leuk receptje en zo klaar 🙂 Groetjes Laura
p.s. onze 1 jarige heeft er ook smakelijk van gesmuld.
Ahh zo leuk! Thanks voor je berichtje.